Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i stało się... Kolejne spotkanie w celu trymowania psów na warszawską (teraz już międzynarodową) wystawę powinno odbyć się w weekend 14-15 maja. Ale mnie wtedy nie będzie i może innych potencjalnie zainteresowanych też nie, bo to weekend wystaw terierowych na Węgrzech. Czyli niestety musimy się spotkać w następny weekend, 21-22 maja. Nasze psy na warszawskiej wystawie będą więc w troszkę krótkiej sierści. :(

A drugi problem to brak lokum u Miniów, bo oni już dawno zapowiedzieli się, że w ten weekend nie mogą.

Więc tak - po pierwsze, ile osób mamy zainteresowanych wspólnym sciąganiem terierowych czapraków w sobotę, 21 maja? A po drugie, kto mógłby udzielić terenu w tym celu?

• Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Flaire: Rezerwuje sobie ten week-end, ale nie obiecuje, ze bede miala czas i w sobote i w niedziele. Skoro na poczatek bedziemy robic czaprak (lub obreb czapraka :wink: ), to mysle ze sie wyrobie!
Zupelnie wolniejsza bede po 10 czerwca, bo wtedy mniej wiecej koncze sesje! Ale mysle, ze to bedzie akurat!
JULECZKO pedze do Ciebie z trymerkiem w raczce :lol:

Posted

[quote name='Minio']FlaireNapisałam Ci wiadomość na priv ale chyba się pospieszyłam chyba , że przełożycie szkolonko na 28 maja. :oJeżeli celujemy w warszawską wystawę, to przełożyć skubania grzbeitu na 28 raczej nie możemy, bo nie odrośnie na czas. Najlepszym terminem byłby 14, ale mnie wtedy nie będzie... Więc ja widzę dwie możliwości: albo spotykacie się 14 u Miniów bez mojego udziału, albo spotykamy się 21 w bliżej nieokreślonym miejscu (pszymy???? :D ).

Narazie ciągle istotne jest, ile osób jest zainteresowanych. Jak dotąd odzew minimalny; samą Julkę to nawet u mnie w mieszkaniu możemy wyskubać. :roll:

Posted

My się nie wystawiamy, ale dalsza nauka trymowania jak najbardziej mnie interesuje (tylko nie w majowe soboty, niedziele są OK).
Czapaczek odrasta i gdzie niegdzie pojawiają sie niesforne kędziorki (piękne okreslenie). Niestety z wstawianiem obiecanych fotek ma przejściowe techniczne trudności.

Posted

A ja bym bardzo chciała tylko sprawa bardzo trudna. Byc może w sobotę udało by się coś wykombinować na działce, niedziela odpada. Ale zależy o Flaire. Czy zaakceptuje warunki :D

• 2 weeks later...
Posted

Aga, trzymam kciuki. Może właśnie teraz trymer aż świszczy w Twoich rękach. Czy może będą zdjęcia "PRZED" i "PO"?
Fredźka już nie jest łysa, a ja niefachowo cały czas nałogowo ją podskubuję.

Posted

Oj świszczał trymer, świszczał... :lol: Juleczka była baaaaaardzo grzeczna, baaaardzo cierpliwa! Generalnie jest cudowna, kochana, przslodka sunia! Trymowac ja, to prawdziwa przyjemnosc!
Trymowanka wczoraj nie zakonczylam... zostal front, tyleczek, glowa i popraweczki... Najwazniejsze bylo zrobic okolice czapraka.

pszym, nikit Pozdrawaiam Was goraco! Trymowac takiego pieska w takim towarzystwie, to prawdziwa przyjemnosc!

Posted

Siemanko!
Właśnie miałem awarike kompa - straciłem dane z 8 lat... Niezła akcja.
AGA_O, nawet nie zdążyłem Ci podziękować za Julkę...Jest super zrobiona! Tylko musimy dokończyć jeszcze dół... :drinking: Tak wogóle, to ja się też muszę nauczyć trymowanka. Będę mógł z sierści mógł robić poduszki...

Posted

pszym Edyta juz sie za Ciebie wytlumaczyla :wink: Moze jednak uda sie te dane jakos odzyskac?
A co do trymowanka, to obiecuje, ze dokoncze... i spodniczke tez jej jeszcze doskubie :wink: Moze tylko troszke wczesniej do Was zajrze, to bedzie wiecej czasu na ... spacer i... nie tylko! Do tego jeszcze moze mojego chlopa namówie, żeby przyjechał po mnie autem, to wtedy wszyscy beda szczesliwi... :drinking: ... on tez bedzie uradowany, bo bedzie mogl prowadzic swoj ukochany samochodzik :lol:

Posted

[quote name='aga_ostaszewska']pszym Edyta juz sie za Ciebie wytlumaczyla :wink: Moze jednak uda sie te dane jakos odzyskac?
A co do trymowanka, to obiecuje, ze dokoncze... i spodniczke tez jej jeszcze doskubie :wink: Moze tylko troszke wczesniej do Was zajrze, to bedzie wiecej czasu na ... spacer i... nie tylko! Do tego jeszcze moze mojego chlopa namówie, żeby przyjechał po mnie autem, to wtedy wszyscy beda szczesliwi... :drinking: ... on tez bedzie uradowany, bo bedzie mogl prowadzic swoj ukochany samochodzik :lol:

No to tylko daj znać kiedy i lecimy... 8)

Posted

No i wychodzi na to, że wszystkie czapraki póki co wytrymowane i na spotkanie w ten weekend chętnych brak. Co dalej - zobaczmy, ale w ten weekend nic nie planuję, bo nie ma kudłatych psów. :D Jeśli gdzieś jaki jest, to proszę się zgłosić!