kasja Posted December 16, 2004 Posted December 16, 2004 Dzisiaj jadę z psiakiem do usunięcia kamienia z zębów, weterynarz powiedział, że musi dostać całkowitą narkozę do której psa trzeba odpowiednio przygotować. Nie wiem, czy go dobrze zrozumiałam: dziś rano powinna dostać normalny posiłek, do godziny 14 już tylko sama woda, a po 14 nic- nawet wody :-? (jestem umówiona na 19). Jak myślicie, czy to jest normalne, czy może zadzwonić do niego, bo coś źle zrozumiałam? Quote
doddy Posted December 16, 2004 Posted December 16, 2004 Jeżeli ma mieć pełną narkozę, to raczej przez cały dzień nie powinien nic dostać jeść... Quote
ciacho Posted December 16, 2004 Posted December 16, 2004 moja sunia jak miała narkozę w swiązku ze sterylizacją, umówioną na 9 rano to ostatni posiłek mogła dostać o godz. 17-tej dnia poprzedniego a potem tylko woda - a rano już nic może zadzwoń do kliniki i się upewnij Quote
kasja Posted December 16, 2004 Author Posted December 16, 2004 Dzwoniłam do kliniki i jednak dobrze uszłyszałam, rano można jej było dać coś do jedzenia, no cóż, mam nadzieję, że nic jej przez to nie będzie Quote
coztego Posted December 16, 2004 Posted December 16, 2004 Spokojnie, od rana do 19 powinna wszystko strawić 8) Quote
kasja Posted December 16, 2004 Author Posted December 16, 2004 Tak, tylko mam nadzieję, że sama nie "znajdzie" sobie czegoś co by mogła zjeść, znając ją to może coś schrupać :-? Quote
Kachna Posted December 16, 2004 Posted December 16, 2004 Trip przed ostatnim badaniem o 18-tej ( badanie przy narkozie ) mógł rano zjeść i zjadł, tylko połowe porcji o 7.30 i było O.K. Psu stać sie nic nie stanie, chodzi o to by wszystko starwił aby nie wymiotował. Po narkozie też jeść nie mógł, tylko pić wodę a jedzonko dopiero na drugi dzień. Quote
kasja Posted December 17, 2004 Author Posted December 17, 2004 Na szczęście już jest po wszystkim :D mała dzielnie to zniosła, żal mi się jej zrobiło jak juz zasypiała i miała długaśny język na wierzchu. Jak z nią przyjechaliśmy do domu, to jeszcze się chwiała, ale miała siłe żeby pobawić się ze swoim kurczaczkiem :D :D Quote
Recommended Posts