Jump to content
Dogomania

Pies w typie ON koczuje pod Sochaczewem/Kutnem - kto odlowi ???

Recommended Posts

Posted

Dzis jechalam trasa z Warszawy do Kutna i z powrotem do Warszawy. W jednym kierunku rzucil mi sie w oczy pies, ale samochod mialam zajety Franciszka, jadaca na DT, wiec odlozylam bieganie po polu na pozniej.
Wracajac, 10km za Kutnem, wypatrzylam tego samego psiaka, ktory koczuje pod rozwalona stara chalupa tuz przy samej drodze. I nie wiem, czy w ramach przebudowy trasy ktos sie wyprowadzil i zostawil ruine i psa, czy tez pies przyplatal sie dopiero do robotmnikow drogowych. Tak twierdzil czlowiek, ktorego zagadnelam paredziesiat metrow dalej..
Pies ponoc po odejsciu robotnikow byl dokarmiany przez jakiegos chlopa, w miedzyczasie potracil o samochod i pies polamany lezal przy chalupie, ale komu na co taki - wiec czasem rzucili ochlap, ale nikt sie nie zaineteresowal.

Podgladnelam, ze pies lekko pociaga tylem (znaczy nie clakiem powloczy nogami, ale nie chodzi za dobrze).. Spedzilam ponad godzine, zanecajac to cos i probujac do niego podejsc, ale sie nie udalo, na tyle tylko, zeby zrobic zdjecia z bliska.
W rozlecianej oborce ma jakies stare poslanie i rzucone jedzenie. Jesli ktoras z Was go rozpoznaje i pies ma watek - z gory prosze o wybaczenie, nie jestem w stanie nic znalezc na dogo, choc zadaje zapytania :cool3:

Koniecznie trzeba zrobic jakas akcje odlawiania. jest pomiedzy sochaczewem i Kutnem.

Posted

Dziś nie mam czym tam jechać. Pogoda nierowerowa, a auta nie mam. Odległość między Kutnem a Sochaczewem to ok.67 km :lol: Mówiłaś że to gdzies w Kozłowie tylko jakim.

Posted

no to teraz widzisz jak się działa na tym terenie. Jak Ziutka nie może to reszta milczy. Wbrew pozorom - na dogo jest kilka - jeśli nie kilkanaście - osób z Sochaczewa. Są tez osoby zrzeszone w TOZie. Jak trzeba coś zrobić to cierpliwie czekają na to aż się ruszy Ziutka i Ja. Doopa. We dwie to nawet jeśli nie będziemy spały to nie pomożemy wszystkim nieszczęsciom.
Może ktoś jednak się wychyli z chęcią pomoc? Siedzenie przed komputerem i czytanie watkow da mizerny efekt.

Posted

luka1 napisał(a):
w jakich to może byc godzinach - mam troche zajęć z rana, ale po godz 13 może sie będę mogła urwać

zostalam na dluzej niestety, wiec bede dopiero dostepna pod wieczor - wiec nie ma sensu tak pewnie jechac. A w sobote?

• 2 weeks later...
  • 2 months later...