M@d Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Przeczytaj, zanim kupisz wielki worek "suchego" i postawisz go na dłuższy czas na półkę... http://ziz.psy24.pl/art.php?art=1402 Quote
kwiatek82 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 michau napisał(a):Jakiś Nicpoń to napisał :D hehehe Swego czasu był rektorem na Akademii Rolniczej - jak teraz to nie wiem :) (wielki autorytet weterynaryjny) Quote
PATIszon Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Generalnie fajnie, ze zrobili w koncu badania, ale na 12 psach....?:roll: Quote
olinafm Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Tylko że producenci karmy zdają sobie sprawę, że ludzie ją dość długo przechowują otwartą, a w związku z tym wyjściowe dawki witamin są wyższe od zalecanych. Karmienie psa za każdym razem świeżo otwartą karmą też nie byłoby dla niego najzdrowsze i mogło spowodować przedobrzenie w drugą stronę. A co do karmienia suchą karmą to trzeba zachować jakiś rozsądek i czasami podać psu coś innego. Mój pies jako właściwe posiłki dostaje suchą karmę (ale rzadko bo rzadko zdarza mi się coś mu ugotować), a pomiędzy nimi je też kości (prawdziwe -takie z całymi stawami i mięchem na nich), żwacze i podobne śmierdziuchy, ogryzki od jabłek (i zjada całe z gniazdami nasiennymi), sery itp. Tak uk. pokarmowy takiego psa raczej się nie wyjałowi i żadnych składników mu nie zabraknie. Inaczej będzie jak ktoś podaje psu w 100% suchą karmę i nic więcej. Quote
GATUSO Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Matołek i nawet nie koziołek,sam jest niezdrowy.1860 r. Pierwsza sucha karma co niezdrowy na to?:lol: Quote
Recommended Posts