Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mam 3 szczeniaki rasy shih tzu. urodzily sie 9 dni temu. 2 suczki sa ok ale z pieskiem mam problem. ledwo go odratowalam - nie mogl sie urodzic (Tosia nie miala juz sily), pozniej mial problemy z oddychaniem i jedzeniem. kilka dni bylo ok, ale od kiedy skonczyl tydzien drze sie w nieboglosy i "chodzi" caly czas. troche spi po czym zaczyna sie pisk. nie wiem co robic. dostawiamy go do jedzenia. pomozcie

Posted

Moze piesek potrzebuje wiecej uwagi ?
Ja rowiez radze skontaktowac sie z weterynarzem... Psiakowi moze cos dolegac... Skoro wczesniej mial problemy z oddychaniem i jedzeniem to mogly one wrocic

Posted

Myślę że Arot i Gdusia mają racje idź do weterynarza , psiak jest malutki i jego życie i tak jest na włosku a jak ma kłopoty to nie ma na co czekać ....

Posted

jorane napisał(a):
mam 3 szczeniaki rasy shih tzu. urodzily sie 9 dni temu. 2 suczki sa ok ale z pieskiem mam problem. ledwo go odratowalam - nie mogl sie urodzic (Tosia nie miala juz sily), pozniej mial problemy z oddychaniem i jedzeniem. kilka dni bylo ok, ale od kiedy skonczyl tydzien drze sie w nieboglosy i "chodzi" caly czas. troche spi po czym zaczyna sie pisk. nie wiem co robic. dostawiamy go do jedzenia. pomozcie

Jeśli się "drze" i "chodzi" to na pewno coś mu dolega, może on bardzo cierpi??

Jak znam życie to u weterynarza nie byłaś??

:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

jorane napisał(a):
Czy szczeniak faktycznie je czy tylko sie? Musisz zaobserwowac czy się wyprożnia,czy ma cieplo? Za mało informacji podałas.

Posted

powiedziałaś, że się drze a po dostawieniu do piersi przestaje tak?
może on po prostu jest głodny i mu zimno? jak od moich malutkich(również shih tzu) odejdzie mamusia to też się drą jak by nie wiadomo co:) a jak wróci didi(matka) to się wszystkie w nią wtulają i pisk jak rękom odją:)

@edit.
PS: a jak szczeniaczki przyszł na swiat to jak z nimi postępowałaś? bo ja swoim odrazu odsysałem (wody plodowe?) z ust i oska i od razu im się lepiej oddychało... wydaję mi się, ze ty polegałaś tylko na suni jeżeli chodzi o odsysanie i wycieranie.