Chanel22 Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 Witam prosze o pomoc w sprawie suni beagle mianowicie pojechalam po półtoraroczną sunie beagle na zdjeciach ładna wyglądająca zdrowo. Przyjeżdżam na miejsce a tam półtoraroczna sunia wychudzona żebra widać masakra !!! przechodzila z rak do rak mysle ze byla bita i glodzona wlasciciel poprzedni powiedzial ze dostawala pół puszki na dzien jakiejs pufi z biedronki szok! wzielam psa do domu oczywiscie nie nauczona kupki ani siku na dworze ale to pomijam. Zekomo pies wybredny a nagotowalam jej ryz z miesem i siemie lniane wsypalam wciagla w ciagu dnia 4 michy z przerwami. strasznie wyglada dzis patrze leci jej wydzielina z oka chcialam zobaczyc widac ze ja boli zaczerwienione bardzo u góry na spojówce przemyłam octeniseptem. troszke zaplacilam za nia i nie stety musze czekac z wizyta u weta do wyplaty powiedzcie prosze czym przemywać oko i jak karmić te biedactwo płakać mi sie chce z bezsilności! ona waży chyba z 8 kg masakra Quote
bou Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 Oka NIE WOLNO przemywać Octeniseptem! Przecieraj delikatnie wacikiem namoczonym w mocnej esencji herbacianej.Jeśli chodzi o żywienie to gotu ryż z mięsem I marchewką,obserwuj kupy,dbaj o to,zeby miala staly dostęp do świeżej wody,a do weta idz jak najszybciej - szczepienia,odrobaczenie,niech zobaczy w jakiej jest kondycji ogólnej. 2 Quote
Dusia-Duszka Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 Octenisept wysusza śluzówki. Nie stosuj do oka! Możesz zakupić w aptece sól fizjologiczną w ampułkach. Jest kilka w opakowaniu. Są higieniczne, małe, na jednorazowe przepłukania oka. 2 Quote
Chanel22 Posted January 30, 2018 Author Posted January 30, 2018 dziekuje bardzo za ważne uwagi dzieki bardzo 2 Quote
Recommended Posts