Cortezik_82 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Witam! Zapisałam się na agility, tam dowiedziałam się że pies musi być zarejestrowany. Czy w związku z tym, że nie posiada rodowodu mogę go zarejestrować w ZK?? Quote
ewtos Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Cortezik_82 napisał(a):Witam! Zapisałam się na agility, tam dowiedziałam się że pies musi być zarejestrowany. Czy w związku z tym, że nie posiada rodowodu mogę go zarejestrować w ZK?? Na pewno nie w Związku Kynologicznym , tam są rejestrowane tylko psy rodowodowe na podstawie metryk. Quote
Anulka Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Nie psa ale siebie. Nie musisz mieć nawet psa aby stać się członkiem ZK. Musisz się zapisać do ZK aby startować na zawodach. Po prostu idziesz do oddziału w swoim mieście i mówisz, że chcesz być członkiem ZK. Musisz mieć ukończone 16 lat a jeśli jesteś osobą niepełnoletniąc to przyjęcie wymaga zgody rodzica lub opiekuna. Po wypełnieniu na miejscu formularza dostajesz legitymację jakieś materiały promocyjne i musisz opłacać składkę członkowską co rok. I tyle. Quote
Cortezik_82 Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 Dzieki za odpowiedź. Jestem członkiem Zk, ale właśnie nie wiedziałam jak to wygląda z rejestracją:oops: Quote
Claudia_Jazz Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 ?? A to dla mnie nowość! Czy trzeba być zarejestrowanym jeśli chce się chodzić do klubu agility? Quote
BobowitaMW Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Claudia_Jazz napisał(a):?? A to dla mnie nowość! Czy trzeba być zarejestrowanym jeśli chce się chodzić do klubu agility? To zależy. Jeżeli Klub jest sekcją agility utworzoną przy ZKwP, to tak. Jeśli nie jest, to nie. ;) Quote
Magda i Saga Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Cortezik, czy to ja ci mówiłam o rejestracji psa, bo się gubię nieco? Żeby chodzić na zajęcia sekcji lub kurs trzeba byc członkiem Związku. To człowiek ma być w Związku a nie pies. Numer rejestracji odziałowej otrzymuja psy rasowe, których właściciele zdecydują się wyrobić psu rodowód. Są zawody, w których mogą brac udział tylko psy posiadające numer rejestracyjny, czyli Mistrzostwa Polski i Mistrzostwa Świata. Poza tym psy nie mające rodowodu mogą uczyć się, trenować, startować i nikt im tego nie zabrania. W naszej sekcji biega kilka psów bez rodowodu, niektóre od lat. Quote
Claudia_Jazz Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 cytat z regulaminu agility fci "DOPUSZCZENIE DO STARTU W ZAWODACH a) W próbach uznawanych przez FCI, w których przyznaje się Certyfikat Agility FCI i kwalifikuje do mistrzostw kraju i Mistrzostw Świata FCI mogą brać udział psy wszystkich ras w wieku powyżej 18 miesięcy, posiadające rodowód uznany przez FCI; muszą posiadać tatuaż lub chip; właściciele/zawodnicy muszą być członkami klubów należących do Krajowej Organizacji Kynologicznej zrzeszonej w FCI. Zawodnicy muszą mieć książkę pracy albo licencję wydaną przez ich krajową organizację kynologiczną, w których zapisane są wyniki zawodów. b) W pozostałych próbach mogą brać udział wszystkie psy, które ukończyły 18 miesięcy, z rodowodem lub bez. Muszą jednakże posiadać tatuaż lub chip; właściciele/zawodnicy muszą być członkami klubów należących do Krajowej Organizacji Kynologicznej zrzeszonej w FCI. Zawodnicy muszą mieć książkę pracy albo licencję wydaną przez ich krajową organizację kynologiczną, w których zapisane są wyniki zawodów." ^^ Quote
Magda i Saga Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 W praktyce do Mistrzostw Polski dopuszczone sa psy, które mają rodowód w fazie wyrabiania. Natomiast w MŚ mogą brać udział psy, których rodowód ma juz ukończony roczek :-) Quote
Recommended Posts