Cameo Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 To będzie długi wątek. Wszystko zaczeło się od Roxy z Łódzkiego schroniska, kiedy zobaczyłam jej piękne oczy... przepadłam. Ale koteczka miała duże szanse na znalezienie domku "na miejscu", więc napisałam PW do Ani (pisiokot) i doszłyśmy do wniosku że nie ma sensu męczyć kota długim transportem/podróżą. Roxy znalazła domek w Warszawie. Potem chciałam zabrać Młodego, uroczego buraska. Ale to już inna bajka... kot wrócił do zdrówka i znalazł kochający domek. Została czarno-biała Penelopa i milion wątpliwości... czy warto, czy jest sens? Ale za radą dziewczyn podjełam decyzję, zabieram śliczną Penelopę do siebie. Rozpoczeło się szukanie transportu, wymiana maili, rozmowy na g-g, pw, telefony.... i stało się! Znalazłam (płatny) ale bezpośredni transport na śląsk z forum dogomania. I tutaj chciałam serdecznie podziękować osobom które "dorzuciły" się do kosztów transportu i Patrycji (pati-c, dziewczyny która przywiozła mi Penelopę) dzięki temu mogę cieszyć się jej mruczeniem. Opis Penelopy ze strony Łódzkiego schroniska: Księżniczka na poduszce. Już z daleka widać, że to koteczka, śliczna zadbana. Jak na damę przystało doskonale ukrywa swój prawdziwy wiek. Delikatne, mięciutkie, czyste futerko - to Penelopa. Ma ok. 5 lat, trafiła do schroniska na początku grudnia. Upływają dni, a ona próbuje jakoś przyzwyczaić się do tego miejsca, pełnego obcych kotów, obcych ludzi, zapachów i dźwięków. Czasem wtapia się w poduszkę, wciska w nią tak, jakby chciała się ukryć. Jest spokojna, nie ucieka na widok wyciągniętej ręki. Pozwala się głaskać, ale jest czujna, bacznie obserwuje w obawie, czy na pewno kolejne muśnięcie futerka będzie tak samo miłe jak poprzednie. Ma niesamowite umaszczenie pyszczka - jedno oczko na tle białego futerka, drugie na tle czarnego. Penelopa szuka ciepłego, spokojnego i odpowiedzialnego domku. Jest zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana. W jaki sposób trafiła do schronu? tego nie wie nikt, ale Penelopa ma za sobą ciężką przeszłość. Do Łódzkiego schroniska dla zwierząt trafiła na początku grudnia. Delikatna i spokojna koteczka nie umiała się odnaleźć w tej schroniskowej "dżungli". Wpadła w depresję, jej "człowiek" ją oddał więc życie straciło sens. Jej najlepszymi "przyjaciółkami" były kolorowe poduszki na których spędzała całe dnie. Aż tu nagle, kotka została zapakowana do wielkiej klatki i wyruszyła w podróż do DT. W domu wyszła z transporterka i zwiedziła mieszkanko, moje trzy koty (czwarty siedział na szafie) przyszły się przywitać, Kredka vel sykusia na nią nasyczała a Majeczka i Filip podeszli do sprawy pokojowo, nawet sama Peni nie wydała z siebie żadnego dźwięku. Potem hrabianka położyła się na... poduszkę w sypialni. Ale na widok ręki wbiła się w tą poduszkę najmocniej jak się tylko dało... więc zaczełam ją delikatnie głaskać, dopiero wtedy poczuła się pewniej i zaczeła mruczeć. Dalej już totalny luuuuzik, baranek (nieśmiały) ocieranie się o moją głowę, tarzanie po poduszce, cały czas z włączonym "silnikiem". Bo Penelopa to prawdziwa kocia dama, nie lubi głaskania w kuperek (a dokładniej w okolicach ogonka, moja "osobista" Kredka to uwielbia) zdzieliła mnie za to łapą. A zjadła w kuchni kiedy mnie nie było (nie chce jeść w mojej obecności) Przy okazji naburczała na Filipa. Moim zdaniem rokuje bardzo dobrze, będzie z niej miziak... już nawet zaczyna nim być! Dlaczego Fortuna? Bo to po Hiszpańsku (Afortunadamente) oznacza szczęście, a Espi miała podobne imię... i znalazła cudowny dom. Więc chciałabym żeby Fortunę spotkał podobny los. Oczywiście najpierw ją odkarmimy i odchuchamy, a potem poszukamy naaaaajlepszego domku na świecie. Penelopa vel Fortuna ma ok. 5 lat, jest zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana. Wstawiam fotki zrobione w schronisku (Sis :loveu:) Fotki Penelopy vel Fortuny zrobione już u mnie. Mały filmik/pokaz slajdów z Penelopką w roli głównej Quote
