Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 371
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Już wiadomo że sunia z malenka w sobote jadą do swoich domków a u mnie najprawdopodobniej w poniedziałek przyjedzie do mnie sunia po operacji.

Posted

12-03-2011r Wierna z dziećmi porozjeżdźali się do swoich domków .
Żal mi było rozstawać się z rodzinką nie mogę zostawiać wszystkich u siebie ,no ale cóż taka moja rola .

Posted

Dostałam świetną kartkę na imieniny wysłaną przez NusiaiJa i CiotkeE od moich byłych podopiecznych
psich dziewczynek Nusi i Milki

Jest to naprawde bardzo miłe .

Posted

[FONT=Arial Black][SIZE=5]25.[/FONT]16-03-2011 r przyjechała do mnie Berta sznaucereczka :Dog_run::angryy::Dog_run::angryy:

Jej wątek zaczoł się taki

POMOCY !!! CZARNA MINI SZNAUCERKA - błaga o pomoc i dom

[SIZE=3]Maleńka, kochana, grzeczniutka, spokojna i wszystko, co naj.Taka jest ta sunia.

Zdezorientowana nie wie, co się stało, czemu nie jest w domu przy swojej pani. Była przecież grzeczna i zawsze posłuszna.
Nie wie, że jej pani pożałowała kilku złotych, aby sprawdzić, co dolega tej wspaniałej suni.Wolała ją oddać lub uśpić.

Sunia jest chora najprawdopodobniej zaniedbane ropomacicze. Macica jest tak powiększona, że uciska na pęcherz, co powoduje, że sunia cały czas próbuje oddawać mocz. Właśnie, dlatego została oddana, bo brudziła w domu i miała brzydko pachnący krwawy wyciek z dróg rodnych. Gdyby nie to sunia pewnie nadal by cierpiała, bo przecież, po co psa leczyć lepiej go oddać lub uśpić.

Sunia w środę będzie poddana operacji i wtedy okaże się, co jej jest naprawdę, mam nadzieję ze to nic poważnego i za kilkanaście dni będzie gotowa do adopcji.

W tej chwili dostaje antybiotyk i jest przygotowywana do zabiegu. Przebywa w zaprzyjaźnionym hoteliku i widać, że bardzo tęskni.
Tylko psy umieją kochać tak bezwarunkowo.

Bardzo prosimy o pomoc w opłaceniu operacji i hoteliku.
[SIZE=2]
Każda złotówka to dla nas ogromna pomoc, bo to w ostatnim czasie kolejny pies w złym stanie, który trafił pod naszą opiekę.

Dane do wpłat

[FONT=Arial]Fundacja[/FONT][FONT=Arial]
[/FONT][FONT=Arial]"Pomagajmy Razem -Zwierzęta w Potrzebie"[/FONT][FONT=Arial]
[/FONT]

[FONT=Arial]
[/FONT] [FONT=Arial]Nr Konta: PKO BP 05 1020 3378 0000 1602 0168 8993[/FONT]

[FONT=Arial]Ul. Chłędowskiego 1/8 [/FONT]

[FONT=Arial]Łódź 93-239

z dopiskiem darowizna dla Berty

[/FONT]Kontakt w sprawie psa
792-061-133 Agnieszka

Posted

N0 i następna moja bida w piąter jedzie do swojego domku jeszcze tylko dzisiaj o 17.00 wejdę do weta sprawdzić czy Bercia ma czipa i ewentualnie ją zaczipowac i już będzie gotowa do jutrzejszej przeprowadzki.

• 4 weeks later...
Posted

No niestety ogłoszenia nie przyniosły oczekiwanych zmian ani dla Oczki ani dla Frykasa.
Tak że pewnie Święta Oczko i Frykas spędzą ze mną .

Posted

Dzisiaj o 2 w nocy miała przyjechać do mnie na DT nstępna psica Kaja z Orzechowic ale na trasie zepsuło się auto i Kaja nie dojechała do mnie i pewnie przyjedzie dopiero 4-05

Posted

Faktycznie Oczka wciąz czeka ale to przez to że ciotki mało ją ogłaszają .
Ja wykupiłam jej pakiet ogłoszen ale juz są nie ważne

Posted

[FONT=Arial Black][SIZE=5] 26.[/FONT]04-05-2011 r przyjechała do mnie Kama z Orzechowca :Dog_run::angryy::Dog_run::angryy:
Kama z Orzechowic ma szanse na DT. Bardzo potrzebne wsparcie finansowe.

Smutne ,wystraszone oczy spoglądają zza krat i błagają o pomoc.

Kochani bardzo prosimy Was o pomoc. Do szczęścia Kamusi brakuje nam 200 zł, najbardziej zależy nam na stałych deklaracjach, ale jeżeli ktoś nie może dokonywać stałych wpłat będziemy ogromnie wdzięczni za każdy grosik, nawet jednorazową wpłatę. Każdy grosik jest w tej chwili dla nas na wagę złota.
Pomóżcie nam pomóc suni. Z góry dziękujemy Wam z całego serca. :*

...Nieśmiała , delikatna, niewielka około 5-6 letnia Kama ,
szuka kontaktu z człowiekiem, ale traumatyczne przeżycia i schroniskowa
rzeczywistość nie pozwala jej na tyle zaufac człowiekowi by pchać się na kolana.
Widać po jej smutnym spojrzeniu że powoli traci nadzieje i że poddaje sie ,
Sunia ma szanse na DT gdzie na-pewno o wiele szybciej
otworzy się ,nabierze pewności i zaufa człowiekowi.
Brakuje jej jeszcze 200 zl stałych miesięcznych deklaracji żeby mogła w DT spokojnie poczekać na DS .Kama akceptuje inne psy i koty,
jest bardzo spokojna. Bardzo przywiązała się do swojej koleżanki z boksu -
Burej, gdy się czegoś boi, podbiega do niej, liże ją po pyszczku, przytula się...
Kiedy będzie mogła szukać oparcia w swoim człowieku ?

Posted

[FONT=Arial Black][SIZE=5] 27.[/FONT]10-05-2011 r przyjechał do mnie Żaczek
:Dog_run::angryy::Dog_run::angryy:

Dziś Żaczek został wykastrowany i przewieziony do domu tymczasowego. Mam ogromną nadzieję, że dogada się z rezydentami.
Generalnie Żaczek jest psem gotowym do adopcji - pieknie chodzi na smyczy, fajnie jeździ samochodem, jest bardzo, bardzo proludzki. Zobaczymy jeszcze jak tam u niego sprawy domowe ;-). Z hotelu wiemy, że utrzymuje czystośc, mam więc nadzieję, że potwierdzi sie to również teraz, gdny ma do dyzpozycji warunki domowe.
Na pewno zuzka napisze, jak kawaler zachowuje się w mieszkaniu i jak jego kontakty z pobratymcami :smile:

A oto i cała natura Żaczka:

Żaczek waży 9,5 kg.
Miał dzis robione RTG tej tylnej łapki, którą stawia troszkę inaczej. Jest to stare zwichnięcie, z którym nikt wczesniej nic nie zrobił. W chwili obecnej nie ma już tu nic do roboty. Psiak świetnie sobie z tym poradził i łapa nie sprawia mu najmniejszego problemu.

• 4 weeks later...