Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, EdiAbija napisał:

Witam 

Byłyśmy dziś na wizycie pchły byki dostała advantix i na robaki przez 3 dni aniprazol. Pobrana została krew łącznie z badaniem na choroby odkleszczowe. 

Wczoraj wszystkie kleszcze wyjelam. Dostaliśmy też witaminy. Waga 8600 g. Jutro gromer. 

Dziewczyna jest fajna, grzeczna, nie umiem chodzić na smyczy ale jakoś idzie dopuki jej nie zauważy wtedy próbuje uciekać. Cały czas dyszy więc jest jej gorąca, jeszcze nie przyzwyczaiła do temp w domu. 

Wszystko opłaca Skarpeta plaskatych,koszt wczorajszej i dzisiejszej wizyty u weta,włącznie z badaniami w tym i tarczycowymi 199 zł

Pchły jeszcze ma,mam nadzieję,że groomer ją przyjmie.Potem zdjęcia w nowej fryzurce,oby wyniki nas nie zaskoczyły.

EdiAbija  niedobra ,jeść nie dała to sunia musiała sobie sama poradzić ;) u weta worek z karmą dorawała i się najadła  haha,ale spoko po pobraniu badań :)

Posted

Dziewczyny na wolności czują się świetnie. Obie znają smycz i nie boją się jej. Gracja bardziej stęskniona za człowiekiem, delektuje się naszym dotykiem. Bajka bardziej ciekawa i spragniona świata, pobiegania sobie po ogrodzie, poszczekania, powąchania.

Jutro przy okazji fryzjera postaramy się załatwić od razu wizytę u weta.

IMG_20180228_143415_800x600.jpg

IMG_20180228_143448_800x600.jpg

IMG_20180228_143508_800x600.jpg

IMG_20180228_143527_800x600.jpg

IMG_20180228_144353_800x600.jpg

IMG_20180228_144401_800x600.jpg

IMG_20180228_144534_1_800x600.jpg

IMG_20180228_144535_1_800x600.jpg

IMG_20180228_144537_800x600.jpg

• Like 1
  • Upvote 2
Posted
19 minut temu, Poker napisał:

Cudne sunie i wieści o nich dobre. Mam nadzieję,że nie będą wymagały zgolenia do zera.

To co widziałam przez chwilkę to sunie nie są zaniedbane mocno,raczej nie mają kołtunów.Wymagają porządnej kąpieli i wyczesania.Gracja ma brodę bardzo zażółconą prawdopodobnie od jedzenia to tylko można delikatnie przyciąć ją i koło oczek.Ogólnie sierść nie jest długa u obu suczek.No ale jutro się zobaczy po fryzjerze.O pchłach i kleszczach Hania nie pisze to chyba nie mają.

Gracja jest śliczna, w moim odczuciu fantastyczna,przyjazna do wszystkich, taki pieszczoch.Bajka bardziej ostrożna z wylewnościami.

Gracja nie wygląda na wychudzoną bardziej Bajka jest szkieletor.

Posted
3 minuty temu, Anula napisał:

To co widziałam przez chwilkę to sunie nie są zaniedbane mocno,raczej nie mają kołtunów.Wymagają porządnej kąpieli i wyczesania.Gracja ma brodę bardzo zażółconą prawdopodobnie od jedzenia to tylko można delikatnie przyciąć ją i koło oczek.No ale jutro się zobaczy po fryzjerze.O pchłach i kleszczach Hania nie pisze to chyba nie mają.

Cudne obie :) brodę można co kilka dni wyprać w saszetce Nizoralu,to od wilgoci,grzybki.

Posted

Dziewczyny cudne k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,23_bc_orig.. Bajeczka taka chyba bardziej odważna i pewna siebie bo ogonek w górze. Gracja taka nieśmiała.

Tylko gdzie jest śnieg u Was Szafirko??

U nas biało cały czas.

Ja kiedyś gdzieś czytałam że zażółcenia na białej sierści to w mleku płukać ale praktycznie nie mam doświadczenia z białymi kudełkami.

P.S. Z niecierpliwością czekam na relacje o Bambi i Sabci.

