zuzka Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 No to mam niezły dylemat Milcia pomału zaczyna szykować się do domku więc zwolni się u mnie miejsce i mam kilka zgłoszonych psiaków chętnych na DT. Musze podjąć decyzje którego wziąć, na DT. Najchętniej wzięła bym je wszystkie. Quote
zuzka Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 (¯`•♥•´¯)♫==(¯`•♥•´¯)♫== __♫__`•.¸.•´_*♫__*`•.¸.•´_♫_• ♫== KOCHANE ♫ PSIAKI ♫== ♫==(¯`•♥•´¯)♫==(¯`•♥•´¯) ♫== __♫__`•.¸.•´_*♫__*`•.¸.•´_♫_• Przyjaźń to największy skarb, który jest ukryty na dnie serca. Przyjaźń to niewidzialna nić, która łączy ludzi i zwieżęta , przyjaźń to pokój duszy, przyjaźń to wartość, której nie da się wycenić... ___________¶¶¶___¶¶¶ __________¶¶¶¶¶_¶¶¶¶¶ __________¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ____________¶¶¶¶¶¶¶ ______________¶¶¶ _______________¶ __¶¶¶___¶¶¶ _¶¶¶¶¶_¶¶¶¶¶ _¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ___¶¶¶¶¶¶¶ _____¶¶¶ ______¶ _________$$§§s _________$__§$$$$§§s __$$$___$$_______§$$$$$s _$$$$$__$$_$§§________$$s $$$$$$$$$$_$§__________$$ $$_____®j_$§__________$$s $________$§___________$$ $________$§___________$s $________§___________$$ $$______$§___________$s $$$____$§___________$$ _$$$$$$$$$_________$$ ____$$_$$$$____$_$$$ __________$$$$$$$_________s$§ _________$$____$$_________$$§ ________$$___$$$$§______s$$$§ _______§s$$$$$__$§______$__$§ ______§$$_______$$§____$$__$§ ______§$_________$§____$$__$§ _____§$__________$$$$$__$$_$§ _____$a__________$___$$$$$$$§ ____§$_________________$$$§ _____§$_________________$$ ______§$__________§$$____$$s ______§$$$_______§$_______$$ ___$$$$$_$$_$$___§$_______$$ __$$________$$__§$$_____$$$ __$$$_____$$$$$$$$$$$___$$$$ ___s$$$$$$$$_____$$$_$$$__$$s __________s$$$$$_$$$$$$$$$s Quote
zuzka Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 8-04-2010r Milka pojechał do swojego domku.Bedze miała za siostrę Nusiolka . Quote
zuzka Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 [FONT=Arial Black]15. [/FONT]14-04-2010r przybyła do mnie Tamarka Jej wątek zaczyna się tak ŁYSA,zaniedbana ,w depresji - co jeszcze zniesie! BRAKUJE 140ZŁ NA hotelik Kolejna psia tragedia i kolejna prośba o pomoc Tamarka to przemiła sunieczka, która trafiła do schroniska z poważnymi zmianami na skórze, jej sierść jest mocno przerzedzona, w niektórych miejscach prawie wcale jej nie ma. Te zmiany prawdopodobnie pojawiły się na tle nerwowym lub hormonalnym. Miała zrobione zeskrobiny i wykluczoną grzybicę i nużeńca. Sunia jest psem bardzo delikatnym i widać że bardzo przeżywa rozłąkowe z człowiekiem. Warunki odizolowania nie sprzyjają jej leczeniu. Sunia coraz bardziej zamyka się w sobie. Widać że zaczyna dopadać ją depresja. To wszystko nie rokuje zbyt dobrze i coraz bardzie j obawiamy się o stan suni. Mimo podawanych leków nie jest lepiej a stan psychiczny psa szybko się pogarsza. Jedynym ratunkiem dla Tamarki jest zabranie jej do domowego DT gdzie będzie miała stały kontakt z człowiekiem i dojdzie do siebie psychicznie. CZY i TYM RAZEM UDA NAM SIĘ URATOWAĆ TO KRUCHE ISTNIENIE Quote
zuzka Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Tamarka jest naprawdę bardzo zaniedbana aż żal na nią patrzeć . Groszek i Mały burczą na nią więc na razie mała siedzi bardzo spokojnie. Quote
