Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cytat z: Fundacja EMIR - księga gości

"1620.Bernardyn ciągnięty za samochodem! mimo starań, fundacja z Wielunia - niedostępna; i jak mantra powtarza się scenariusz - do gadania wielu - do działania EMIR; sprawą zajęła się Edyta - oddział Siewierz /Sosnowiec;
pies musi zostać przewieziony do kliniki celem opatrzenia obrażeń, co n ie wyklucza obserwacji w kierunku wykluczenia wścieklizny!
Jutro ciąg dalszy naszych działań; EMIR występuje z doniesieniem o popełnieniu przestępstwa"

Eeeeee...
Z tego wpisu wywnioskować można, że psem zajmuje się EMIR..
Natomiast z tego co mi się wydaje (żeby nie pisać, że jestem tego pewien), psem aktualnie zajmuje się PiSdZ..
Więc?
Jak jest? ;)

Posted

[quote name='Saint']Cytat z: Fundacja EMIR - księga gości

Eeeeee...
Z tego wpisu wywnioskować można, że psem zajmuje się EMIR..
Natomiast z tego co mi się wydaje (żeby nie pisać, że jestem tego pewien), psem aktualnie zajmuje się PiSdZ..
Więc?
Jak jest? ;)

Popatrz na daty, wpis Emir jest z 16-tego, wtedy jeszcze nie było wiadome, że psa edebrała Pani Krysia z Wielunia. Odi ma rację, pies jest pod patronatem PiSdZ.

Posted

Ufff... No to kamień z serca ;)

Bo jak przeczytałem (i tu znowu cytat):

1621.w wolnej chwili czytamy plugawe teksty dot. naszej fundacji - a do skutecznego działania ....chętnych brak!

To się przestraszyłem troszkę, że nikt nie chce działać na rzecz poszkodowanych psów w Polsce oprócz fundacji EMIR :-(

Posted

psiak przebywa pod opieka P. Grzegorza ...w wielkopolsce

trzymajmy kciuki ..........za niego aby było wszytko ok

te 4 km wleczenia psa za autem nie daje mi spokoju ......boje sie o niego

Posted

Przeczytałam cały wątek :placz: Dobrze, że pies już jest bezpieczny. Szczerze, jak wielu spodziewałam się dużo większych obrażeń. :placz: Aż mi kamień z serca spadł, że nie zobaczyłam całego zakrwawionego bernardyna. Nie rozumiem tego wszystkiego - więcej kary za to, że prowadził po pijanemu, niż za znęcanie się nad zwierzęciem, oprócz tego, 1,5 tys. za prowadzenie po pijanemu, a za znęcanie się 800 zł . Gdybym widziała jak on ciągnie tego psa przez te 4 km... aż normalnie słów mi brak :mad: Już nie raz niestety spotkałam się z takim i podobnym przypadkiem ... :-(
Jeden okropny wypadek niedawno zdażył się kiedyś nawet na mojej ulicy ... pies tego nie przeżył a ten jego "właściciel" dostał karę pieniężną, ale nie za to, że zabił psa, za to, że nie przyszedł na rozprawę sądową :-( :angryy: :mad:

Posted

po rozmowie z P. Grzegorzem wiem ze beniuś jest wychudzony wazył ok 25 kg :angryy::angryy: zaniedbany ..cały pocharatny ....i nie jest dobrze ....

trzymajmy kciuki ....za miśka

mało tego w miejscu przebywania psa pozostał jeszcze jeden bernardyn ..
suka ...podobno stan suni bardzo dobry ....ale czy wlasciel dobry dla drugiego psa ....:angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

ANETTTA napisał(a):
po rozmowie z P. Grzegorzem wiem ze beniuś jest wychudzony wazył ok 25 kg :angryy::angryy: zaniedbany ..cały pocharatny ....i nie jest dobrze ....

trzymajmy kciuki ....za miśka

25 kilo :crazyeye::crazyeye:

:mad::mad::mad:

Posted

ANETTTA napisał(a):
tak mi przekazał P. Grzegorz .....

:-(:-(:-(:-(:-(jakbym takiego skur.... :angryy:dopadła .....