Posted

Jakie piękne panny :)

U mnie na zazółcenia działa dobry szampon 1All System do sierści białej - super daje radę ;). Bezdomniaczki zawsze tym szamponem traktowałam, nieważne jak były brudne, szampon dawał radę. A co ważne, nie uczulał. No ale, w psim spa będą wiedzieć, co robić. Nie mogę się doczekać suniek po kąpieli.
Czy sunie nie mają czasem pchełek? Skoro były oddzielone razem z Sisi w boksie... to czy pchły nie przeszły na nie?

Posted
13 minut temu, Poker napisał:

Białe kłaczki brązowieją od suchej karmy. Moje jak jadły gotowane, to miały białą sierść.

Jak wygląda sytuacja finansowa Bajki ?

W schronie psy o ile wiem jedzą mokrą karmę wymieszaną z ziarnami pszenicy,głównego składu nie znam.Hania zawsze mówiła,że na początku kupki składają się z ziaren pszenicy.

Jeżeli chodzi o sytuację finansową Bajki to finanse są psiaków na 1 stronie.My nie rozdzielamy finansów na poszczególne psiaki bo byśmy się pogubiły.

Posted

Moje nie jedzą karmy ze zbożami a się zdarza,jak nie wycieram mokrego pysia,namnażają się grzyby,jedyny skuteczny ,delikatny,nawet do okolic oczu do stosowania codziennego preparat to ten ze zdjęcia,wypróbowany nie tylko u nas,na gr shih,maltańczyków znają go chyba wszyscy.Nakłada się,masuje do uzyskania piany i zmywa.Można go kupić taniej na gr rozbiórkowych na Fb .

zdjęcie poglądowe,czasami wystarcza Nozoral :) przerobione,na Lhasa i Shih.

28534230_1634014933350123_183295842_n.jpg

28536464_1634014906683459_1136395422_n.jpg

Posted

Na teraz  wiemy,że Sisi ma niedoczynność tarczycy,anemię i chore nerki,to inf od wetki uzyskane telefonicznie.Nerki do przepłukania,może to wystarczy.

Sunia jest teraz u groomera,wypadają z niej pchły w połowie żywe,dzięki dziewczynie,że zgodziła się przyjąć Sisi  (  po domowemu Boni-bo na takie imię zareagowała i reaguje )

Kubrak nowy zakupiony,bo wszytko było za małe,karma zakupiona na 2 m-ce na oko ;) 12 kg

Będą nowe foty zrobione jeszcze u groomera.

ałć a chciałam już dzisiaj ogłoszenia robić :(

Edit :

Karma 12 kg =189 zł

Kubrak 44 zł

Groomer ?

Wyniki badań ,koszt groomera,koszt leczenia i leków, faktury wieczorem,wszystko opłacone ze Skarpety Plaskatych

28459337_1855995091139997_601482542_n.jpg

28459458_1855995067806666_467225079_n.jpg

28536743_1857320887674084_266601250_n.jpg

Posted

O rany ale Sisi/Boni chora,być może dlatego tak dyszy.Oprócz tarczycy takie złe wyniki także występują przy babeszjozie.A jak wynik z babeszjozy?

Szczęście w nieszczęściu,że sunia trafiła w tak dobre ręce bo nie wiem co by było,a gdyby została w schronie to los by był marny jej.

Tak sobie myślę może się przeziębiła i dlatego ma zły wynik nerkowy,stan zapalny jakiś.Biedna malutka.

Możemy zmienić imię na Boni.

Posted

Może odwodniona... tylko... mam nadzieję :( Wyniki nerkowe są tylko zawyżone czy są naprawdę kiepskie? Miała robione usg nerek?
Biedna ta Boni, miałyście nosa, żeby ją wyciągnąć. 

12kg... sporo ;) pewnie wagowo będzie ostatecznie podobnie jak mój. 

Posted

Lepiej wygląda niż się czuje. Dużo pije, ale mało sika nie wspomiernie do ilości wypitej. Dziś już nie zdążyłam do weta. Jutro rano będę wezmę wyniki i zaczniemy płukanie jej nerek i oczywiście leczenie tarczycy bo tu nie ma co dyskutować :(