Jump to content
Dogomania

Saba, Kreska, Mejk i inni -STRACH PRZED I ULGA PO STERYLCE

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Magdarynka']Najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu Chesterek dołączy do grona bezjajecznych :)
Informuj na bieżąco, a my będziemy Cię wspierać! :)

Tylko, żeby cieczki nie dostał ;)

Posted

Informuj na bieżąco, a my będziemy Cię wspierać!

Bardzo dziękuję :D
W sobotę idziemy zaszczepić królisia i ewentualnie umówimy się już konkretnie na psi zabieg. A to "ewentualnie" to dlatego, że lecznica bierze udział w akcji sterylizacji królików. Jeśli się okaże, ze psów też to się umówimy, jeśli nie to pojedziemy do innej lecznicy.
Na razie się nie denerwuję, a nawet cieszę, że Chester nie będzie miał NIGDY problemów z prostatą :D

Posted

Magdarynka, trzymam kciuki za Chesterka, bedzie dobrze :kciuki:
A swoja droga jak udalo Ci sie namowic faceta na taki zabieg?Nie protestowal? :mdrmed:

Pika, tak sterylizujemy sie w Elwecie. Do G.M raczej nie pojde :( pewnie chodzilabym tam jak bledna a nie daj Bog jakbym doszla do A.Zoo i zobaczyla szczeniaki w akwarium :evil: Nie wiem czy jeszcze praktykuja te forme sprzedazy bo kiedys mnie wyprosili ze sklepu i juz tam nie zachodze

Czy powinnam wykapac Dasze przed zabiegiem, zeby bylo higieniczniej? :oops:

Posted

Magdarynka, ja też trzymam :kciuki:

[quote name='kingula'] Pika, tak sterylizujemy sie w Elwecie. Do G.M raczej nie pojde :( pewnie chodzilabym tam jak bledna
No masz rację, :roll: lepiej łazić jak błędna w zimnie, śniegu ewentualnie deszczu co tam będzie padać w tym dniu :roll:

A potem zwolnionko. :wink:

Kingula to nie będzie godzina – dwie. My jak zawieźliśmy sucza o 8 rano to odebraliśmy ją miedzy 14 – 15. Więc się zastanów, czy nie lepiej wrócić do domu w tej sytuacji :wink:

[quote name='kingula'] Czy powinnam wykapac Dasze przed zabiegiem, zeby bylo higieniczniej? :oops:

:lol: :lol:
Ja nie jestem fanką kąpania jak pies nie jest wyraźnie brudny i śmierdzący (czytaj nie wytarzał się w jakichś psich perfumach)
Jest teraz duuuużo sniegu, pies po nim lata tarza się w nim więc się czyści lepiej i zdrowiej niż tym kąpaniem
Poza tym możesz suczkę zaziębić, o co teraz łatwo, a wtedy nici ze sterylki

Ja tam nie kąpałam
:hmmmm: moja sucz ostatnio widziała wodę latem ....... w rzece, a brudna nie jest :niewiem:

Posted

Kingula - Ja zaprowadziłem sunię na 9.05 i odebrałem o 14.30, tak więc zgadzam się, że lepiej wrócić do domu.
O kąpiel pytałem weta i spox - kąpanie bez sensu, gdyż pobrudzić się może po drodze (chyba, że przeniesiesz do weta na rękach). Poza tym oni i tak przygotowuja "pole operacyjne", czyli golą żyletką, myją i dezynfekują.

3majcie się - Pozdrowienia.

Posted

[quote name='PIKA']Poza tym możesz suczkę zaziębić, o co teraz łatwo, a wtedy nici ze sterylki
Otóż to, na wszelki wypadek nie kąp 8)
Ja też nie kąpałam, bo ja podobnie jak PIKA:

...nie jestem fanką kąpania jak pies nie jest wyraźnie brudny i śmierdzący

Moja jeszcze nigdy się nie kąpała, a ma już ponad 1,5 roku i jest czyściutka (śpi w pościeli, więc zauważyłabym gdyby była brudna ;) )

Ja na moją sukę czekałam w lecznicy :roll: , zawiozłam ją ok. 10, zabrałam ok. 14... Przeczytałam wszystkie ulotki jakie mieli na stanie ;) Jeśli możesz w międzyczasie pójść sobie do domku, albo do kogoś na herbatkę- polecam!

Posted

[quote name='Magdarynka']Czy Waszym psom zmienił się głos po kastracji?
Wiem, że to głupie pytanie... :roll:
Dlaczego głupie? 8)
Psy się często nieco zmieniają po kastracji, na lepsze :)
Poczytaj sobie tutaj o zmianach 8)
Suki podobno też się zmieniają, ale ja jeszcze nie zauważyłam... ;)

Ale głos w przypadku zwierząt chyba nie jest uzależniony od "tych rzeczy" ;) Chociaż, Krecha szczeka jak facet ;)

Posted

Psy się często nieco zmieniają po kastracji, na lepsze
Poczytaj sobie tutaj o zmianach
Suki podobno też się zmieniają, ale ja jeszcze nie zauważyłam...

