Jump to content
Dogomania

>> SAIF << miziasty kudłacz dla każdego - JUŻ W DOMKU W RYBNIKU!!!

Recommended Posts

• Replies 966
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Saifek przywitał mnie serdecznie, ale nie wyłaziwszy z posłanka :eviltong:

O tak, choć tu patrzy na Pania :loveu: w której jest zakochany

Jak Pani wychodzi to on też

I czek na nia w przedpokoju :multi:

Ale mi tez dał się wymiziać :loveu:

Mój aparat wstretny strajkuje :mad: Ale w jakiś weekend pójdziemy jeszcze na spacerek, bez lampy robi zdjęcia.

Ogólnie wszytsko dobrze, zreszta Ania jak w końcu przestanie się z nim miziać, to sama napisze :p

Ale cioteczki: czy nie uwazacie, ze przydałaby mu się dietka?? Ja mogę mieć obsesję :eviltong: I czy któraś zaglądała mu w paszczękę - 1 zabek mi się nie podobał :roll: Ania z nim uda się gdzie trzeba, nawet do fryzjera sie wybierają :razz: Przy okazji oględzin paszczencji, przyszła mi myśl, czmu on tak suchej karmy nie chce :shake:

Posted

Super widziec szczęśliwego Saifa. On na prawde pokaże jak kochanie Anię za jakiś czas, kiedy będzie na 1000% pewny, że to jest jego dom na zawsze :loveu:. Choc pewnie juz zaczyna to czuc ;).

Posted

ale szczęśliwy Saif:loveu:. A Ania jakie ma piękne kolory w mieszkaniu.

To czekamy na relację od Pańci:cool3:.

( a propos fryzjera, ktos powiedział że moja Niunia ogolona, a chciałam dobrze :oops:. Teraz będzie spokojnie odrastać :roll: )

Posted

I czy któraś zaglądała mu w paszczękę - 1 zabek mi się nie podobał
Sorry, ale Saif byl u mnie niecale 12 godzin i trudno, zebym zestresowanemu, przestraszonemu psu zagladala do pyszczka. Siedzialam blisko niego, nie czulam zadnego nieprzyjemnego zapachu, a zęby mial ladne, widac bylo, gdy sapal z nerwów.
czy nie uwazacie, ze przydałaby mu się dietka??
Saif pochodzi z miejsca, w ktorym psy zamiast byc glodzone, sa przekarmione. Wyjatek w Polsce. Troche ruchu, dlugie spacery i Saif bedzie szczuplejszy, jesli taki ma byc.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Sorry, ale Saif byl u mnie niecale 12 godzin i trudno, zebym zestresowanemu, przestraszonemu psu zagladala do pyszczka.
Może zaprzestałabyś w końcu tych pretensjonalnych wywodów?? Jak Ci nie pasuje, ze ktoś sie o psa martwi i pyta, bo się nie zna, to ja się tu mogę więcej nie udzielać.
Ulka18 napisał(a):
Siedzialam blisko niego, nie czulam zadnego nieprzyjemnego zapachu, a zęby mial ladne, widac bylo, gdy sapal z nerwów.

Ja czułam zapach, wiec mu zajrzałam, ładne na przednie zęby, z tyłu części nie ma albo zryte do zera (?), a jeden jest takiś dziwny. Ale się mu nie przyjrzałam, nigdy nie widziałam popsutego zęba u psa - dlatego pytam.
Ulka18 napisał(a):
Saif pochodzi z miejsca, w ktorym psy zamiast byc glodzone, sa przekarmione. Wyjatek w Polsce. Troche ruchu, dlugie spacery i Saif bedzie szczuplejszy, jesli taki ma byc.

Nei pytam jak psa odchudzić, tylko czy on wymaga małej dietyki - na oko osób, które z nim trochę wiecej czasu spędziły.

Posted

Ząbki powinny być ok, bo miał usuwany kamień pod narkozą (zamiast kastracji, która okazała się zbędna) i gdyby któryś z zębów był do usunięcia z pewnością zostałby usunięty. Ale sprawdzić nie zaszkodzi.
U nas Saif wsuwał suchą karmę bardzo ładnie :roll:

Jeśli chodzi o dietkę, to Saif ma sporo ciałka i z pewnością ruch dobrze mu zrobi :lol:

Cieszę się, że wszystko ok u Saifka i że nie sprawia problemów :multi:

Posted

Zerduszko,my całym sercem kibicujemy Saifowi,nie" posadzaj "nas:roll:o zle intencje,Ulka ma milion spraw schroniskowych na głowie,stąd te któtkie jakby"ciete" odpowiedzi,ale wierz mi,żle odbierasz.Kazdy tu zyczliwy,tylko formy wyp.różne,wybacz...i pisz:lol:

Posted

Murka napisał(a):
Ząbki powinny być ok, bo miał usuwany kamień pod narkozą (zamiast kastracji, która okazała się zbędna) i gdyby któryś z zębów był do usunięcia z pewnością zostałby usunięty. Ale sprawdzić nie zaszkodzi.

