Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Itinea napisał(a):
pomóżcie, sama nic nie mogę zrobić!!!

jesteś z jakiejś organizacji? jeśli nie szukaj kogoś w okolicy i występujcie o oskarżyciela posiłkowego

Posted

Oskarżyciel posiłkowy z organizacji zajmującej się zwierzakami na pewno konieczny! Zastanawiam się jednak kahoona czy to wystarczy? To prokuratura przygotowuje materiał dowodowy. Jak oni oleją sprawę to i oskarżyciel posiłkowy wiele nie pomoże. Może powinniśmy jako społeczeństwo wywrzeć presję na ludzi zajmujących się tą sprawą już w postępowaniu przygotowawczym, by poważnie podeszli do tematu????
Milcząca demonstarcja pod sądem w dniu rozprawy też może by zmobilizowała sędziego???? Co o tym myślicie??
Nie możemy pozwolić by się dziedyga wywinął!

Posted

Itinea napisał(a):
co można zrobić, żeby nie skończyło się na "niskiej szkodliwości społecznej"....?

Itinea jesteś w stanie podać do wiadomości, kto zajmuje się tą sprawą (mam na myśli prokuraturę) - jakieś adresy, telefony itp. do kogoś do kogo moglibyśmy kierować prośby o jak najlepsze przygotowanie materiału dowodowego, by zwyrodnialec się nie wyłgał?? A może nieco przekornie - by zmobilizować tych ludzi - właśnie dzwonić z pochwałami! Wiecie - że jak to wspaniale, że dorwali tego s#$##na, że jak to dobrze, że ktoś solidny wreszcie się takim s^%% zajmie, itp. Pochwały nawet jeśli na wyrost działają na ludzi bardzo mobilizująco.
Tak czy inaczej myślę, że gdyby prokurator zajmujący się tą sprawą odczuł jak wiele ludzi na niego liczy to nie olałby tak łatwo tematu.

Posted

Ponieważ sprawa wydarzyła się w gminie Gryfice myślę, że sprawą zajmuje się prokuratura gryficka
Prokuratura Rejonowa w Gryficach
ul. 11 Listopada 3
72-300 Gryfice

osobie prywatnej pewnie nie udzielą informacji,kto zajmuje się sprawą, ale organizacji chyba mają obowiązek?
qrczę, pierwszy raz zajmuję się taką sprawą, zupełnie nie mam pojęcia jak to ugryźć...

Posted

[quote name='Itinea']Ponieważ sprawa wydarzyła się w gminie Gryfice myślę, że sprawą zajmuje się prokuratura gryficka
ul. 11 Listopada 3
72-300 Gryfice

osobie prywatnej pewnie nie udzielą informacji,kto zajmuje się sprawą, ale organizacji chyba mają obowiązek?

qrczę, pierwszy raz zajmuję się taką sprawą, zupełnie nie mam pojęcia jak to ugryźć...

Wybacz, ale ja także nie mam o tym pojęcia. Mogę jednak spróbować napisać pod wskazany przez Ciebie adres maila z prośbą o poważne zajęcie się tamatem. Mam nadzieję, że więcej osób tak uczyni.
Na pewno kahoona jest w tych sprawach autorytetem i powinnaś zastosować się do jej rad (znaleźć organizację w okolicy i wystarać się oskarżyciela posiłkowego!!).
Na wątku z mojego banerka jest też sporo kompetentnych ludzi - może tam ktoś będzie umiał pomóc??

Będę wpadać na ten wątek - może się do czegoś przydam.
Nie łam się!

Posted

[quote name='Itinea']Ponieważ sprawa wydarzyła się w gminie Gryfice myślę, że sprawą zajmuje się prokuratura gryficka
ul. 11 Listopada 3
72-300 Gryfice

Podaj mi swój numer telefonu na pw to wspólnie poszukamy organizacji w okolicy i pomyślimy co robić dalej.

