bonsai88 Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 Witam W niedługim czasie ma trafić do mnie szczeniak, mieszanka bordera i wyżła. O ile pierwszą rasę znam całkiem nieźle (i wiem czego po tej "linii" się spodziewać) o tyle... jeśli chodzi o wyżły to wiedzę mam o wiele mniejszą. Na dobrą sprawę wiem tylko tyle, że to dość aktywna rasa - często jeździmy na weekendowe wypady w góry, do tego lubię biegać w psim towarzystwie. Specjalnie szukaliśmy szczeniaka, który docelowo będzie w stanie dotrzymać nam kroku. Aaaa... Kołacze mi się jeszcze, że wyżły są raczej łagodne, ale po spuszczeniu mogą odbiegać na sporą odległość. Czy moglibyście powiedzieć mi czego mniej-więcej mogłabym się spodziewać po maluchu? Zależy mi, żeby jak najlepiej przygotować się na przybycie szczeniorka (miałam już w życiu niejednego psa na DT, ale.. zawsze co najmniej podrostki!), chciałabym też jak najszybciej rozpocząć tresurę. Oczywiście na początek mowa o podstawach, nie o skomplikowanych sztuczkach ;). Na razie mam już "zestaw podstawowy", czyli obrożę, smycz, zestaw zabawek i gryzaków. No i oczywiście szkoleniowo - kliker, smakołyki. Psa tylko do kompletu brakuje :P. Quote
Recommended Posts