Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U Shiny nowe słowa w słowniku:
Nie wolno pieska gryźć - trzeba uważnie pańcię obserwować i jak się odwróci dyskretnie wprać psu z którym się bawię :mad:
Nie skacz na psa - super zabawa w zdeptywanie psiaka by była, ale pańcia niedobra nie pozwala...
Puść to świństwo! - ale ta końska kupa taka świeżutka i pachnąca jest, niestety pańcia patrzy i trzeba zostawić
Nie idź tam - coś mnie ciągnie za głowę/nos i ciężko mi tam nie pójść, ale już wracam
Jedzonko? - Shina siada i patrzy na to co leży w misce z miną "znowu mięcho?", później idzie do pokoju zobaczyć czy leży ręcznik na dywanie i jak leży to przynosi swoje jedzenie (nie lubi sama w kuchni jeść)
Na kocyk - używane jak kość zsuwa się z ręcznika na dywan i Shina poprawia ją tak żebym nie narzekała ;)
Zejdź z tego drzewa - trzeba wejść jeszcze wyżej i spaść, bo przecież pańcia nie wie że pies sapada zawsze na 4 łapy :shake:
Opa - na to drzewo pańcia pozwala wejść i dostanę smaka :multi:
Hop - trzeba skoczyć przez coś zahaczając o to łapami :cool1:
Piłka - i znowu będzie kazała biegać...
Kółko - za tym pobiegam, ale nie za długo bo się jeszcze zmęczę...
Idziemy nad wodę? - ogon w górę i bieg do bagnistej wody przy rzece, można się ubrudzić to trzeba korzystać :razz:
Noski-noski - trzeba nochalem dotknąć pańci nosa to się ucieszy i się odczepi od psa :lol:

Więcej chwilowo nie pamiętam

• Replies 172
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

SIAD- siad
LEŻEĆ- siad
DAJ ŁAPĘ- daj łapę
POPROŚ- leżeć
TURLAJ SIĘ- leżeć
DAJ GŁOS- daj głos
APORT- poproś
ZEJDŹ Z FOTELA- udawaj, że nie rozumiesz
DO KOSZYKA- udawaj, że nie rozumiesz
ZOSTAW- udawaj, że nie słyszysz
DO MNIE- do mnie
NIE WOLNO- udawaj, że nie słyszysz
SPOKÓJ- udawaj, że nie słyszysz
CHODŹ- patrz mądrze i udawaj, ze nie rozumiesz

Chyba tyle jeśli chodzi o słownik mojego psa

Posted

Po co na "Udawaj, że nie słyszysz" tyle komend? Nie wystarczy jedna? :D

U mnie ostatnio:
CIASTECZKO - trzeba natychmiast pobiec do pańci, zrobić "służ", złapać ciacho i uciekać, bo jeszcze ćwiczyć komendy będzie kazała...

Posted

To i ja sie dorzuce:

przejdz - do lewej nogi

zaraz przyjde - zostan

wypluj - pusc

bujaj sie,hasaj,lec - mozecie pobiegac

cofka - jak sie przepychaly

ptaszyska! - to tylko na polach,kiedy na horyzoncie bylo stado np.gawronow;wywolywalo radosny galop

do wody - jesli byla rzeka,jezioro czy fontanna w gorace dni

Ale

Łosie pod ochroną!
egeri to najlepszy tekst do psa,jaki slyszalem :) .

• 5 months later...
Posted

nowy pies (Filip) w domu zawitał to i doszło nowe słowo. A nawet zdanie.

GDZIE DAŁEŚ DRANIU MOJE BUTY!!!!???
- rozglądać się z miną niewiniątka i na wszelki wypadek sprawdzić w misce, czy nie dali czegoś dobrego.

Posted

U mnie ostatnio lekki hardcore. Mikra bardzo ładnie podaje łapę. Stwierdziłam, że to rozwinę, ćwicząc z nią "hi5" - łapę ma podawać nisko, a na hi5 - podnieść ją wyżej. Kiedy to zobaczyła moja mama, stwierdziła "naucz psa Heil Hitler..." No i ćwiczymy - stójkę z wyciągniętą prawą łapą... Tylko, że akurat to wolę ćwiczyć w domu niż na dworze... ;)

Posted

Fajny temcik, napiszę kilka słów i przy okazji podniosę :)

