jorane Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 mam 3 szczeniaki rasy shih tzu. urodzily sie 9 dni temu. 2 suczki sa ok ale z pieskiem mam problem. ledwo go odratowalam - nie mogl sie urodzic (Tosia nie miala juz sily), pozniej mial problemy z oddychaniem i jedzeniem. kilka dni bylo ok, ale od kiedy skonczyl tydzien drze sie w nieboglosy i "chodzi" caly czas. troche spi po czym zaczyna sie pisk. nie wiem co robic. dostawiamy go do jedzenia. pomozcie Quote
Arot Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Ale jak możemy pomóc przez internet? :crazyeye: Oglądał go weterynarz? Quote
Gdusia Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Moze piesek potrzebuje wiecej uwagi ? Ja rowiez radze skontaktowac sie z weterynarzem... Psiakowi moze cos dolegac... Skoro wczesniej mial problemy z oddychaniem i jedzeniem to mogly one wrocic Quote
Roni Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Myślę że Arot i Gdusia mają racje idź do weterynarza , psiak jest malutki i jego życie i tak jest na włosku a jak ma kłopoty to nie ma na co czekać .... Quote
AbraCadabra Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Pędem do WETA :angryy::angryy::angryy::angryy: Ja się dziwie że dawno tam Ciebie już nie było.. :roll: Quote
Maleńka Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 jorane napisał(a):mam 3 szczeniaki rasy shih tzu. urodzily sie 9 dni temu. 2 suczki sa ok ale z pieskiem mam problem. ledwo go odratowalam - nie mogl sie urodzic (Tosia nie miala juz sily), pozniej mial problemy z oddychaniem i jedzeniem. kilka dni bylo ok, ale od kiedy skonczyl tydzien drze sie w nieboglosy i "chodzi" caly czas. troche spi po czym zaczyna sie pisk. nie wiem co robic. dostawiamy go do jedzenia. pomozcie Jeśli się "drze" i "chodzi" to na pewno coś mu dolega, może on bardzo cierpi?? Jak znam życie to u weterynarza nie byłaś?? :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
lonka Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 jorane napisał(a):mam 3 szczeniaki rasy shih tzu. urodzily sie 9 dni temu. 2 suczki sa ok ale z pieskiem mam problem. ledwo go odratowalam - nie mogl sie urodzic (Tosia nie miala juz sily), pozniej mial problemy z oddychaniem i jedzeniem. kilka dni bylo ok, ale od kiedy skonczyl tydzien drze sie w nieboglosy i "chodzi" caly czas. troche spi po czym zaczyna sie pisk. nie wiem co robic. dostawiamy go do jedzenia. pomozcieCzy szczeniak faktycznie je czy tylko sie? Musisz zaobserwowac czy się wyprożnia,czy ma cieplo? Za mało informacji podałas. Quote
koziol931 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 powiedziałaś, że się drze a po dostawieniu do piersi przestaje tak? może on po prostu jest głodny i mu zimno? jak od moich malutkich(również shih tzu) odejdzie mamusia to też się drą jak by nie wiadomo co:) a jak wróci didi(matka) to się wszystkie w nią wtulają i pisk jak rękom odją:) @edit. PS: a jak szczeniaczki przyszł na swiat to jak z nimi postępowałaś? bo ja swoim odrazu odsysałem (wody plodowe?) z ust i oska i od razu im się lepiej oddychało... wydaję mi się, ze ty polegałaś tylko na suni jeżeli chodzi o odsysanie i wycieranie. Quote
Recommended Posts