Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

życzę wszystkim wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

a Shilce i Rolexowi przede wszystkim dużo zdrówka i jak najwięcej spacerków, zabawek i smakołyków:)

• Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

BullWest napisał(a):
Haha, bardzo śmieszne:d
Fotki będą, ale może jutro. Dzisiaj nie dam rady:d

hej, nie wiem czy o tym samym myślimy, ale nie chodziło mi konkretnie, że TWOJE dzieci, hahaha ;d

Łiii, już się nie mogę doczekać :loveu:

• 3 weeks later...
Posted

A teraz się chwalimy:)

2 kwietnia 2011 roku w hodowli "Od Królowej Kluski" przyszły na świat szczenięta ze skojarzenia:
Ch.PL ROLEX Baflo & DEMIRA Godlub.

Mamy 4 bobasy: 1 pieska płowego, 1 pieska pręgowanego i 2 sunie pręgowane.

Nie mam siły wstawiać wszystkich zdjęć i do tego ich zmniejszać, więc wstawię jedno grupowe, wczorajsze:

Więcej zdjęć, informacji i rodowód bobasów tutaj:
www.buldogifrancuskie.boo.pl

i na stronie hodowli www.krolowakluska.boo.pl

• 3 months later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 4 months later...
Posted

Witamy po baaardzo długiej przerwie:)
Jestem już po maturze i mam 4 miesiące wolnego, więc chyba dam radę nadrobić te wszystkie zaległości:)

U nas wszystko jak najbardziej ok, moje bulwy mają się świetnie, Shillka (byleby nie zapeszyć) zdrowa jak nigdy dotąd:)
Zacznę od tego, że od czasu mojego ostatniego postu w tym temacie Rolex był na AŻ jednej wystawie (wiadomo, matura...)
za to z bardzo fajnym wynikiem:)
Na Krajowej Wystawie Psów Rasowych w Przemyślu oceniała go Pani Aleksandra Świsulska (PL), mój byczek w klasie championów otrzymał oczywiście ocenę doskonałą, lokatę 1, siódmy wniosek CWC oraz (nasz trzeci) tytuł Zwycięzca (dawniej Najlepszy Dorosły Pies w Rasie) z pięknym opisem i zachwytem sędziny pt: "głowa jak wiadro", w porównaniu o BOB-a przegrał tylko ze swoją przyrodnią siostrą CALINECZKĄ Baflo, ale sama jestem nią zawsze zachwycona, więc zgadzam się z wynikiem:)
Niedługo nam się szykuje parę krajówek i dwie międzynarodówki i ruszamy z kopyta:)
A teraz parę foteczek:

Shilla - 3,5 roku

Shilla - 4 lata

Posted

Resztę zdjęć moich gadów oczywiście można zobaczyć w większej rozdzielczości na naszej stronie: www.buldogifrancuskie.boo.pl

A co do Rolexowego potomstwa, Miot H (urodzony 02.04.2011) skończył niedawno rok. Wszystkie szczeniaki z tego miotu wyrosły na piękne, wzorcowe buldogi i wszystkie mają za sobą debiuty wystawowe i nie tylko:)
Wstawiam po jednej najnowszej fotce każdego z dzieciaków (więcej również na naszej stronie:)

HARLEY DAVIDSON Od Królowej Kluski FCI - mieszka w Thornton (Szkocja)
- w klasie baby wystawiany 4 razy, ocena zawsze wybitnie obiecująca, 3 x I lokata, 1 x II lokata
- w klasie młodzieży wystawiany 2 razy, ocena zawsze doskonała, 1 x IV lokata, 1 x III lokata

HANNIBAL Od Królowej Kluski FCI - mieszka w Poznaniu
- w klasie szczeniąt wystawiany 1 raz, ocena wybitnie obiecująca, lokata I

HORTENSJA Od Królowej Kluski FCI - mieszka w Zabrzu (została w hodowli)
- w klasie baby wystawiana 5 razy, ocena zawsze wybitnie obiecująca, 1 x I lokata, 2 x II lokata, 2 x III lokata
- w klasie młodzieży wystawiana 3 razy, 2 x bardzo dobra, 1 x doskonała, 1 x III lokata

HEBE OD Królowej Kluski - mieszka w Krakowie
- w klasie baby wystawiana 1 raz, ocena wybitnie obiecująca, lokata I, BEST BABY
- w klasie szczeniąt wystawiana 1 raz, ocena wybitnie obiecująca, lokata I, BEST PUPPY
- w klasie młodzieży wystawiana 2 razy, ocena zawsze doskonała

Oczywiście to nie koniec, maluchy dopiero się rozkręcają:)

Posted

No, a poza tym Rolex został po raz drugi ojcem:)

4 kwietnia 2012 w hodowli OD KRÓLOWEJ KLUSKI FCI przyszły na świat szczenięta z powtórzonego skojarzenia:
O: CH.PL ROLEX Baflo (Ch.PL, Mł.Ch.PL CYMES CAFUSO Minimolos x KAYA Baflo)
M: DEMIRA Godlub (Ch.RUS, Ch.PL, Mł.Ch.PL OLFERT x MAGRA Magdusiowe Plemię)

Urodziło nam się 8 szczeniąt:
5 piesków (1 płowy, 4 pręgowane)
3 suczki (2 płowe, 1 pręgowana)

Zdjęcia na stronie Rolexa, w dziale Potomstwo:)