Posted

kurczę, nie jestem żaden autorytet, siedzę na sali sądowej w Pułtusku (Krzyczki) EMIR jest oskarżycielem posiłkowym

myślę sobie, że jednak potrzebna jest organizacja, problem w tym żeby nie było umorzenia na poziomie prokuratury

pisze się wtedy zażalenie na postanowienie o umorzeniu, wskazując pominięte dowody, błędy itp.

jesli umorzą drugi raz pisze się zażalenie do sądu

do tego cały czas trzeba wisieć na prokuratorze i policji, dzwonić, pisać, wołać lokale media

jeśli sprawa trafi do sądu - wystąpić o oskarżyciela posiłkowego

należy próbować do skutku - tak już mam, że nie rezygnuję i tak powinno być w tej sprawie

Posted

Nie pomogę...dla mnie takie działania to też nieznane:shake:...
...będę zaglądać i moralnie wspierać!:loveu:

Nie może być tak,by to bestialstwo pozostawało bezkarne!:angryy:

Posted

Rozmawiałam z policją, prokuraturą oraz TOZ Szczecin (z naszej rozmowy wynika, że będą chcieli być oskarżycielem posiłkowym).
Facet, który zakatował psa jest wyjątkowa kanalią.

Posted

agata-air napisał(a):
Rozmawiałam z policją, prokuraturą oraz TOZ Szczecin (z naszej rozmowy wynika, że będą chcieli być oskarżycielem posiłkowym).
Facet, który zakatował psa jest wyjątkowa kanalią.

super Agata!
niech informują na tym wątku, jak im idzie

Posted

:-( ja juz sie boje wchodzi na dogo, czytac o klejnym katowanym zwierzaku.
Moze musimy sami napisac do jakis szczecinskich kancelarii prawniczych aby spolecznie pomogli, czy ma to sens?!

Posted

[quote name='gagata']Dziewczyny,tu macie spis szczeciniaków z dogo - przeklejam z innego wątku,może Wam sie przydadza przy tej sprawie:

AlfaLS
gochna35 / mama jej mieszka w szczecinie/
Inez
dorcass
D&J
AMIŚKA
Alicja jest z Rybnika , lecz ma zaprzyjaznionych szczecinian
MusliStracciatella
moniqa
El&Udun Londyn/Szczecin
Bursztynka13
rwpb
PositiveThought
Greven ma rodzine w Szczecinie
agiza
LAZY
Marta666

ja tez pochodze ze szczecina i mama jest na miejscu (na dogo nick Nina123). Chyba jest jeszcze Lavinia stamtád na Dogo, nawet dziala przy jakiejs organizacji, o ile dobrze pamiétam.

EDIT: Tfu, Lavinia jest z wawy, tylko pisala intensywnie na wátku szczecinskiego schronu.

Posted

kahoona napisał(a):
kurczę, nie jestem żaden autorytet, siedzę na sali sądowej w Pułtusku (Krzyczki) EMIR jest oskarżycielem posiłkowym

należy próbować do skutku - tak już mam, że nie rezygnuję i tak powinno być w tej sprawie

Tym bardziej jesteś dla mnie wielka! Mój kochany Fąfelek jest dzieckiem Krzyczek :loveu: Można powiedzieć, że mój pies żyje m.in. dzięki Tobie i Emirowi :klacz: Rozwalcie ich tam w drzazgi!! :stormy-sad:

kahoona napisał(a):
myślę sobie, że jednak potrzebna jest organizacja, problem w tym żeby nie było umorzenia na poziomie prokuratury

Najdalej w ciągu tygodnia wyślę maila i list pod wskazany na pierwszej stronie adres prokuratury. Zbiorę kilka podpisów pod prośbą o jak najlepsze przygotowanie sprawy, napiszę, że my - obywatele, bardzo na nich liczymy, że dzięki ich pracy ten s$#$&^%$%yn dostanie zasłużoną, najwyższą przewidzianą przez prawo karę za to bestialstwo. Mam nadzieję, że jak zobaczą, iż ludzie żywo interesują się tą sprawą to dadzą z siebie więcej niż zazwyczaj.

• 2 weeks later...