Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam prosze o pomoc w sprawie suni beagle mianowicie pojechalam po półtoraroczną sunie beagle na zdjeciach ładna wyglądająca zdrowo. 

Przyjeżdżam na miejsce a tam półtoraroczna sunia wychudzona żebra widać masakra !!! przechodzila z rak do rak mysle ze byla bita i glodzona wlasciciel poprzedni powiedzial ze dostawala pół puszki na dzien jakiejs pufi z biedronki szok! 

wzielam psa do domu oczywiscie nie nauczona kupki ani siku na dworze ale to pomijam.

Zekomo pies wybredny a nagotowalam jej ryz z miesem i siemie lniane wsypalam wciagla w ciagu dnia 4 michy z przerwami.

strasznie wyglada dzis patrze leci jej wydzielina z oka chcialam zobaczyc widac ze ja boli zaczerwienione bardzo u góry na spojówce przemyłam octeniseptem. 

troszke zaplacilam za nia i  nie stety musze czekac z wizyta u weta do wyplaty powiedzcie prosze czym przemywać oko i jak karmić te biedactwo płakać mi sie chce z bezsilności! ona waży chyba z 8 kg masakra 

Posted

Oka NIE WOLNO przemywać Octeniseptem!

Przecieraj delikatnie wacikiem namoczonym w mocnej esencji herbacianej.Jeśli chodzi o żywienie to gotu ryż z mięsem I marchewką,obserwuj kupy,dbaj o to,zeby miala staly dostęp do świeżej wody,a do weta idz jak najszybciej - szczepienia,odrobaczenie,niech zobaczy w jakiej jest kondycji ogólnej.

• Upvote 2