Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ojej -a nie ma w tym regionie naprawde poczciwych prozwierzecych organizacji pragnacych naprawde pomoc tym biedakom.?????Organizacji co pomoga bez obecnosci dziennikarzy i TV.
Jak mozna pozwolic na znecasnie:-(:shake:????????
Przeciez namnozylo sie w Polsce ,jak "grzyby po deszczu "tyle organizacji prozwierzecych.

Do kogo sie zwrocic?:shake::-(

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

xxxx52 napisał(a):

dana-nie rozumiesz ,to proste ,niemieckie owczarki to po pierwsze duze psy,nie sa w modzie,ich jest wszedzie pelno.Lepiej likwidowac hodowle np.yorkow,jamnikow itd,a nie owczarkow czy np.psow bojowych.Te organizacje co ratuja psy z tzw SOS nie zaleznie od rasy czy wielkosci to sa wlasiwe prozwierzece organizacje ,te inne to tylko tzw medialne:mad:i do tego zebrajace o ten 1%

Zgadzam się z Tobą, no niestety łatwiej zlikwidować hodowle pekińczyków , niż Tosa Inu mimo że są dowody że się zagryzają, bo co zrobić ze stadem agresywnych psów, wyadoptować strach, uśpić nie można bo co na to opinia publiczna (a jest czas rozliczeń podatkowych, nie można sobie na to pozwolić), więc niech się kręci dalej. A tu też owczarków w schroniskach pełno, z adopcją byłby problem, więc niestety zero reakcji. Myślę że prędzej skarbówkę nasłać żeby sprawdziła czy z odprowadzaniem podatku pan nie ma problemu. Sparwy to pewnie nie załatwi ale może opłacalność mu spadnie na tyle żeby zrezygnować.

Posted

Dlaczego nie mozna uspic agresywnych psow?przeciez wiem ,ze po np.3 miesiecznej obserwacji przez lek.wet,psiego psychologa,trenera psow,i osob przetrzymujacych to zwierze wydaje sie opinie mowiaca czy pies ma szanse na rekonwalestencje ,czy musialby do konca swego psiego zycia siedziec w schronisku.O ile nie opuscilby wiezienia do konca swjego zycia to dla dobra psa sie usypia.Nie mowie o usypiania celem ukrocenia cierpienia.Usypia sie natychmist psy np.podczas ataku na czlowieka ,ktorego nie da sie adwolac.Nie usypia sie natychmist psy gryzace ze strachu ,gdyz co 2 pies to czyni.
No ale to nie temat o usypianiu ,ojej:oops:

Zastanawiam sie dlaczego organizacje prozwierzece nie zrobia w w/W hodowli kontroli celem sprawdzenia,dania hodowcom czasu na polepszeniu hodowli,zadbanie o zdrowie psow itp.Nie trzeba przeciez od razu zabierac wszystkich psow,chyba ,ze osoby zajmujace sie zwierzetami sie nad nimi znecaja lub zupelnie o nie niedbaja lub pozostawiaja same sobie.

Posted

[quote name='xxxx52']Dlaczego nie mozna uspic agresywnych psow?przeciez wiem ,ze po np.3 miesiecznej obserwacji przez lek.wet,psiego psychologa,trenera psow,i osob przetrzymujacych to zwierze wydaje sie opinie mowiaca czy pies ma szanse na rekonwalestencje ,czy musialby do konca swego psiego zycia siedziec w schronisku.O ile nie opuscilby wiezienia do konca swjego zycia to dla dobra psa sie usypia.Nie mowie o usypiania celem ukrocenia cierpienia.Usypia sie natychmist psy np.podczas ataku na czlowieka ,ktorego nie da sie adwolac.Nie usypia sie natychmist psy gryzace ze strachu ,gdyz co 2 pies to czyni.
No ale to nie temat o usypianiu ,ojej:oops:

nie mówię że nie można ale która organizacja się podejmie? Jak to brzmi w wiadomościach np. "Organizacja jakaś tam uratowała psy z pseudohodowli, wszystkie będą leczone, a potem trafią do adopcji" a jak brzmi " Organizacja jakaś tam zabrała psy z pseudohodowli wszystkie zostały uśpione bo wykazywały agresję wobec ludzi", wątpię żeby ktoś zaryzykował szczególnie w okresie rozliczeń podatkowych.
No tak nie na temat, ale przynajmniej wątek podnosimy, może jednak jakaś fundacja tu zajrzy.

Trzeba zmienić w tytule ONki na yorki, to na pewno będzie większe zainteresowanie
;)

Posted

Astarhot- z ta zamiana ,cos w tym jest:hmmmm:
Szkoda ,ze nie mozemy owczarkow na yhorki przemienic;)
a tak na powaznie,pies jest psem i nalezy pomoc , gdy jest podejrzenie o znecanie ,a nie udawac ze sie nie widzi tragedi bo psy sa nie w modzie.
Ojej jaka bylaby walka na tym dziale miedzy dogomaniankami z roznych ugrupowan,gdyby to byly te tzw.modne rasy:angryy: A tak poniewaz psy sa "pospolite ",nie chodliwe nikt nawet palcem nie kiwnie ,zeby pomoc:mad:
To jest prawdziwa tragedia dla psow,smutna prawda.:-(
Moze gdyby byly np.oskalpowane to cos by sie ruszylo w "interesie:diabloti:

Posted

[quote name='Astaroth']nie mówię że nie można ale która organizacja się podejmie? Jak to brzmi w wiadomościach np. "Organizacja jakaś tam uratowała psy z pseudohodowli, wszystkie będą leczone, a potem trafią do adopcji" a jak brzmi " Organizacja jakaś tam zabrała psy z pseudohodowli wszystkie zostały uśpione bo wykazywały agresję wobec ludzi", wątpię żeby ktoś zaryzykował szczególnie w okresie rozliczeń podatkowych.
No tak nie na temat, ale przynajmniej wątek podnosimy, może jednak jakaś fundacja tu zajrzy.

Trzeba zmienić w tytule ONki na yorki, to na pewno będzie większe zainteresowanie
;)

Idzie ,idzie , wejdz w moj czarny banerek i zobaczysz ,ze idzie .

Posted

[quote name='niufek']Idzie ,idzie , wejdz w moj czarny banerek i zobaczysz ,ze idzie .

szczerze powiedziawszy to nie wiem do końca o co chodzi w tej sprawie, są głosy że te psy nie były wcale agresywne, to po prostu jedna z tych spraw na dogo w której nie wiadomo komu wierzyć, albo może ja nie wiem komu bo jestem tu za krótko. Mi chodzi o tą sprawę:

http://www.dogomania.pl/forum/f936/rozmnaza-szkoli-psy-tosa-inu-do-walk-makabra-w-podzelowskiej-wsi-134201/

relacja była w TV i nie zauważyłam żeby jakaś organizacja się podjęła. Pewnie dlatego że nie widomo co z tymi psami zrobić jak się już uda odebrać, a szczerze powiedziawszy to chyba dla tych psów bardziej humanitarne było by uśpienie bo prędzej czy później przy takiej selekcji każdy zostanie zagryziony przez silniejszego towarzysza i aż strach pomyśleć gdzie trafiają szczenięta, kto je kupuje i w jakim celu.

Posted

Czy w piasek glowy wsadzily wszystkie organizacje prozwierzece? imilosnicy owczarkow niemieckich?,milosnicy zwierzat???????

Mysle ze tj ktos napisal wczesniej ,ze nalezalo napisac np.mopsy,czy buldozki itd sa w potrzebie ,to od razu bylaby pomoc:angryy:

Posted

Niestety faktem jest, ze fundacje astowe, bokserowe działają prężniej, biedne owczarki, cały czas o nich myślę ale co- znowu je wykupić ? Nabijać facetowi kasę?

Posted

Kometa, a Ty dzwoniłaś czy pisałaś do SdZ? Bo z pisaniem maili do organizacji to jest tak, że odpowiedzą Ci za kilka dni, lub w ogóle. Może po prostu jakby każdy obecny tutaj na wątku napisał maila do SdZ i dodtakowo Twoja znajoma mogłaby przedstawić dowody na to w jakim stanie wzięła psa to można byłoby coś ruszyć. Inaczej czarno to widzę.

• 1 month later...
Posted

xxxx52 masz zaplecze dla tych psow ze tak pierdzielisz trzy po trzy?skoro siedzisz tu i gadasz ze nikt nie pomaga moze czas spojrzec na siebie?moge tam pojechac i odebrac dla Ciebie wszystkie psy!masz je gdzie trzymac?