zuzka Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 [FONT=Arial Black]16.[/FONT]17-04-2010r przyjechał do mnie Rysio z Tomaszowa Mazowieckiego.Jego wątek .:crazyeye::Dog_run::crazyeye::Dog_run::crazyeye: Rysio - jest sansa... kto dorzuci symboliczny grosik? RYSIO - Rysiek, Rysio, Rysiaczek - tak bardzo długo siedzi w tym boksie, tylko towarzystwo mu się zmienia. Ma na sobie tyle futra, że latem nosa z budy nie wyściubia. Jak bardzo musi mu być ciężko i niewygodnie. Futro to jeden wielki kołtun. Ba! mało powiedziane, to skorupa, któej się nie da wyczesać. Rysiek jest przekochany...., na spacerze nochal wszędzie wściubiał i cały czas kombinował, jak dać drapaka ze schroniska, ech... Nie tak łatwo stamtąd uciec, o czym Rysio wie, w końcu ma dwuletni staż Rysiulek kochany na koniec spaceru wtulił pyszczek w moje kolano..., a ja mu obiecałam, że domek znajdziemy... ale jak? Skoro on taki skołtuniony? Rysiulek mógłby mieszkać w budzie na podwórku, bo mrozy mu niestraszne... Szukamy domu dla Rysia, prosimy o ogłoszenia, ewentualnie o wsparcie finansowe i deklaracje. Mamy pewność, że po wyciągnięciu do hoteliku i doprowadzeniu futra do normalnego stanu Rysiu znajdzie dom migiem. Pomóżcie nam pomagać... Banerki podlinkowane dla Ryśka :lol::lol::lol: [FONT=Arial Black] [/FONT] Quote
zuzka Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Kurcze tak zdredziałego psa jeszcze nie widziałam . Pierwsze co przy Rysiolu zrobiłam to powycinałam mu te kłęby zdredziałej sierści. W końcu doszłam do wniosku że najlepiej będzie jak Ryś zostanie cały obstrzyżony. Rysio podczas strzyżenia Quote
zuzka Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 A tak wygląda mój łepyszek po tym jak zuzka i jej znajomy dorwali się do mnie z nożyczkami Quote
zuzka Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 A tutaj już w nowej fryzyrce jestem na spacerku. Już nie jest mi tak gorąco i ciężko więc mogę spokojnie spacerować na słonecznej polance Quote
zuzka Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 W niedziele 18-04-2010r o godz 11.15 zmarła moja siostra. Załamałam się dokładnie nie umie związać myśli do kupy . Jaka to sprawiedliwość ja już walczę o życie 8 lat borykam się z bylem i cierpieniem momentami nie do zniesienia i nie chcą mnie tam zabrać ,a Ona nigdy nie chorowała i zostawiła 12 letnia córkę i Ją tam zabrali . Nie powinno tak być nie powinno!!!!!!!!!!!!!!! Quote
NusiaiJa Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 matko boska...... ;-) Rysiek gdzie Twoja grzywa było tak! Quote
zuzka Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Pogrzeb będzie w czwartek 22-04-2010r o godz 12.00 Nie wiem jak ja to przetrwam Dlaczego Ona a nie ja ? Boże dlaczego ? Quote
NusiaiJa Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 przepraszam za wpis, nie wporę. prosze przyjąć Nasze kondolencję Quote
zuzka Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 Życie zupełnie mnie nie oszczędza ciągle rzuca mi kłody pod nogi , już nie mam sił je podnosić żeby dalej kroczyć przez życie. Dzisiaj dotknęła mnie kolejna tragedia za TĘCZOWY MOST ODSZEDŁ MÓJ TATA . ZMARŁ DZISIAJ O GODZ. 7.15 JUŻ NIE MAM SIŁ PODNOSIĆ TYCH KŁÓD ŻEBY DALEJ KROCZYĆ PRZEZ ŻYCIE Quote
zuzka Posted June 15, 2010 Author Posted June 15, 2010 Mimo swoich rodzinnych zmartwien nie zaniedbuje swoich psiorkow Quote
zuzka Posted June 15, 2010 Author Posted June 15, 2010 15-06-2010r Rysiu pojechał do swojego domku. I tak następna maja bidulka wkroczyła w swoją nową droge życia . Quote
