Acros Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Mam 7 miesiecznego ONka - psa , czasem ma problem ze zrobieniem siku, a mianowicie przykuca, bo jeszcze lapy nie podnosi :oops:, stara sie zrobic siku i nic mu nie wychodzi!!! potrafi tak stac ok 3 minut. po czym pomalu zaczyna po troche sikac i po jakims czasie wszystko wraca do normy. Wyglada to tak jakby sie tam cos zatkalo bo on z wielkim zapalem probuje zrobic siku. bylam u weta i zrobil mu badanie moczu i nie wykazalo zadnych bakterii jednak problem sie powtarza. co robic ? moze ktos mial taki problem ze swoim psiakiem poradzcie co robic!!! Boje sie zeby nie byl to poczatek jakiejs choroby:shake: Quote
ayshe Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 to za malo.trzeba psu zrobic kompleksowe badania.skapomocz to powazna sprawa. nie wychodz od weta poki nie sprawdzi wszystkiego.rowniez bebeszjozy.usg nerek.badania krwi...wszustko.diagnoza musi byc dlaczego pies ma skapomocz. Quote
Acros Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 Dziekuje za rade. jutro pojde do veta. bede miala problem z dogadaniem sie:lol: bo mieszkam na islandii ale za Twoja rada nie wyjde od niego dopoki mnie nie zrozumie i nie zrobi kompleksowych badan. Za pierwszym razem stwierdzil ze jest zimno na dworze i to moze dlatego on nie moze sie wysikac, ale dla mnie to dziwne, bo nie jest to moj pierwszy pies i nigdy wczesniej sie z czyms takim nie spotkalam. jeszcze raz dziekuje ayshe za rade i mam nadzieje ze moj psiak jest zdrowy, pozdrawiam Quote
Acros Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 jestem po wizycie u weta. Lekarz po dokladniejszym zbadaniu moczu stwierdzil, ze jest za duzo protein w moczu. Zalecil zmiane karmy z Hillsa dla szczeniat ras duzych , ktora podawalam, na Hillsa dla psow doroslych ras duzych, gdyz ta druga zawiera mniejsza dawke protein. Podal rowniez psu antybiotyk i mam podawac dodatkowo witamine C. Odstawic mam rowniez podawanie ryb. Dzis jest 4ty dzien od wizyty u lekarza. Pies je nowa karme i jest jeszcze na antybiotykach, gdyz mialam je podawac przez 5 dni. Do tej pory problem z moczem sie nie powtorzyl :multi:. Mam nadzieje,ze po odstawieniu antybiotykow rowniez wszystko bedzie ok, i ze to byla trafna diagnoza !!! Quote
Recommended Posts