Charly Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 W środę do schroniska przywieziono Janeczkę- mamy już jedną Jasię. Ale to jest Jasia przecież... Patrzcie: Jasia siedząc na krzesełku chciala wejść jeszcze wyzej..na stolik. ale okazał się za śliski. Postawila tylko dwie przednie łapki i jednak nie chciala ryzykowac...maly koteczek taki... tak sobie wskoczyłam na krzesełko....nie chcę siedziec na kocyku na podłodze...to zle? Malusia kochana ok dwulatka. Kiedy przyszła była kłębkiem strachu. Boi się szybkich naglych ruchów. Boi się halasu. Ale jest coraz lepiej. Nasza Jasinka przytulaneczka.. Biegala gdzieś po lesie bezdomna i wystraszona. Ktoś ją w końcu złowil i odwiózł do schroniska... Quote
Charly Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 cytat Vitka: Janeczna jest po prostu klonem Jasia...(http://www.dogomania.pl/forum/f78/jasiu-umarl-130887/index26.html) A tuli się jak małe dziecko... cały czas musi być ściskana, tak żeby czuła, że jej nie puścisz... :roll::-( Ja myślę, że Jasiu ją przysłał... :oops: Quote
Charly Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 To malutka sunieczka. Bardzo sprytna i mądra. zresztą to widac na zdjęciach. Cudny skrzat Quote
Vitka Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 ' Im więcej bliskości tym Jasieńka bardziej zadowolona! :oops: Quote
Ajula Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Jasia do góry! niech Cię jak najwięcej ludzi zobaczy :lol: Quote
wanda szostek Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Mam dom sprawdzony dla maleńkiej najlepiej czarnej suni do 1,5 roku. Dwa latka powinno by przejść. Pani szuka suni którą będzie mogła w torbie nosić ze sobą do pracy. Napiszcie jak wielkościowo ją oceniacie. (waga, wzrost) Czy wiek określił wet? Co wiadomo już o suni? Quote
Charly Posted March 14, 2009 Author Posted March 14, 2009 nie to my okreslilysmy;) ząbki są biale, ale juz nie takie jak np. nasz 8miesięczny Nikus. Ale jest mlodziutka i kochana. Malenka jest jeszcze troszkę przestraszona. Boi się halasów, naglych ruchów itd. z czasem to przejdzie. waga- 4kg 4, 5 kg tak mysle. wielkosc malenka jest. no taki jamnik. troszkę wyzsza. Poprosze wetkę o ocenę wieku Quote
Charly Posted March 15, 2009 Author Posted March 15, 2009 zmiesi się zmiesci:) Mam małego psiaka, jej wzrostu, tylko trochę dluzszy, bo taki jamnikowy jest. Wazy 7 kg, ale to facet:cool3: Quote
zuzlikowa Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Jasieńko.....cudności z Ciebie!:loveu::loveu::loveu::loveu: Domciu...zabieraj maleńką szybko! Quote
deathgs Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Najbardziej zakochuje się w dużych ale ta jest cudowna. Cud natury, takie ładne futerko i mądre oczyska, cudna psina oby super dom szybko bardzo szybko się znalazł! Quote
mru Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 o tu się Jasia ukryła :) to ona jest tak drobniutka! przecudna... węgielek mały :) Quote
zuzlikowa Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 mru napisał(a):o tu się Jasia ukryła :) to ona jest tak drobniutka! przecudna... węgielek mały :) ...to jeszcze raz pokażmy ten cudny...węgielek! :loveu::loveu::loveu: Quote
Charly Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 jak na razie nic. zrobie jej kilka ogloszen ps. widzę, ze i Ciebie dopadli techniczni:cool3: Quote
Ajula Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 dopadli :evil_lol: w wolnej chwili wykasuję tą "ich" sygnaturkę i zrobię sobie nową :diabloti: Quote
kordonia Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Wczoraj był w schronisku pan, który ma już suię wysteryzliowaną i pieska wykastrowanego w ogródku w budzie (duże psiska), a teraz chciał maleńką sunieczkę przytulankę do domu. Spoodbała sie mu Janeczka i Perełka- obydwie maleńkie, jedna jasna, druga ciemna. Nie mógł sie zdecydowac, pojechał do domu myślec no i wymyślił :) Dziś przyjechał i wziął obydwie :) To wszystko dzieki Lindzie, bo obydwie mu wczoraj wcisnęła w objęcia :D Quote
Ajula Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 :crazyeye: Jasinka pojechała do domu?? o rany, ale szybko fajnie, że z koleżanką, ale nie wiem, z ktorą, ma ona swoj wątek na dogo? Quote
kordonia Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Perełka chyba nie ma wątku, ona była króciutko- przyszła do nas razem z czwórką innych psiaków, po tym jak ich właściciel trafił do więzienia. Przyszła z informalcją,z e własnie została pokryta przez psy. Natychmiast miała więc sterylkę, a dziś rano została zaczipowana i zaszczepiona :) Ta to miała szczęście :) To ona: Janeczka też nie powinna narzekć :) Zadzwoniłam do pana, który ofiarnie w deszczu łowił Janeczkę przez kilka dni :) Bardzo sie ucieszył :) Szczęśliwe zakończenie :) Quote
Vitka Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Ale wspaniałe wieści!!!! :multi::crazyeye: Kochany ten pan! :lol: Quote
Charly Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 Bardzo fajny ten pan. Mają już dwa owczarki. Mieszkają w domu z ogrodem. wiec warunki dla naszych dupinek perfekcyjne. Jasia tulila się do każdego przy pożegnaniu. Wspaniale zakonczenie:loveu: Quote
Recommended Posts