Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tego pieska zobaczyłam ok.3 tygodnie temu, siedział pod sklepem, jakby czekał....Miał niebieską obróżkę. Czekałam razem z nim ale nikt po niego nie wyszedł. Potem pobiegł za młodą dziewczyną, ale ona szła jak beton i nawet na niego nie spojrzała, miałam nadzieję, że go przygarnie. Wczoraj znów go zobaczyłam....obroży już nie ma, jest brudny, wychudzony i ma bardzo smutne oczy, przez 3 tygodnie tułał się chcąc przykleić się do kogoś, nikt taki się nie znalazł. Kolejna ofiara człowieka, ktoś się pozbył psiaka wyrzucając go w okolicy dworca. Kiedy zwrócisz na niego uwagę, natychmiast podbiega jakby chciał powiedzieć - weź mnie, chcę iść z Tobą. Był bardzo zmęczony, zasypiał na stojąco... Piesek jest tymczasowo w schronisku, ale musimy go szybko wyciągnąć, żeby uratować go przed chorobami zakaźnymi. Ma ok.6 miesięcy, będzie raczej większym psem.

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oczywiście ogłoszę szczeniaczka, ale powiem szczerze, że zdjęcia by sie lepsze przydały:cool3: bo na tych to go bardzo słabo widać. Może jak będziecie juto zabierać Łatke do weta to uda Wam się jakieś cpyknąć? Chyba, że Wlodi bedzie w najbliższych dniach w schronie i jakieś by zrobił?

Posted

Zdjęcia zrobione telefonem, potem możemy podmienić, najważniejsze, żeby już coś się działo, bo mały płacze w schronisku. Jest z Zuzią i Łatką naszymi staruszkami, może tam nie zachoruje...:oops: Na zdjęciu widać, jak zamykał oczy, spał na stojąco, wymęczony i zmarznięty....:-(

Posted

Śliczny psiaczek, taki trochę rottkowaty. Już napisałam do Wlodiego, czy by mu nie zrobił kilku fotek, jak nie bedzie mógł w najbliższym czasie pojechać do schronu to jutro robię szczeniaczkowi ogłoszenia z tymi fotkami co są, a potem pozmieniam na nowe.

Posted

Dzięki Tomku za allegro, bardzo mi zależy żeby znalazł dom.....taki milusiński psiaczek, będzie bardzo wiernym i oddanym przyjacielem. Trzymam kciuki.Tula, błagam o ogłoszenia dla psinki.... ojej on nie ma imienia!!!! Co proponujecie?

Posted

Red wiesz, że nie musisz mnie o nic błagać:evil_lol: oczywiście ze zrobię ogłoszenia szczeniaczka. Tylko narazie zrobie kilka, a potem jak Wlodi cpyknie zdjecia to zrobię kolejne, bo jak mam potem edytować te wszystkie ogłoszenia to strasznie dużo czasu schodzi.
No własnie jakieś fajne imię by sie przydało.

Posted

Jest nadzieja, że będą dziś zdjęcia, chciałabym szybko znaleźć mu dom. Przez niego nie możemy wypuścić Łatki i Zuzi z boksu.

Posted

red napisał(a):
Jest nadzieja, że będą dziś zdjęcia, chciałabym szybko znaleźć mu dom. Przez niego nie możemy wypuścić Łatki i Zuzi z boksu.

Noo... rzeczywiście ta psinka jest jak piskorz. Poznaliśmy się bliżej robiąc zdjęcia no i potem, żeby zostawić go na wybiegu musiałem zastosować taki trik z łańcuszkiem na jego szyi przewleczonym przez oczko w siatce na zewnątrz... po prostu masakra :crazyeye:

Fotki wysyłam do Tuli i Red bo może lepiej byłoby je wstawić wyżej w wątku...

Posted

Wlodi spisał się na medal, zrobił sesję zdjęciową również Zuzi i Łatce. Zachęcam na wątek Łatki. Gallegro, wysłyłam zdjęcia na email. Oby szybko ludziska adoptowali tego psiaka, on jest trochę starszy, ma ok.6 miesięcy:cool3:

IMG]http://i43.tin[ypic.com/14iq347.jpg

Na zdjęciach wyszedł poważnie..ale to jeszcze dzieciak.

Posted

red napisał(a):
Na zdjęciach wyszedł poważnie..ale to jeszcze dzieciak.

Wydaje się taki "poważny" bo nie ma skali porównawczej - w rzeczywistości jest jeszcze malutki. No i jeszcze to typowo szczenięce zachowanie...

Posted

Był jeden telefon z Łodzi, ale potem zrezygnowali....nawet z anonsów cisza...chyba przed świętami będzie martwa cisza.....