Ale głos w przypadku zwierząt chyba nie jest uzależniony od "tych rzeczy" Chociaż, Krecha szczeka jak facet

Czytałam cały wątek kilka dni temu :)
Wszystkie zmiany po kastracji są ok, ale niezauważyłam, żeby ktoś pisał o głosie psa (może przeoczyłam).
Chester na razie mało szczeka, ale szczeka po męsku :)

Oczywiście nic nie zmieni już mojej decyzji (chyba, że wet znajdzie u niego jakieś przeciwskazania do zabiegu, chociaż nie sądzę), a tym bardziej, gdyby miał potem szczekać jak ratlerek :)

Magdarynka, trzymam kciuki za Chesterka, bedzie dobrze

Dzięki, wiem, że będzie dobrze, bo inaczej być nie może :D

Dzwoniłam przed chwilą do lecznicy.
We środę idziemy na zabieg :)

Posted

Potrzebuje ogromnego wsparcia, poniewaz zapisałam moje 2 sunie ( 3-letnia mix boxerka i 3-letnia ONka) na zabieg sterylizacji. 19 marca godz. 10.00. Strasznie sie boję komplikacji i mam...rózne mysli :cry:

Posted

Kasia :calus: wszyscy będziemy z Wami i będzie dobrze - ani się nie obejrzysz a już będzie po wszystkim :kciuki: a stres - musisz go przejść tak samo jak my :fadein: i dacie radę :fadein:

Posted

Kasia, ja też bardzo się bałam przed. Nie mogłam spać w nocy ze strachu.
Wszystko jednak potoczyło się dobrze. Nie było żadnych komplikacji, rana goiła sie ładnie.
Pomyśleć, że mijaja 2 lata od zabiegu.
Będę trzymać kciuki ! :D

Posted

Kasia my tez bedziemy trzymac kciuki :kciuki:
Kiedy bedziecie miec tą sterylke ?

A tu nasze fotki juz po :D

Coby mi sucz nie latal po łozkach w pierwszej dobie Pani sie przeniosla na podloge :wink:
nasze legowiska :lol:

A tak suczka pila wodę zaraz na drugi dzien po sterylce :oops:

I w nie caly tydzien po zabiegu jedziemy na Święta na wieś (jeszcze ze szwami)
Przy okazji Saba w kubraczku :wink:

A tutaj zdjęcie zrobione nie tak dawano

Zagadka : Gdzie jest slad po szwie ?

Posted

hahah a ona nie miała za małego tego kubraka??? ten był chyba na mniej wypasionego molosa :wink:

a tak na poważnie to moja Luna cały dzień po zabiegu była ledwo przytomna - na nią bardzo mocno i długo działają wszelkie usypiacze i żeby mi się nie odwodniła to co pół godziny dawałam jej pić z namoczonej ściereczki :fadein:

a sunie Kasi będą miały wziewną narkozę więc z wybudzaniem nie będzie problemów :P

Posted

malawaszka napisał(a):
hahah a ona nie miała za małego tego kubraka??? ten był chyba na mniej wypasionego molosa :wink:

cale jajo w tym, ze to byla najwiekszy rozmiar, :o wiekszych nie robią :o
ja się caly czas zastanawialm jak ktoś w to mastifa np by wcisnął? :o

malawaszka napisał(a):
a tak na poważnie to moja Luna cały dzień po zabiegu była ledwo przytomna - na nią bardzo mocno i długo działają wszelkie usypiacze i żeby mi się nie odwodniła to co pół godziny dawałam jej pić z namoczonej ściereczki :fadein:

Eeeetam, moja żadnej ściereczki nie potrzebowala, przytomna byla az za bardzo :evilbat:

ja jej tą wodę tak dalam, zeby ona nie musiala zlazić z łózka :oops: bo potem trzeba bylo tam wleźć z powrotem :oops: A takie skoki wskazane nie byly :oops:

Posted

Teraz w dzien bedzie w kojcu a w nocy w ganku i tylko na siu siu i kupke bedzie na podworko podczas gdy pies bedzie zamkniety bedziemy ja puszczac pod pilnym nadzorem. Albo an lince 10 metrow ;-)

Posted

Gucio, no trudno... :roll: Za kilka tygodni zrobisz sterylkę i już...
A druga sunia?

K@tk@, nic się nie martw!!! Wszystko pójdzie jak z płatka! Sama się będziesz śmiała ze swoich strachów, rach-ciach i po krzyku ;)
Trzymamy kciuki!!!

Posted

[quote name='coztego']Gucio, no trudno... :roll: Za kilka tygodni zrobisz sterylkę i już...
A druga sunia?

Ta ktora oddalam dopstanie zastrzyk, nastepnym razem sie z nia pojedzie.

Coztego no nie wiem czy tak trudno... :-?
Bo:
-moglam miec w Radomiu w super warunkach, w ramach akcji sterylizacji w cenie 100zl
-a bede miec u veta ktory bardziej nadaje sie do krow i koni itepe w gorszych warunkach i z pomocnikiem ktory wyglada jak by go sprzed sklepu wyciagneli.... :roll:

Co bys wolala? Bo ja wariant 1 ;-)

Posted

Mam pytanie :roll:
Czy suka moze dostac cieczki tego samego dnia (za jakas godzine niecala) cieczke po kontakcie z kilkudziesiecioma psami i sukami jednoczesnie?