Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 371
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo żal mi jest Guciapa .Żeby Maksia ochronić przed ewentualnym zarażeniem wczoraj poszłam z nim do weta na zastrzyk ochronny (surowice)

Posted

Dzisiiaj na wątku Gucia wetka napisała bardzo złe wiadomiści

Gucio jest w stanie krytycznym - ma objawy nerwowe. Nie wiem czy przezyje. Jego braciszek umarł w Boguszycach dziś rano...

Posted

`[FONT=Arial Black]10.[/FONT]8-06-2009r przyszła Kunegunda -Kundzia :bluepaw::bluepaw::bluepaw::Dog_run::bluepaw::bluepaw::bluepaw:
Kunegunda 11-letnia sunia szuka dla siebie domek.
Mieszkam na osiedlu o którym mówi się że jest to osiedle stare ,dlatego że mieszkają tu w większości ludzie starsi.Z tego powodu często ludzie odchodzą za TM a ich psiaki,kociaki i inne zwierzaki nagle zostają się same.Biedne,bezbronne i zagubione ,z ich oczów można wyczytać pytanie ,"i co teraz ze mną będzie? ,-co się ze mną stanie?":placz::placz::placz: W dniu dzisiejszym zjawiła się u mnie na DT Kunegnda (urodzona 1-04-1998r) 11-letnia sunia po moich zmarłych sąsiadach która całe swoje dotychczasowe życie mieszkała u nich. .:placz::placz::placz: Sunia mimo swojego wieku ma w sobie dużo energi,jest zdrowa,wysterylizowana ,ma wszystkie szczepienia.Kundzia jest przemiła w stosunku do ludzi i innych psów zachowuje się bardzo przyjaźnie ,toleruje koty i inne zwierzaki.Jest posłuszna i nauczona czystości .Będzie idealnym toważyszem zarówno dla młodych jak i dla osób starszych.Kundzia jest niedużą sunią idealnie będzie nadawać się do mieszkania w blokach. [FONT=Fixedsys]CIOTECZKI proszę pomóżcie mi znaleźć nowy domek dla KUNEGUNDZI to taka dlikatna psia babunia która nie poradziła by sobie w schronisku.[/FONT] :placz::placz::placz: :placz::placz::placz:

Posted

Witam tutaj młodsza właścicielka Tajfuna-Tajsona :loveu:
od razu informuję że jest cały i zdrowy
Pozdrawiam i zapraszam do siebie ;)

Posted

Dzisiaj o 20.59 zadzwonił telefon z zastrzeżonym numerem telefonu.Nawet przez myśl mi nie przeszło że to telefon z czerwonej lini (((czerwona linia to jest linia PIES W PILNEJ POTRZEBIE ))).Tym psem w pilnej potrzebie jest dość duża sunia..Narazie dokładnie nie wiem kiedy przyjedzie do mnie ale już na jej wątku jest o tym wzmianka .

Posted

Kurka wodna muszę przestać wchodzić na wątki tych bieduluk bo włos na głowie się jeży ile psiaków jest w pilnej potrzebie trudno jest się zdecydować któremu najpierw pomóc.....

Posted

Sprawa już się wyjaśniła w poniedziałek sunia przykedzie do mnie.Ona jest w tragicznym stanie bo nie dość że jest pogryziona to jeszcze ma silną anemie :placz::placz::placz:

Posted

Dzień dobry. Z tej str. młoda Pani Nusi. Dziękuję za adres tej strony. Chciałąm powiedzieć, że piesek ma się dobrze. Sunia jest zdrowa. Rozumie nowe komendy - pięknie aportuje, bawi się w domu w chowanego :lol: (z regóły to Pani się chwa a Nusiaszuka), rozumie "spacerek", i coraz ładniej chodzi na smyczy, nie wyrywa się tak bardzo do przodu lecz co chwilkę zerka do tyłu czy znajome buty za nią idą :loveu::loveu: kochany piesek a i oczywiście rozpieszczony i rozpieszczany ;)do tej pory śpi na łóżkach. Co zresztą tak już zostanie.

Nowy kocyk Nusi do spania z kaczuszką ;);)

Posted

Witam witam.Bardzo dziękuje za wpis na moim Foto Blogu Nusia pięknie wygląda na łóżeczku pod kocykiem moje serce się raduje jak widze ją w taką szcześliwą .

Posted

22-06-2009r przyjechała do mnie Kodinka jej wątek zaczyna się tak:Dog_run::laugh2_2::Dog_run:
Ona już sie poddała -zawalczmy o nią BŁAGAM - zbieramy na hotelik !!!!
Czasami mam wrażenie że kręcimy się w kółko
Jakiś czas temu ratowaliśmy pogryzionego i zagłodzonego Kodiego.
Jemu się udało ma super dom.

Dzisiaj weszłam do schroniskowego szpitalika i zamarłam. W jednym z boksów leżała sunia która wyglądała jak kiedyś Kodi. Tak samo chuda i tak samo pogryziona.
Sunia jest skrajnie wycieńczona ,nie ma na sobie grama ciałka ,same kości obciągnięte poranioną skórą .
Do tego sunia już się poddała nie chce walczyć o życie jest skrajnie wycofana. Nic ją nie interesuje. Po prostu leży ,nawet nie patrzy co się wokół niej dzieje.
Kiedy ją wyprowadziliśmy do przepłukania ran ani razu nie podniosła głowy .Z wzrokiem wbitym w podłogę stała i cierpliwie znosiła wszystkie zabiegi ,często bolesne jakie trzeba było przy niej wykonać.
Jej stan jest ciężki ma liczne rany po pogryzieniach. Kiedy trafiła do schroniska miała na sobie całe stada kleszczy.
Nigdy nie dowiemy się co ją spotkało ale jej życie na pewno nie było łatwe
Nie dajmy jej odejść . Pomóżmy jej uwierzyć w człowieka.

Suni potrzebna jest bardzo dobra karma i oczywiście dom choćby ten tymczasowy

Posted

Nadal pomiędzy Maksiem , Małym i Kundzią nie ma zgody .Dzisiaj znowuż Kadinka zaatakowała Maksia oby to się jak najszybciej zmieniło bo jak nie to Kodinka będzie musiała jechać do hoteliku.

Posted

Kodinka już wie kto w tym domu jest przywódcą i że musi sobie odpuścić terroryzowanie innych psiaków.W piątek rzepłaciłam to lekcje niegroźnym chapnięciem w nogę i przez upadek kontuzją prawej ręki (dlatego mało pisze ) ale mam nadzieje że było warto i teraz już jesteśmy na prostej drodze.

Posted

Szczerze powiedziawszy to pierwszy raz w moim żuciu czapnoł mnie pies nie spodziewałam się ze coś takiego mnie spotka a zwłaszcza od jakiegoś mojego tymczaska.Po tym upadku jestym unieruchomiona z prawą ręką boli mnie jak pierun oby jak najszybciej minoł mi ten ból.A tak ogólnie to musiało to wszystko nieźle wyglądać bo Mały i Maks nieźle się wystraszyli dobrze że chociaż Kundzia była w drugim pokoje bo mogła bym polecieć na nią

Posted

-8-07-2009r Maksiu pojechał do swojego domku on jak do tej pory najbardziej okazywał swoją wdzięczność za opieke którą go obdarzyłam.No ale to nie dziwne bo on był u mnie najdłużej .Jest mi i smutno ale i ciesze się że nareszcie ten schorowany i bardzo delikatny piesek ma swój domek.Oto ostatnia zrobiona u mnie fotka Maksia.