zuzka Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 [FONT=Arial Black]17.[/FONT]17-06-2010r przyjechał do mnie Irysek z Tomaszowa Mazowieckiego.Jego wątek . SOS!!! Wycieńczony okruszek pod blokiem.... zbieramy deklaracje i szukamy transportu. Nienawidzę odbierać telefonów..., po prostu już nie. Wycieńczony okruszek, wciśnięty w kącik między murem a żelaznymi drzwiami. Bojący się spojrzeć człowiekowi w oczy.... Miał takie zapłakane oczka... Nie miał siły napić się wody. Taka młodziutka pierdółka, która w ten upał nie wiedziała, że należy się schować w cieniu... Od rana czekał pod szkołą, żeby potem iść za dziećmi przyszła pod blok Oczki_. Oczka_ do mnie w panice zadzwoniła, ja do Patiji. I ma tymczas, ale tylko na tydzień. Potem co schron? Patija napisze o nim później więcej, wstawi zdjęcia. Na pewno chodził na smyczy, na pewno był noszony na rękach, na pewno miał kontakt z dziećmi, bo do nich lgnie. Jest młodziutki. Ma bielutkie ząbki. Przy okazji to kudłacz i mikrus, może z 5 kg waży? Porozwieszamy ogłoszenia, damy ogłoszenia w lokalnych mediach z nadzieją, że się zgubił...., ale.... no właśnie chyba u nas sezon wakacyjny się zaczął. To bardzo pilne nie chcemy by trafił za tydzień do schroniska. Ale czy znajdziemy w tydzień DT albo dom? Mamy tylko tydzień. Wiek: ok. 2 lat Waga: 6,1 kg. Stan zdrowia: bdb - zachowuje czystość, - umie wchodzić po schodach, - jeździć samochodem, - spać na łóżku, - toleruje koty, - kocha dzieci, - uwielbia zabawki, - niewiele je. polowanie na zabawki Irys został na tymczasie u Patiji, tymczas cudowny, ale się kończy. Pojedzie do DT na czas, aż znajdzie dom stały, ale to tymczas płatny. Quote
zuzka Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 No i znowuż moje stadko jest powiększyło się ,myśle że w tym roku w takim składzie wyjedziemy na działkę d Sokolnik Quote
zuzka Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 Naaaaareszcie już za parę dni za dni parę biorę pakę i psiaki i wyjeżdżamy na działkę . Jadę na zaaaasłużony odpoczynek fizyczny i psychiczny.Bardzo się ciesze i już nie mogę się doczekać . :laola::laola::laola: _________$$§§s _________$__§$$$$§§s __$$$___$$_______§$$$$$s _$$$$$__$$_$§§________$$s $$$$$$$$$$_$§__________$$ $$_____®j_$§__________$$s $________$§___________$$ $________$§___________$s $________§___________$$ $$______$§___________$s $$$____$§___________$$ _$$$$$$$$$_________$$ ____$$_$$$$____$_$$$ __________$$$$$$$_________s$§ _________$$____$$_________$$§ ________$$___$$$$§______s$$$§ _______§s$$$$$__$§______$__$§ ______§$$_______$$§____$$__$§ ______§$_________$§____$$__$§ _____§$__________$$$$$__$$_$§ _____$a__________$___$$$$$$$§ ____§$_________________$$$§ _____§$_________________$$ ______§$__________§$$____$$s ______§$$$_______§$_______$$ ___$$$$$_$$_$$___§$_______$$ __$$________$$__§$$_____$$$ __$$$_____$$$$$$$$$$$___$$$$ ___s$$$$$$$$_____$$$_$$$__$$s __________s$$$$$_$$$$$$$$$s Quote
NusiaiJa Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 to super!!!!! zasłużóny odpoczynek czas zacząć!!! Quote
zuzka Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 No niestety wszystko co dobre szybko się kończy . Czas wziąć się ostro do roboty Quote
zuzka Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 FOTKI MOICH PSIAKÓW NA DZIAŁCE GROSIU TAMCIA I MAŁY IRCIU Quote
Recommended Posts