Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie wiem czy ja kocham psy, ale psy są zabawne i miłe jako towarzystwo  -szkoda byłoby je zostawić, no i tez trochę byłby problem z tym zostawieniem,  gdybyśmy chcieli wszyscy razem wyjechać bez psów

ale nawet jak sama jeździłam w góry / tylko z synem lub tylko z córką /to brałam swojego psa, bo drugi jest bardziej mojego męża  -tak umownie

ale my w ogóle dużo jeździmy z psami na wycieczki, głownie w Sudety, z psami jest zabawnie po prostu

Posted

Pewnie byłoby miło, ale też nasze psy nigdy nie jeździły dalej niż na wycieczke nad rzekę, albo do weta i pewnie taka podróż bardzo by je zestresowała

Posted

Moje są raczej zdane na spacery, ewentualnie suczka ładnie biega przy rowerze, ale raz zabrałam Aresa i mało nie wpadliśmy pod samochód, także z nim tylko spacery 

Posted

a jechałaś z nimi, albo z jednym z nim, autobusem albo pociągiem?

można rano gdzieś pojechać, w jakieś nowe ciekawe miejsce,  porządnie pochodzić, i wrócić wieczorem

w góry to masz daleko raczej, ale pewnie jakieś fajne miejsca też są , do których można dojechać

Posted

bo niektóre linie nie zabierają psów, trzeba wcześniej sobie sprawdzić w necie

ja jeździłam  ze swoja suką w góry autobusem wiele razy, od nas do Szklarskiej Poręby/ Karpacza jest ok 70 km, takim zwykłym autobusem, co sie zatrzymuje na kazdym przystanku i nigdy nie było problemów, płaciłam za psa jak za bagaż

ale w niektórych liniach dalekobieżnych jest zakaz psów, wiec lepiej sprawdzić

jeździłam też pociągami, ale tez zwykłymi, w pendolino chyba nie mozna -tez trzeba sprawdzić

teraz najczęściej jeźzimy samochodem - bo na dwa psy i wygodniej i taniej wychodzi jednak samochodem ( i mozemu jechac gdzie chcemy, a autobusy w wiele miejsc nie dojeżdżają)

Posted

a dlaczego akurat do Warszawy? Warszawa to jest raczej chyba mało atrakcyjna dla psa - Łazienki dla psa zamknięte, ogrody botaniczne zamknięte, do zoo z psem nie wejdziesz, na ulicach tłok, parki zapchane

lepszy chyba las czy woda poza warszawą

co ty masz tam fajnego u siebie dla psa? lasy chojnowskie? kraina Jeziorki?

wygląda, że masz tam fajne całkiem tereny na dłuugioe spacery

Posted

W sumie też racja, w mojej okolicy tylko zwykły las, mało jakichkolwiek atrakcji dla psa, ewentualnie w pobliżu mamy małe jeziorka, w których nie ma zakazów wprowadzania psów

Posted

las zawsze jest zwykły, no bo jaki może byc

u nas jest o tyle fajnie, ze okolica jest pagórkowato=górzysta, a rzut beretem Sudety, ale z neta wynika, ze w okolicach Piaseczno  sa fajne tereny spacerowo-rowerowe , a juz sam las wydaje mi się bardzo atrakcyjny dla psa (zapachy, wąchanie, przestrzeń do patrzenia  i chodzenia)