Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 371
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wklejanie banerkw''''''''' Przeciągnij myszką przez banerek tak żeby się zaznaczył na niebiesko i skopiuj, a potem wstaw przez edytuj sygnaturę.

Posted

Jedynym całkowicie bezinteresownym przyjacielem, którego można mieć na tym interesownym świecie, takim, który nigdy nie opuści, nigdy nie okaże się niewdzięcznym lub zdradzieckim, jest pies. . . Pocałuje rękę, która nie będzie mogła mu dać jeść, wyliże rany odniesione w starciu z brutalnością świata. . . Kiedy wszyscy inni przyjaciele odejdą, on pozostanie.

• 3 weeks later...
Posted

[FONT=Arial Black]16-02-10r Kodinka pojechała [/FONT] [FONT=Arial Black]do swojego kochanego domku w Adamowa koło Łodzi .Rodzinka do której sunieczka pojechała pokochała ją ze wzajemnością od pierwszego spojrzenia.Jestem pewna że Kodinka do końca swojego psiego życia będzie szczęśliwa ze swoją nową rodzinką.[/FONT]

Posted

CHOLENDER ALE JEST MI ŹLE MYŚLI CIĄGLE KRĄŻĄ MI PRZY KODINCE.
O matko co ta psina teraz sobie myśli o mnie że ją oddałam obcym ludziom.
Pierwszy raz mam jakieś wyrzuty sumienia że ją oddałam.

• 3 weeks later...
Posted

W dzisiejszym dniu życzymy dużo, dużo zdrowia, wytrwałości w dążeniu do celu oraz ogromnej pogody ducha, aby akceptować to czego zmienić nie można.

Dziekujemy również w imieniu czworonogów, które wyrwane ze schronu otrzymują od Pani tyle dobroci i cierpliwości, one są po prostu sczęsliwe.

Posted

[FONT=Arial Black]14. [/FONT]4-03-2010r przybył do mnie Groszek
:Dog_run::laugh2_2::Dog_run:
[FONT=Arial Black]
[/FONT]
Czy dostanie szanse?
Czy jego życie się zmieni ?
Czy doczeka końca swoich dni w samotności ,zapomniany przez wszystkich?

Groszek jest niedużym kundelkiem który ze smutkiem patrzy na otaczający go świat. Widać że psiaczek stracił już nadzieję na odmianę swojego psiego losu. Ze smutkiem w oczach patrzy na przechodzących obok obojętnie ludzi. Nie jest już szczeniakiem ,nie jest psem w typie rasy, i dla większości nie jest nawet ładny. Po prostu zwykły kundel , wiec poco sobie nim zawracać głowę .

I tak minęły już prawie dwa lata jak Groszek jest przerzucany z boksu do boksu. Czasem ktoś się nad nim zlituje ,pochyli się i pogłaszcze. W tych krótkich momentach oczy tego smutnego psa zaczynają błyszczeć i widać w nich jeszcze resztki tlącej się nadziei na że ktoś go pokocha ,że komuś może się podobać.
Do Groszka może się uśmiechnąć szczęście bo zwolniło się miejsce w DT ,ale decyzje trzeba podjąć szybko bo wiadomo że psiego nieszczęścia jest bardzo wiele i miejsce nie będzie na niego czekać .

Jedyne co potrzebne temu smutnemu psu w tej chwili to deklarację stałe na DT
Czy uda nam się je uzbierać ?
Czy odmienimy los tego psiaka?

numer chip: 953000005132673
imię: GROSZEK
wielkość: srednia
rasa: mieszaniec

Kontakt w sprawie psa
792-061-133 Agnieszka
agamic@onet.eu

Posted

Groszek przyjechał do mnie bardzo obolały .Z mały kudłaczekiem w niedziele 7-03 poszłam do weta bo niepodobała mi się ta jego ranka po kastracji.Okazało się że po dwukrotnym rozlizaniu szwów wdał mu sie stan zapalny .Jego rana została dobrze wyczyszczona i dostał zalecone 2 antybiotyki ,jakiś lek osłonowy ,przemywanie rany no i kołnież ochronny.

Posted

Groszek nie jest taki łagodny i ciapowaty za jakiego uważali do w schronisku.Owszem do innych psów i dzieci jest łagodny ale nie di sobie odebrać jedzenia potrafi ogryźć ,nie lubi jak się go bierze na ręce też potrafi chapnąć ,jest chałaśliwy jak wychodzi się z nim na dwór to na klatce schodowej szczeka .Te trzy jego wady są na jego nie krzyść .

Posted

[FONT=Arial]

[/FONT]

[FONT=Arial] „TĘCZOWY MOST” [/FONT]

[FONT=Arial]Właśnie ta strona Nieba nazywana jest Tęczowym Mostem.[/FONT]

[FONT=Arial]Kiedy umiera zwierzę, które było w szczególny sposób bliskie komuś tu na ziemi, wówczas odchodzi na Tęczowy Most.[/FONT]

[FONT=Arial]Są tam łąki i wzgórza dla wszystkich naszych Wyjątkowych Przyjaciół więc mogą biegać i bawić się razem. Jest tam mnóstwo, jedzenia, wody i słońca – nasi Przyjaciele żyją w cieple i dostatku.[/FONT]

[FONT=Arial]Wszystkim zwierzętom, które były chore i starsze zostaje przywrócone zdrowie i wigor.[/FONT]

[FONT=Arial]Ranne i okaleczone zostają uzdrowione i są znowu silne, tak jak wspominamy je w naszych snach z dni, które minęły.[/FONT]

[FONT=Arial]Zwierzęta są tam szczęśliwe i zadowolone z wyjątkiem jednej, małej rzeczy: każde z nich tęskni za kimś wyjątkowym dla nich, kogo musieli pozostawić.[/FONT]

[FONT=Arial]Wszystkie razem biegają i bawią się wspólnie, ale przychodzi taki dzień, kiedy jedno z nich nagle zatrzymuje się i spogląda w dal. Jego lśniące oczy patrzą uważnie a jego ciało zaczyna drżeć. Nagle oddziela się od innych, zaczyna biec przez zieloną trawę a jego nogi niosą go szybciej i szybciej.[/FONT]

[FONT=Arial]Poznał Cię!![/FONT]

[FONT=Arial]I kiedy Ty i Twój Przyjaciel wreszcie się spotkaliście, przytulacie się do siebie w radości ponownego połączenia – już nigdy nie będziecie rozdzieleni. Deszcz szczęśliwych pocałunków na Twojej twarzy, ręce znowu tulą ukochaną głowę, znów spoglądasz w ufne oczy Twojego Przyjaciela, które tak dawno odeszły z Twojego życia, ale nigdy nie zniknęły z Twojego serca.[/FONT]

[FONT=Arial]Wtedy przechodzicie przez Tęczowy Most – razem.[/FONT]

Posted

Zapłacz, kiedy odejdzie, jeśli Cię serce zaboli,
że to o wiele za wcześnie choć może i z Bożej woli.
Zapłacz, bo dla płaczących Niebo bywa łaskawsze,
lecz niech uwierzą wierzący, że on nie odszedł na zawsze .
Zapłacz, kiedy odejdzie, uroń łzę jedną i drugą,
i – przestań nim słońce wzejdzie, bo on nie odszedł na długo.
Potem rozglądnij się wkoło, ale nie w górę; patrz nisko
i - może wystarczy zawołać, on może być już tu blisko . . .

A jeśli ktoś mi zarzuci, że świat widzę w krzywym lusterku,
to ja powtórzę : ona w r ó c i . Choć może w innym futerku .