Jump to content
Dogomania

Saba, Kreska, Mejk i inni -STRACH PRZED I ULGA PO STERYLCE

Recommended Posts

Posted

Tych ladnych to mi mama pewnie nie odda, bo to zal bedzie :-?

A dlaczego mowisz, ze na Twoja nie bedzie rozmiaru? Ostatnio kupowalam dla mojej siostry rozmiar 116 [na noc pod pizamke], a widzialam, ze i wieksze sa :) A jak nie, to takie dla doroslej kobiety - jakies sexi z koronkami, co by sie nie czula sunia bezplciowo po sterylce ;) :lol:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pomysł z body brzmi świetnie, ale przymierz zawczasu... Obawiam się, że będzie ciasny "w kroku", tzn, otwory na tylne łapy mogą być ciasnawe i na łeb (a raczej na kark) też może być ciasne...
Napisz koniecznie czy zdało egzamin, bom straszliwie ciekawa!
8)

Posted

jeśli masz wątpliwości to skonsultuj się z jeszcze jakimś wetem. Ale skoro tu masz opieke kardiologa i mówi Ci, że nie ma obaw, to myślę, że ich nie ma. Dla bezpieczeństwa poproś narkozę wziewną.

Ja bym podeszła do sprawy tak, że z wiekiem stan serca prawdopodobnie się będzie pogarszał, a wzrastać będzie ryzyko ewentualnego ropomacicza i takich historii, przy których zabieg może być konieczny dla ratowania życia. Więc lepiej zapobiegać póki jest bezpieczniej.
Tak ja bym zrobiła...

coztego-chyba rzeczywiście masz racje.
Przemyslałam wszystko baaardzo dokładnie i doszłam do wniosku,że...
-sterylizacje przeprowadzimy dopiero w czerwcu(bo od marca zaczynamy szkolenie :lol: i nie chciłabym tego przerywać)i do tego czasu odchudze troszke suńke żeby mi się pózniej na maxa nie roztyła a także i kondycja serduszka może się polepszy
-przy zabiegu będzie kardiolog i zdecyduje się na narkoze wziewną(troszke o tym poczytałam i rzeczywiście jest to bardziej bezpieczne)
-przed sama sterylką skonsultuje się jeszcze z min.dwoma innymi vetami(chociaż jeszcze takich nie znalazłam-może znacie kogoś godnego olecenia?)
A póżniej pozostaje mi się tylko modlić aby wszystko dobrze poszło :-?
,ale będe trzęsła portami :wink:
Jak na razie trzymam mocno kciuki za wszystkie psiaki ,które w najbliższym czasie będą 'ciachnięte' :kciuki:

ARIMA-a ile miał Tój psiak jak był sterylizowany?I jakiej jest rasy-czy to jeden z tych ślicznych pysiów ,które masz na emblemacie 8)

Posted

maniol_ka napisał(a):

-przed sama sterylką skonsultuje się jeszcze z min.dwoma innymi vetami(chociaż jeszcze takich nie znalazłam-może znacie kogoś godnego olecenia?)

A skąd jesteś?

Posted

Oooo, to musicie kiedyś wpaść do Zabrza na "Spotkanie Hanysów"

Bardzo chetnie się kiedyś wybierzemy :lol:

Suńke mam zamiar ciachnąć w klinice na ulicy Brynowskiej :roll:
Wiem,że są naprawde różne opinie na temat Brynowa,ale wydaje mi się mają tam bardzo dobre doświadczenie i w razie czego(tfu tfu) będą mogli pomóc Diorce :roll:

Posted

Hmm, z katowickich wetów miałam przyjemność poznać jedynie dr Gierka (ul. Ceglana). Ja go poznawałam jako ortopedę, ale z tego co wiem, tak ogólnie rzecz biorąc, to jest bardzo dobrym weterynarzem i nie zajmuje się wyłącznie ortopedią :) .

