Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Posted

Witaj Moniko:lol:
Oficjalnie nadal dwa, Shantiego i Tinę. Tymi miałam się zająć tymczasowo i znależć im domy. Nie stać mnie na cztery psy. Wykarmić to mały pikuś. Te na placu jedzą dosłownie wszystko. Duża sunia w kojcu jadła z głodu deski z tej niby-budy. Jednak jesli moja rodzinka podtrzyma deklaracje sponsorowania weta, to psy z nami zostaną.
Mój TZ z naszym przyjacielem zarwali drugą z kolei noc na nowym miejscu i duża suńka ma już nową budę:lol:

Posted

Shanti, te psy wygrały los na loterii, dzięki Twojemu zakupowi :evil_lol:.
Na ile udalo ci sie odmnienić ich los ?
Takie warunki widuję niemal codziennie na
wiejskich interwencjach.

Posted

basia0607 napisał(a):
Shanti, te psy wygrały los na loterii, dzięki Twojemu zakupowi :evil_lol:.
Na ile udalo ci sie odmnienić ich los ?
Takie warunki widuję niemal codziennie na
wiejskich interwencjach.

Suńka w kojcu ma wysprzątane goowna i wysypane świeżym piaskiem. Łajna i błota było po kostki, sprzątaliśmy z moim Ojcem z maskami na twarzach, śmierdzimy do dzisiaj:evil_lol:. Ma nową ocieploną budę. Po tygodniu posiłków 2xdziennie jest już odkarmiona i zaokrągliły się jej boczki. Pies przy budzie ma wysprzątane wokół, dłuższy łańcuch i podest przed budą chroniący przed błotem. Oba psy są raz odrobaczone, za tydzień druga dawka. Na dzień dzisiejszy tylko tyle mogę:oops:
Rudego spuszczam na dzień z łańcucha, przypinam na noc. Sunia boi się obroży i smyczy. Obrożę udało mi się jej jakoś założyć, o smyczy na razie nie ma mowy. Dzisiaj pierwszy raz wyszła z kojca na ugiętych nogach, widać że nie wychodziła nigdy:shake: nie czuje sie na zewnątrz zbyt pewnie i pilnuje się mnie strasznie. Nawet wydawała się być szczęśliwa, gdy wróciła do kojca. Już się z tą sytuacją oswoiłam ,ale w pierwszy dzień ryczałam z bezsilności:shake: widząc psa śpiącego na stojąco w łajnie i błocie.

Posted

:-o...ja bym tak tych włascicieli potrzymała w takich warunkach ciekawe jak by im było!!! Niektórzy maja gnój zamiast mózgu:angryy:...Szanti jestes Aniołem dla tych psiaków:lol:...Hopne naszego chudzinke...

Posted

kurcze z bliska nie wygladał na chorego...nie spytałam...Napewno w schronie można leczyc, moja psina miała nużyce, wystarczy antybiotyk ale przez pare miesiecy i witaminy na skóre. Tylko koło oczu to akurat łyse nie miała...Ale co ja sie rozpisuje skoro nic niewiadomo jeszcze dziś, miejmy nadzieje ze on zdrowy..:roll:.

Posted

Wetka byla, rozmawialam z nia. Poszla ogladac malego. A potem byl cyrk ze szczepieniami dzikuskow z worka. A ja zabieralam sunie ze schronu i nie bylo czasu dalej czekac. Jutro sie dowiem.