SPACER-wiadomo jaka rekcja (może nie tak żwawa jak u Waszych bo moja ma 11 lat)
CHODŹ TU(na spacerze)- należy stanąć w miejscu i czekać aż pani sama sobie przyjdzie, w razie gdy jest wyjątkowo upierdliwa iść jak najwolniej się da co by po drodze zmieniła zdanie i jednak sama przyszła:D
NIESPODZIANKA- szaleństwo, tyłek nie nadąrza za ogonem, gapienie się na szawkę gdzie są smaczki,lodówkę bądź ręce które podąrzają do niespodzianki, złapać, zwiewać.
A CO TU JEST?- węszenie i szukanie piłki, smaczka bądź myszy (której oczywiście nie ma):D
DAWAJ ZADEK!!!- uciekanie z prędkością światła z podkulonym zadkiem i ogonkiem bo mnie złapie :D
DAWAJ BUZIACZKA- należy przejechać pani ozorem po twarzy za co będą dłuuugie głaski, w razie gdyby się skończyły czynnośc powtórzyć i ewentualnie gapić się w oczy aż wkońcu zacznie dalej czynić swą powinność;)
NA MIEJSCE- spuścić łeb, udawać straszliwie pokrzywdzonego,gapić się spod stołu(a nóż zmienią zdanie)
TAM NIE!!- nie zmianiać kierunku.
ZOSTAW TO!- połknąć i uciekać
CHOOOOODŹ DO PAŃCI SIĘ PRZYTULIĆ- nic nie słyszę, nic nie widzę, ciemny jestem :D gdyby się zbliżała udawać zbolałego.
ZŁAŹ Z ŁÓŻKA(tata)- udawać oczywiście głuchego i na dodatek w absolutnie głębokim śnie, rościągnąć się na potwierdzenie, kiedy pojawia się krzyk zejść najwolniej jak to możliwe z miną męczennika.
Do tego kiedy ktoś coś je, gapić się perfidnie (bo przecież na oczy zawsze działa) pokazać oczywiście że jestem przeokrutnie głodzony w tym domu, nikt mnie nie kocha i umrę jak nie dostanę kawałeczka tego co jesz:D

Posted

Szukaj-dziki szał, trzeba szukać piłki w krzaczorach!
Ciśnij-no wreszcie nie trzeba iść przy nodze!
Puść!-zjeść co mam w pysku czym prędzej!
Masz-oooo mniam! Smakołyki, smakołyki, smakołyki ^^

• 4 months later...
Posted

:lol:u mnie to SZUKAJ GNOJA Maks biega i węszy jeżeli zrobie to na dworze to wykopie sadzawke oczywiście IDZIEMY od razu jest koncert:roll:

• 1 year later...
Posted

Szeleczki, kurteczka- udawanie smiertelnie chorego psa i robienie z siebie sierotki
Głos- atak szału, kopanie wszystkimi łapami naraz
Leżeć- zdechł pies od razu...
Co narobiłaś!!- klapnięcie uszek ze spuszczoną głową podchodzę do pani z lekko merdającym ogonem żeby rozluźnić atmosferę
Zobacz czy idzie Pan!- wskakuje jak najszybciej na parapet i podpiera łapami szybę szukając idącego pana
Chodź się kąpać- atak drgawek i trzymianie odległości 2m. od pani
Jak ja Cię kocham ( mocno ją przytulam)- wystawiam jęzor i zębiska i warczę oczywiście by pokazać moje uczuciedo pani:diabloti:

Posted

Idź do pana - oznacza że pan zaraz da ciasteczko wątróbkowe
Siad, waruj, łapa, druga, piątka - wszystko to razem i każde z osobna znaczy że zaraz dostanę smaczka, a jak nie dostaję to robię wszytko to naraz po kolei i bez komendy:)

Posted

U moich najfajniejsze jest kto to? - oznacza kogoś znajomego (najczęściej TZa) na horyzoncie. Jeżeli nie ma akurat nikogo znajomego, to się cieszymy i merdamy dziko ogonami do najbliższych nieznajomych... :siara:
Jest też oczywiście piesek, co oznacza zbliżanie się znajomego lubianego psa ;)
Jak Chibi się wyłączy (wystraszy, zesztywnieje, przestanie się bawić - bo to dzikus) to mam taką "ożywczą sekwencję" - kto to! piesek! luka! pańcia! piesek! zazwyczaj działa jako włącznik do psa, bo zaczyna się rozglądać, szukać TZta, pańci, Luki czy jakiegoś psa i zapomina o strachu ;) Można ją wtedy nakręcić znowu na zabawę, co nie zawsze jest łatwe ;)

Posted

masz - o kurde muszę przyjśc na pewno coś dostanę jak tylko ruszę zadek! Może nawet paróóóówke!
idziemy spac - wreszcie się wleze na łóżko i nikt mnie nie z niego nie zrzuci!
spacer - reakcja jak u 90 % psów :D
dobry piesek! - zrobiłem coś tak dobrze, że zaraz dostanę żarcie!
to nie twoje - zjeść/wziąć jak najszybciej i zwiewać.
uspokój się - a co to znaczy?
nie patrz się - jeszcze chwila, jeszcze sekunda, zaraz na pewno się złamie..
piłka - ​o tak będziemy grać w piłkę, w piłkę wreeeeszcie!

• 3 weeks later...