Agnie Koty Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Przepiękna kotka, taka czyściutka. Idealna do spokojnego domu. Quote
nika28 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Cudna jest :loveu: I w dodatku z Łodzi... :razz: Quote
Cameo Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 Wątek Penelopy na miau.pl - Penelopa vel Fortuna, pillow princess Quote
Cameo Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 Nowe fotki panny Penelopki ;) Penelopa ma: - allegro.pl - og�oszenia.wp.pl - ale.gratka.pl - eoferty.pl - polskastrefa.eu - mojpupil.pl - adopcje.org - koty.civ.pl - gazeta.pl - adin.pl Quote
Cameo Posted March 21, 2009 Author Posted March 21, 2009 A jak to jest niko... że ja Cię jeszcze na miau nie widziałam??? :cool3: (w moich wątkach) czyżbyś mnie unikała? :diabloti: :razz: Quote
nika28 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Cameo napisał(a):A jak to jest niko... że ja Cię jeszcze na miau nie widziałam??? :cool3: (w moich wątkach) czyżbyś mnie unikała? :diabloti: :razz: Ciebie unikała ? :crazyeye: Zaraz lecę a miau :diabloti: Quote
Dyzia Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Ale psiekoffane!!:):loveu:Ślicne nowe fotencje!:):loveu: Quote
Korciaczki Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 [quote name='Cameo']Nowe fotki panny Penelopki ;) Penelopa ma: - allegro.pl - og�oszenia.wp.pl - ale.gratka.pl - eoferty.pl - polskastrefa.eu - mojpupil.pl - adopcje.org - koty.civ.pl - gazeta.pl - adin.pl Panna Łaciata wyjątkowo piękna :loveu:Śliczność :loveu: Quote
Cameo Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 Penelopa ma dom!!! Jutro tam jedziemy... trzeba zobaczyć warunki... w ciemno jej przecież nie oddam :diabloti: Quote
nika28 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Cameo napisał(a):Penelopa ma dom!!! Jutro tam jedziemy... trzeba zobaczyć warunki... w ciemno jej przecież nie oddam :diabloti: Trzymam kciuki :thumbs: :thumbs: :thumbs: Quote
Korciaczki Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Penelopka będzie miała domek!!! :loveu: Owy domek ma dużo szczęscia :loveu: Taaaaka kicia :loveu: Quote
Korciaczki Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 I jak? Ma domek czy nie? Bo na miau.pl pisałaś, że to nie TEN domek... Ale jeśli to nie ten, to będzie następny! Taki idealny!!!! :loveu: Mizianki dla Penelopki vel Szczęściary :loveu: Quote
Cameo Posted March 29, 2009 Author Posted March 29, 2009 Spokojnie, Penelopka już w domku. Pojechałam i obiecałam sobie że jeśli coś wzbudzi moje wątpliwości, wracam bez względu na wszystko. I domek jak z bajki :multi: byłam, i wszystko dokładnie obejrzałam. Pani mieszka sama i faktycznie boi się wpuszczać obcych do mieszkania (tyle się teraz słyszy o różnych napadach...) A Penelopcia poczuła się jak u siebie, zadbała nawet o toaletę :lol: ma cudowną (wykastrowaną) koleżankę i sympatyczną opiekunkę :thumbs: Będzie miała jak pączek w maśle. Quote
Korciaczki Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 :loveu:Peneolopko, powodzenia w nowym domku ;) No i za Piratka :bluepaw:Za domek! Jak to mówią - Tychy.Dobre miejsce;) No niecj to ktoś zaprzeczy, że zdzjęcia swego nie robią :razz: Quote
Recommended Posts