Mnie się bardzo podobał, ale nie leczył mojej suki, byłam u niego tylko na RTG i konsultacjach, z polecenia mojej pani wet (a skoro moja pani wet mówi, że dr Gierek jest świetny to znaczy, że taki jest!) 8) .

Posted

To nie musi być koniecznie 'katowicki' vet może być też z okolic...:wink: Chętnie się przejade gdziekolwiek byleby weterynarz był dobry 8)
Słyszałam o dr. Gierku wiele dobrego z tym ,że ja poszukuje raczej kardiologa :roll:

Posted

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Bunia dostala cieczke :cry: :cry: :cry:
Mam nadzieje, ze Bercia nie dostanie - ale to i tak bardzo dziwne, bo poprzednia Bunia dostala ok. 28 pazdziernika, Beri 25 pazdziernika - czyli to zaledwie 4 miesiace :o Tylko ta cieczka u Buni byla krotsza, niejako wymuszona przez cieczke Beri. Ja sie pochlastam chyba :( Beri na dworze zwraca juz wieksza uwage na siusomesy, wiec obawiam sie strasznie, ze dostanie cieczke :( co zrobic, zeby nie dostala?

Posted

Maaatko, nie wiem za co sie zabrac :roll: Beri jeszcze nie ma cieczki, co nie oznacza, ze jutro 5 minut przed zabiegiem jej nie dostanie :-? Ja juz mam "objawy" nerwowe, nie wiem czy se jakiegos :drinking: zafundowac, czy herbatke z melisy :roll: Body niemowlece rozmiar 116 po malych przerobkach jest super.
Jutro to albo mnie karetka z pracy wezmie, albo juz sama nie wiem co :roll:
Zaczynam glupiec, panikowac, miec stan silnie depresyjny :cry:
Boje sie.
O 12 badania, kolo 13 na zabieg. O 15 ja odbieramy. A do tego czasu chyba osiwieje :roll:

Posted

Oj nie wiem, nie wiem.
Zrobilam Bercikowi pyszna kolacyjke, teraz sie lulamy. Moja Ksiezniczka jest najcudowniejsza na swiecie i jak jej sie cos stanie, to nigdy sobie tego nie wybacze.

Posted

tufi napisał(a):
Oj nie wiem, nie wiem.
Zrobilam Bercikowi pyszna kolacyjke, teraz sie lulamy. Moja Ksiezniczka jest najcudowniejsza na swiecie i jak jej sie cos stanie, to nigdy sobie tego nie wybacze.

NIE WOLNO CI TAK MYSLEC!!!!!!!!!

Bedzie dobrze!
Ja Tobie to gwarantuje! :calus:

Posted

Poszlam do sklepu po super glue, zeby skleic buty, a wrocilam ze sola do kapieli. Chyba sobie tabliczke z danymi jutro przyczepie, bo droga do pracy daleka...

Posted

Ehhh, zawsze wchodzac w "weterynarie" staralam sie omijac ten topik, mimo is decyzja o sterylce Daszenki juz dawno zapadla :roll: Czytalam niektore wypowiedzi, ale tak strasznie sie boje ustalic konkretny temin :(

Dzis sie jednak przelamalam, zastanawiam sie czy rozsadne byloby sterylizowac moja dziewczynke w ogolnopolskim dniu sterylizacji? Czy nie sadzicie, ze zabieg ten moze byc wykonywany wtedy jakos tak hmm po lebkach? :oops: Mimo iz decyzja jeszcze nie zapadla juz mam ogromnego stresa, Dasza jest straszna panikara, boje sie narkozy- wszystkiego :(

Posted

Tuffi zyjesz? :lol: Spałas w nocy? :wink:

kingula napisał(a):
Dasza jest straszna panikara, boje sie narkozy- wszystkiego :(

tylko kto wiekszy, Ty czy Dasza? :wink:
Jak masz problem z kasą to idź "w dniu sterylki" jak takiego problemu nie ma to zostaw miejsce dla tych co takowy mają :wink: a sama poszukaj weta "przy ktorym" bedziesz się czula bezpiecznie :wink: