Dana i Muszkieterowie Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 ARKA napisał(a): Problem to niekastrowane suki i przez to jadki tez psow, dwa nieszczepienie p/wirusowkom. Jesli taki wymog nie znajadzie sie w ustawie ciezko bedzie narzucic. Mozna tylko uswiadamiac i mowic, ze statystyki upodkowosci mają przerające. Dlatego właśnie musimy wywierać presję celem zmiany tej sknoconej ustawy o ochronie zwierząt - od czegoś trzeba zacząć ! Ważne jest też głośne domaganie sie zmian w kk i zaostrzenia kar za znęcanie się nad zwierzętami ! :angryy::mad: Równie ważne jest wywieranie presji różnymi metodami działania na gminy dla szeroko rozumianej ( schroniska , gospodarstwa ) poprawy sytuacji zwierząt. Quote
Saphira Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Musicie pamietać, że za soboty i niedziele płaci się 100 % więcej za godziny i tu jest "pies pogrzebany". Quote
gagata Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 [quote name='ARKA']:shake: nie ma takiego obowiazku.[/quoteO kurczę...toz nawet w orzeszkach za ich najgorszych czasow byly nocne dyzury....pustego placu budowy pilnuje jakis straznik....To znaczy,że co? Moge sobie wejśc w nocy do takiego schronu i wyjąc z boksów dowolne psy????Gdzie ja żyję? Quote
ARKA Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Saphira napisał(a):We wszystkich okolicznych schronach, które ja znam są dyżury nocne. Co zresztą nie przeszkadza psom się pozagryzać:shake: Ale czy to obowiazek czy dobra wola kierownictwa to nie wiem:niewiem: Jesli to dobra wola kierownictwa. Wlasnie najgorsze jest to, ze czesc miast swoje schroniska miejskie przekazlo na własnosc swoim spolkom. A to sa spolki, ktore glownie zajmuja sie sprawa czystosci itp. w miescie wiec te schrony dla nich sa "jak piąte kolo u woza":shake: Quote
ARKA Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 PUK Ciechanow: PUK Sp. z o.o. w Ciechanowie Oferujemy usługi: wywóz i unieszkodliwianie odpadów selektywna zbiórka odpadów zakładanie i pielęgnacja terenów zieleni letnie i zimowe oczyszczanie dróg i placów prowadzenie schroniska dla bezdomnych zwierząt Przedsiębiorstwo Usług Komunalnych Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w Ciechanowie prowadzi swoją działalność w tej formie organizacyjnej od 1 czerwca 1998 r. Spółka powstała w wyniku przekształcenia i podziału komunalnego zakładu budżetowego „Zakład Usług Komunalnych i Mieszkaniowych w Ciechanowie”. Założycielem i jedynym właścicielem Spółki jest Gmina Miejska Ciechanów. Spółka działa na obszarze miasta Ciechanów i powiatu ciechanowskiego. Przedmiotem działania Spółki jest szeroko rozumiane świadczenie usług komunalnych. Podstawową działalnością jest odbiór, transport i unieszkodliwianie odpadów komunalnych, letnie i zimowe oczyszczanie ulic i placów oraz konserwacja i zakładanie terenów zieleni. Spółka prowadzi także schronisko dla bezdomnych zwierząt w Pawłowie. Bardzo ważnym elementem firmy jest posiadane i eksploatowane składowisko odpadów innych niż niebezpieczne i obojętne w Woli Pawłowskiej, dostosowane do wszystkich aktualnie obowiązujących w Polsce wymagań prawnych. Quote
Saphira Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 We wszystkich okolicznych schronach, które ja znam są dyżury nocne. Co zresztą nie przeszkadza psom się pozagryzać:shake: Ale czy to obowiazek czy dobra wola kierownictwa to nie wiem:niewiem: Quote
Weronia Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Saphira napisał(a):We wszystkich okolicznych schronach, które ja znam są dyżury nocne. Co zresztą nie przeszkadza psom się pozagryzać:shake: Ja znam super schrony, w których nie ma dyżurów nocnych, ba.. jest jeden pracownik na masę psów a przez lata nie doszło do żadnego zagryzienia (a nawet pogryzienia poważniejszego) Niestety jeśli schron prowadzą osoby, które mają OBOWIĄZEK zajęcia się bezdomnymi psami a nawet zwierząt nie lubią, to zawsze tak będzie wyglądać. Quote
ARKA Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Weronia napisał(a):Ja znam super schrony, w których nie ma dyżurów nocnych, ba.. jest jeden pracownik na masę psów a przez lata nie doszło do żadnego zagryzienia (a nawet pogryzienia poważniejszego) :roll: Weronia jaki to schron?? Moge Kajtka tam wyslac i podniesie statystyke:evil_lol: Quote
Soema Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 wyślij mi na maila kaarina.g@gmail.com zdjęcia. W niektórych schronach jest za free, ale chyba to nie jest za dobre. Powinny być zwroty za szczepienia chociaż. Quote
plamka Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Wiadomości o konkretnych psach o które pytacie na Dogo (dane z kart psów ): - Jamniczka Dunia(?) mix jamnika suczka, ma ok. 2 lata, w Schronisku od IX 2008; boks C11 nr 1844 - owczarek tyłem ze zdjęcia, pewności nie mam, że to ten ale najbardziej pasuje suka z boksu nr 1 nr 1908, łagodna, ma 3-4 lata, w Pawłowie od I 2009 (na swoje usprawiedliwienie dodam, że tam jest kilka takich owczarkowatych suczek) -niufek raczej owczarkowata , suczka, trochę więcej jak rok, przyjazna, od XII 2008, boks 15 nr 1899 - czarna labkowata, suka, 2-3 lata, od VII 2008, ma mocno wyciągnięte sutki pewnie po szczeniakach ale do schroniska taka już trafiła, jest łagodna, niższa od prawdziwego labka i bardzo masywna, boks 19, nr 1837 - ten jasnobrązowy z kwarantanny: w typie amstafa czy tosa: siedzi na zewnątrz boks 35 nr 1923, od II 2009, pies, rok-dwa, siedzi w pojedynce, próbowal się szarpać z kolesiem przez kraty - jasny molos z kwarantanny jak już wiecie szczęśliwie znalazł nowy dom Jeśli interesujecie się tymi psami dzwońcie, proszę, bezpośrednio do schroniska: dni powszednie najlepiej po 7 rano: 023 611 13 59 Zrobiłam im rano zdjęcia ale nie potrafię wstawić więc gdyby ktoś chciał pomóc to wyślę na maila. A o co chodzi z tym, że sprzedawanie czy adoptowanie za pieniądze, jak zwał tak zwał,psów ze schroniska jest niezgodne z prawem? Dają na to kwit, wpłacają do kasy PUK, kontrolują ich różne instytucje, są audyty itp. i wszystko było ok. Inne Schroniska rozdają psy za darmo? Quote
ARKA Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 plamka napisał(a): A o co chodzi z tym, że sprzedawanie czy adoptowanie za pieniądze, jak zwał tak zwał,psów ze schroniska jest niezgodne z prawem? Dają na to kwit, wpłacają do kasy PUK, kontrolują ich różne instytucje, są audyty itp. i wszystko było ok. Inne Schroniska rozdają psy za darmo? Nie, nie jest to niezgodne z prawem poniewaz jest to spółka z.o.o wiec gdyby oddawali zadarmo skarbowka by sie do nich przyczepila wlasnie. Przypominan: slynna sprawe piekarza co rozdawal chleb. Moga oddawac za symboliczna zlotowke ale muszą jakas kase brac... Skierniewickie schronisko tez prowadzi taka spolka. Dziwnie to wyglada ale mają w schronisku kase fiskalną.:cool1: Np.Paluch nie wymaga zadnej oplaty ale to jest schronisko miejskie, utrzymywane przez miasto. Jest jednostka budzetową miasta. inna struktura. No i jak sa schroniska organizacji/fundacji czy zarządzane przez organizacje/fundacje to kazde robi jak chce moze brac moze nie brac oplaty. Quote
Kaas1 Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 poproszę zdjęcia jamniczki Duni ( to imię z Dogomanii) na kdro@tlen.pl Quote
Soema Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 plamka napisał(a):Dzięki, zaraz wysyłam zdjęcia Ściągają się, lecę na spacer z psami, wstawię jak wrócę :) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Te biedne cycuchy tej bardzo ładnej labkowatej suni... Musiała być rozmnażana .... a potem wyrzucona ..... :angryy::mad: Quote
Weronia Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 ARKA napisał(a)::roll: Weronia jaki to schron?? Moge Kajtka tam wyslac i podniesie statystyke:evil_lol: No jak to jaki??? :) Kajtulka? A co u małego słychać? Quote
kometa Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 [quote name='Soema']Astkowa (tosowa?) Moez sie czepiam ale psy nie powinny jesc zadnych kosci... Quote
Basia i Barni Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 biedna ta labradorka -szukamy jej domu Quote
Nicol Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 To tak na poprawe humorów ;):lol:, to zabrana przez nas sunia, na tymczasie Quote
Asior Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 a od kiedy chleb można dawać psom?? Czy coś się zmieniło ostatnio :roll: Chleb jest przecież kwaśny... Quote
Recommended Posts