kropi124 Posted June 18, 2018 Author Posted June 18, 2018 Wzorcowo musi być 68 cm max z każdej lini. Aczkolwiek wiele seterów po prostu mają świetnie rozbudowane ciało i dużo robi też strzyżenie. Wizualnie właśnie klatke piersiową robi za pomocą cieńcia. Dziękujemy :D Quote
Tyśka) Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 Ojeju! Ile zdjęć! :O Jestem w szoku aż! No szczeniaka Ci ukradli i pogódź się z tym ;D Dobrze, że mentalnie będzie całe życie papikiem, bo już z niego niezły konisko :D. Śliczne zdjęcia, aż zachciało mi się iść na pola... Quote
kropi124 Posted June 27, 2018 Author Posted June 27, 2018 Dls mnie dalej jest tym 5 kg maleństwem :D tylko mi siły się skończyły żeby dźwigać go :D Quote
kropi124 Posted June 27, 2018 Author Posted June 27, 2018 45 minut temu, Tyś(ka) napisał: 5kg maluszek :D :D :D No teraz tylko 23 :P to i tak mało, bo Baron waży najmniej z całego miotu. Quote
Tyśka) Posted June 27, 2018 Posted June 27, 2018 2 minuty temu, kropi124 napisał: No teraz tylko 23 :P to i tak mało, bo Baron waży najmniej z całego miotu. Ojej, ale chudzina jak na swoją wielkość :) Ile docelowo ważą swetry? Quote
Ania :) Posted June 27, 2018 Posted June 27, 2018 Titititi słodki pieseczek grzeczniutki titititi xd Quote
kropi124 Posted June 29, 2018 Author Posted June 29, 2018 Całe szczęście jak śpi :D Dzieeeeewczyyyynyyyy ale ma stresaaa :P Baron i ja już po fryzjerze. Ciekawe jak.na pójdzie :D Quote
Ania :) Posted June 29, 2018 Posted June 29, 2018 Będziemy trzymać kciuki ^^ mam nadzieję że jakieś zdjęcia będą? Quote
kropi124 Posted July 1, 2018 Author Posted July 1, 2018 No wypadałoby się w końcu i tu pochwalić :D Wystawa zaliczona na bardzo pozytywnie. Najlepsze szczenie w rasie :) Była mała wtopa, no i ja wyprzedzałam psa ale nie poddajemy się i szykujemy się na następne sukcesy bądź porażki :D Quote
kropi124 Posted July 2, 2018 Author Posted July 2, 2018 Trzeb było zrobić dobre wrażenie żeby było można burczeć :D Quote
Tyśka) Posted July 3, 2018 Posted July 3, 2018 Gratki <3 Przystojniaczek z niego. Podoba mi się jak cholera! Quote
kropi124 Posted July 14, 2018 Author Posted July 14, 2018 Zabawę powtarzamy 2 września w Słupsku i tydzień później w koszalinie :) A po za wystawami to w sumie się lenie jeśli chodzi o młodego. Spacery totalny luz, powinniśmy pracować nad chodzeniem na smyczy bo trochę przestało nam to wychodzić. Budujemy masę cały czas, włos odpoczywa a alergia raz jest raz jej nie ma- od czego to jest na razie nic nie wiadomo, unikamy po prostu pewnych terenów. Quote
Tyśka) Posted July 14, 2018 Posted July 14, 2018 Rajsko! <3 :) A jak reszta podstaw z posłuszeństwa? Quote
Patikujek Posted July 14, 2018 Posted July 14, 2018 Ale ci zazdroszczę tych koni... Całe życie marzyłam o jeździe konnej, ale jako dzieciaka nie było nas stać, a jak podrosłam to też jakoś kasa zawsze na coś innego, a teraz nie ma gdzie... :( I chyba już za stara jestem :P Quote
kropi124 Posted July 17, 2018 Author Posted July 17, 2018 Dnia 14.07.2018 o 23:57, Tyś(ka) napisał: Rajsko! <3 :) A jak reszta podstaw z posłuszeństwa? Dnia 14.07.2018 o 23:58, Patikujek napisał: Ale ci zazdroszczę tych koni... Całe życie marzyłam o jeździe konnej, ale jako dzieciaka nie było nas stać, a jak podrosłam to też jakoś kasa zawsze na coś innego, a teraz nie ma gdzie... :( I chyba już za stara jestem :P No więc próbuje znowu napisać :/ Baron zaczyna świrować i strasznie nakręcać się przy dzieciach. Nic dla niego nie jest tak cudowne jak dziecko ( nie, nie będzie miał swojego prywatnego, nie stać mnie ), nie istnieje dla niego wtedy nic. Staram się uczyć dzieci podchodzenia jako nagrode dla niego ale... te dzieci mają to w nosie i i tak robią po swojemu. Omijanie dzieci na podwórku to istna maskara, z każdej strony wylecą tylko słychać CAAAAŁŁUUUUUŚNIIIIIIKKK i leci szarańcza a on już cały chodzi i ręce szarpie. W polu jest super, komenda do mnie,siad, patrz działa zawsze bez znaczenia na sytuacje. Ostatnio też ubolewamy nad chodzeniem na luzie, ale to już z mojej winy serio bo idziemy na skwerek albo szybko na pole i ja nic więcej nie robiłam w tym temacie. W tym typie psa najgorsze jest to że strasznie szybko łapie twój dzień. Chodzi mi o to że na niego wpływa strasznie moje zachowanie, emocje. Jak już zaczynamy się szarpać to oboje odpuszczamy i jest fajnie, pełen luz. Suki tez mają w tym swój udział bo to głównie one mnie nakręcają, a to Raptor na przykład wskakuje znajomej do auta ( wyszarpała się z obroży z wielką delikatnością ) a to Abi poleci do psa z tym swoim piskiem itd. Trzy psy, młode to chodzące ZŁOOO :p Za konisie pięknie dziękuje :) Jazda konna nie taka droga, wszędzie jest do max 50 zł za jazde. A po z a tym z tego się nie wyrasta ani nie jest się za starym, nigdy. Quote
Tyśka) Posted July 17, 2018 Posted July 17, 2018 Ja bym się cieszyła, że dzieciolubny - a ta wylewność może mu minie? No chyba, że to tendencja seterów ;). Z czasem wyćwiczy skupianie uwagi przy dzieciach, wierzę w to. Spokojnie do wszystkiego dojdziecie. U mnie zawsze pole do dyskusji daje pasztet - taki wysuwany, daję psu do polizania w sytuacji, gdzie wiem, że jest głuchy i on sobie trochę liże, zapomni w międzyczasie czemu go dostał... (bo dostaje zanim on wypatrzy rozpraszacz) i otwieram w ten sposób jego móżdżek na jakieś polecenia. Teraz Baron to dzieciak, chce się pobawić, radosne żywiołowe dzieci go podkręcają - ale chyba mu to minie :D Quote
Patikujek Posted July 18, 2018 Posted July 18, 2018 Niby nie, ale jak się żyło samemu na wynajmowanym miekszkniu za najniższą krajową to takie 50zł to był majątek. A pewnie u mnie by tak tanio nie było bo najpierw trzeba by się jeździć nauczyć :P A teraz to ani czasu, ani miejsca, a tutaj pewnie ze 4 razy drożej by to wyszło. Ale kto wie.... Może kiedyś marzenie spełnię. Choć już współczuję temu koniu (koniowi?) :P Quote
Recommended Posts