Dołączyłabym do ciebie :mad:z przyjemnością bo niejednemu skur....:angryy: by się przydało:mad:bo prawo jest do d...y:angryy: w tym kraju:angryy:

Posted

Aneta!
A czy wiesz może,na jakiej zasadzie jest odebrany- czy właściciel się go zrzekł,czy nadal benio należy prawnie do niego? Czy może tak być,że pies do niego wróci?:placz:

Posted

pies został odebrany przez schronisko Wieluń ...( wlascicel sie go zrzekł ..)

nastepnie przejeła go Straz z Trzcionki

pies przebywa w Poznaniu dokladnie gdzie nie wiem ..?.....
u jakiego weta leczony nie wiem ....?

stan psa zły zaniedbany 25 kg wagi jak na bernardyna
poharatany ..poraniony ??////

jakie pies miał badnia a jakie ma miec ..tez nie wiem ...?

dlaczego Wieluń twierdził ze jest ok ...nie wiem ? należałoby ich zapytać ?

ja pytałam p . Kierownik Wielunia dostałam odp stan psa dobry ........:angryy:

wiem ze dużo jest tych odp ...nie wiem ....

martwie sie o tego bidulka .......

.

Posted

została tam jeszcze sunia bernardynka co prawda w stanie:angryy: dobrym ale czy ten dom jest dobry .................:angryy:
mysle ze nalezałoby zbarc te sunie na już .

Posted

Mamy już dzisiaj 23-ego! Blisko tydzień ...nie ,dokładnie ponad tydzień od poranienia psa i przejęcia go od właściciela!
Co zostało w tym czasie zrobione,by szybko i skutecznie poprawić sytuację psiaka? Przecież ,jak widać to nie tylko kwestia obrażeń po "przejażdżce",ale i absolutne wycieńczenie psa! 25kg bernardyna? Toż same kości tyle ważą:-(...
Mam nadzieję,że benio jest leczony...i to skutecznie!Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić by nie potrzebował pobytu w lecznicy...nawet krótkiego:shake:
A tak właściwie ...to gdzie on jest?

Pogotowia i Straży dla Zwierząt w Trzcionce...czy można się z nimi skontaktować i uzyskać konkretne informacje?

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Mamy już dzisiaj 23-ego! Blisko tydzień ...nie ,dokładnie ponad tydzień od poranienia psa i przejęcia go od właściciela!
Co zostało w tym czasie zrobione,by szybko i skutecznie poprawić sytuację psiaka? Przecież ,jak widać to nie tylko kwestia obrażeń po "przejażdżce",ale i absolutne wycieńczenie psa! 25kg bernardyna? Toż same kości tyle ważą:-(...
Mam nadzieję,że benio jest leczony...i to skutecznie!Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić by nie potrzebował pobytu w lecznicy...nawet krótkiego:shake:
A tak właściwie ...to gdzie on jest?

Pogotowia i Straży dla Zwierząt w Trzcionce...czy można się z nimi skontaktować i uzyskać konkretne informacje?

Mozesz próbować....bo my niegodni poznać odpowiedż...Wszelkie info kończy się zwykle na opisie jakiejś akcji PiSdZ i...cisza.....
Tylko musisz uważać, bo jak za głośno będziesz o to pytać, to mod wątek zamknie....

Posted

biedak, wygląda na zrezygnowanego, jakby nie chcialo mu się żyć:-(

a ja durna swego czasu wyslalam paczke do wielunia z rzeczami dla psiakow, myslalam ze to jedno z najlepszych schronisk w polsce, strona schroniska i forum takie wszystko piekne, tylko na stronie opisane 30-40 psow a w rzeczywistosci jest ich tam ponad 100:( i jak zyja juz wszyscy wiemy:-()

Posted

Dorcass, to juz nawet nie chodzi o warunki jakie śa w wieluńskim schronie, tylko o przekazywanie nieprawdziwych informacji o stanie psa....Bo albo kierowniczka schronu z Wielunia mówiła nieprawde,twierdząc,że pies ma tylko poobcierane łapy albo PiSdZ -podajac informacje np o wadze benia.i jego ogólnym stAnie.Juz nawet nie chcę wnikać w przyczyny tych rozbieżności...

Posted

gagata napisał(a):
Mozesz próbować....bo my niegodni poznać odpowiedż...Wszelkie info kończy się zwykle na opisie jakiejś akcji PiSdZ i...cisza.....
Tylko musisz uważać, bo jak za głośno będziesz o to pytać, to mod wątek zamknie....

nieee no nie żartujcie nawet.....
bo nie chce powiedzieć, że dogo schodzi na....psy....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...