Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Proszę o pomoc.

Wczoraj późnym wieczorem znalazłam biednego psa (przy ul. Bursztynowej 32), przybłąkał się za mną do domu za moim psem i nie sposób było go wygonić. Niestety nie mogę go przygarnąć, bo mój pies nie zaakaceptował nowego towarzysza, dlatego szukam mu domu.
Piesek jest młody,nie duży, waży 10 kg, umyty, odpchlony, nakarmiony i bardzo miły. Można powiedzieć wręcz "przylepa". Nie załatwia się w domu. Świetnie dogaduje się z dziećmi. Jest bardzo przyjaźnie nastawiony zarówno do dorosłych, dzieci jak i do innych psów.
Proszę właściciela albo osobę zainteresowaną przygarnięciem wiernego przyjaciela o kontakt pod nr tel. 0501 550 635
Dla zachęty dodam, że zaszczepię i odrobaczę go na własny koszt oraz pisek dostanie solidną wyprawkę, bo na prawde jest tego wart :)<br><br>Nie wiem jeszcze jak wstawić zdjęcie, ale zrobię to niebawem.<br>Tymczasem powiem, że piesek wygląda jak typowy reksio z kreskówki. Cechą charakterystyczną jest jego nosek różowo czarny :)<br>

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Było zdjęcie, ale znikło:placz:
Trzeba je wstawić raz jeszcze
Ale Reksio na prawdę jest podobny z umaszczenia do tego dobranockowego Reksia:cool3:

Posted

Miejmy nadzieję, że komuś się jednak zgubił.
Czy przygotowujesz jakieś plakaty, ogłoszenia?
Warto dać na przystanek, do Stokrotki i Aldika.

Ile będziesz mogła Reksia trzymać?
Czy realnie grozi mu schron?
Przydałyby się fotki fajne do allegro, portali lubelskich i ogłoszeń.
Kilka, z portretem, boczkiem ...
Jeżeli jest potrzeba, mogę pomóc w fotkach, bo blisko mieszkam.
No i w ogłaszaniu - mam nadzieję, że inni z Lublina też pomogą.

Posted

Hey, ogłoszenie jest w administracji, na allegro, naszej-klasie, dzwoniłam do radio "złote przeboje" ale cisza...
Niestety ja nie kojarze tego pisaka z osiedla, więc musiał się przybłąkać.
Trzymać go długo nie mogę, ponieważ jest u babci, gdyż mój pies nie toleruje żadnych inncyh psów. ie mogę więc obarczać innych swoimi obowiązkami. Zwłaszcza, że nie mogę roztroić się na dwa domy i uczelnię.
Dlatego proszę o jak najszybszą pomoc w znalezieniu mu domu, bo nie wyobrażam sobie jego życia w schronisku... :(

Posted

Daj jeszcze proszę ogłoszenia na sklepach...
Jak dostanę zdjęcia, zrobię: gratkę, strefę polską i adopcje.org.
Puszczę wici do swojej rodziny poza lublin, może tam ktoś szuka psa...
Ja fizycznie nie pomogę, bo w domu mam 1 pokój, za to 2 koty...
Trzeba jak najwięcej ogłaszać go.

Posted

Kolejna bida. To, że nie umie chodzić na smyczy oznacza, że mieszkał na podwórku. Tam u Ciebie za wąwązem są domki - może maleńki stamtąd czmychnął ... ? Może spróbuj porozwieszać ogłoszenia w tamtym rejonie, w osiedlowych sklepikach, na przystankach ...

Posted

Ewelina Wójcik-Kubecka napisał(a):
Hey.
Rozwieszę ogłoszenia dziś w aldiku, na rolniczej i na klinikach.
Proszę Was też o pomoc jeżeli chodzi o inne rejony.
Zdjęcia wkleję później albo prześlę na maila kto się zdeklaruje do pomocy.
Dzięki z góry w imieniu moim i Rexia :)

Ja mogę rozkleić na majdanku i w tamtych okolicach. Tylko w jakiej formie ma być to ogłoszenie?

Posted

[quote name='Ewelina Wójcik-Kubecka']Hey.
Rozwieszę ogłoszenia dziś w aldiku, na rolniczej i na klinikach.
Proszę Was też o pomoc jeżeli chodzi o inne rejony.
Zdjęcia wkleję później albo prześlę na maila kto się zdeklaruje do pomocy.
Dzięki z góry w imieniu moim i Rexia :)

Ja się deklaruję - wywieszę koło siebie, i w tych lecznicach, gdzie bywam, i w sklepie ZOO na Orlej. Dobrze, jakby ktoś na Stefczyka wywiesił, bo tam sporo ludzi bywa.

Myślę, że dobrze, jakbyś przesyłała chętnym ogłoszenie, jakie sama wywieszasz - do wydruku.

Mój mail: dkwiatko@o2.pl

Pozdrawiam!

PS. Reksio słodki z tym nochalem :loveu: