Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam jak w temacie chciałby prosić o pomoc co do zaprzyjaźnienia dwóch psów. Od 4 dni mam nowego pieska rasy amstaff ma 1.5 roku i nie dogaduje się on z moim 3 letnim labradorem. Zapoznanie było na podłożu neutralnym, czyli gdzieś w parku. Tylko nie przebiegło to do końca pomyślnie wydaje mi się, ze moja dziewczyna która szła z labradorem była zaniepokojona, mało pewna siebie i przy obwąchiwaniu psy na chwile zamarły to szarpnęła smyczą co wywołało u dwóch agresje. I od tamtej pory trzymamy je w oddzielnych pokojach. staramy się wyprowadzać je razem na spacery  rownolegle co bardzo pomaga i widzimy ze idą spokojnie ale bliżej siebie podejdą i zaczynaja warczeć i szczekać na siebie. Czy warto jest na spacerach zastosować spryskiwacz z woda jako kara a za dobre zachowanie jakies atrakcyjne smakołyki? Jakie są wasze opinie i rady na ten temat. Z góry dziękuje za pomoc 

Posted

Wybierz się do doskonałego trenera z oboma psami - pogodzenie dorosłego samca AST z drugim dorosłym samcem na pewno nie uda się przez internet.