A zęby miał usuwane?? Ja mogłam niedowidzieć :roll: ale dałabym sobie rękę obciąć, że to nie był kamień (moja suka ma początki kamienia i inaczej u niego to wyglądało), cały ząb taki... jasno-brązowy :hmmmm: Ale oczywiście zapaszek zwrócił moja uwagę. Ania to na pewno sprawdzi.
Murka napisał(a):
U nas Saif wsuwał suchą karmę bardzo ładnie :roll:

A jaka to była, bo może bardziej mu podejdzie. Ja myślę, ze z jedzeniem jest przejściowy "problem", chociaż mi się wydaje, ze mu żarcie po prostu uszami wychodzi :eviltong:

halcia - ja Was nie posądzam o nic, mi się po prostu nie podoba ton wypowiedzi Ulki, tak jakbym ją co najmniej ją okradała zadając proste pytania - na które nie musi odpowiadać, jesli nie ma czasu czy nie zna odp. Prawdę pisząc, to po wcześniejszej reakcji na "zmartwienia" Ani miałam ochotę napisać, ze pytanie nie do Ulki, ale uznałam, że będzie to niegrzeczne. Ja w taki sposób nie będę rozmawiała o powaznych sprawach, jest wiele tematów na dogo, gdzie sobie można pouczestniczyć w pyskówkach, a tu jestem żeby pisac o Saifku - ale skoro ktoś widzi w tym problem, to ja się narzucać nie będę. Tyle z mojej strony na ten temat, przepraszam Was wszystkich za zamieszanie.

Posted

Witajcie tu Saifik i Pańcia jego :) jestem taka szcesliwa ze mamy siebie :multi:wybaczcie ze wczoraj sie nie odezwalam ale naserio najwieksza uwage skupiam Saifikowi i nawet na net mnie tak nie rusza jak przytulanie z Sajfikiem niema co gadac swoj trafil na swojego ja tez jestem przylepka co do Sajfika to spi ze mna wskakuje juz na lozko cieszy sie merda ogonkiem je systematycznie ale mokra karme i co najwazniejsze wczoraj przez wizyta Zedruszka okonal bariere i chodzi sam przez przejscie w przedpokoju :):multi:jest pieknie niewyobrazam sobie juz zycia bez niego

Posted

Strasznie się cieszę, że jesteście szczęśliwi razem! :multi: Na pewno do siebie pasujecie. Czekamy na zdjęcia, wiem, że były niedawno, ale zdjęć nigdy dosyć :evil_lol:

Posted

EmkaEmilka napisał(a):
co najwazniejsze wczoraj przez wizyta Zedruszka okonal bariere i chodzi sam przez przejscie w przedpokoju :):multi:

Przyszła straszna baba, to pies wolał nawet w przedpokoju siedzieć :evil_lol:

Posted

Witamy tu Saifik i jego Pańcia:) mamy sie dobrze.Saifik zjadł ze smakiem śniadanko i byl na spacerku teraz odpoczywa na dywaniku straaaaaasznie Sajfik kocha dywaniki wiec dodalam jeszcze dwa zeby sobie chodzil na jaki tylko chce :)

Serdecznie pozdrawiamy :)

Posted

To jak u mnie:evil_lol:Najpierw kupowałam dywaniki/Bogdan mówił,ze gdzie pies sie połozy to lecę kupić dywanik/,bo duzych nie mamy,Filip wraca tak ubłocony,ze co sie mam miotac.Ale poniewaz Filip spi u niego ,kupił dywan,bo czasem pies sie "nie miescił" na małym,a legowiska swoja droga maja.

Posted

Witajcie:)aż trudno uwierzyć że Sajfik bedąc u mnie dopiero tydzien bo dzis wlasnie mija :)zrobil takie postepy!wszedzie go pełno sam chodzi gdzie chce bardzo czesto sie do mnie przytula eh ale ja jestem szczesliwa:multi:DZIEKUJE WAM WSZYSTKIM:))