Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słonia, a właściwie słonicę to mam ja. I nic tu nie pomoże wyskubanie. N spacerku przyjrzałam się wnikliwiej niz zwykle i od jutra wprowadzamy program ŻP (to znaczy ja wprowadzam taki system dla Fredzi, ona niestety nie ma nic do gadania).
Flair, dyktuj warunki, możemy każdego dnia, ale po 19.00.

• Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jura napisał(a):
Flair, dyktuj warunki, możemy każdego dnia, ale po 19.00.
To jeśli chcesz przed moim wyjazdem, to mozliwy jest tylko czwartek... A potem będę z powrotem w poniedziałek, 11.4.

Posted

Martini***
Vigo - waży 21,5 ale połowa to futro 8) - więc jak zostanie
włos wyskubany to bedze połowa Vigusia... jest żarłoczny owszem ale tłuszczyku az tak dużo nie wyczuwam... :roll: a moze jest za gruby :hmmmm:
Teraz juz mało przybiera na wadze , własciwie od 3 tygodni prawie nie przybrał a trochę sie wkońcu wyciągnął...

Fajnie że masz kogoś kto Ci wskaże własciwą drogę trymowania 8)
ja jestem zdana na siebie i przesuwam to ciągle na jutro :wink:

Posted

A oto mini reportaż z moich zmagań.
Ile psów jest na tym zdjęciu?

Zgadnijcie, do jakiego zwierzątka należy ten ogonek

A oto cały, nie całkiem jeszcze łysy, Łysol

(Czyżbym nauczyła się wklejać zdjęcia)

Posted

Jestes bardzo dzielna - a lwi ogon był moim pierwszym trymerskim osiagnieciem na Fuce - po tygodniu uległam rodzinie i doskubałam go do konca... Byl fajowy :lol:

Posted

Wiecie co to jest pomysł :multi: :PROXY5:
Tak jak to zrobiły Martini***, Jura czy Nitencja --

RÓBCIE FOTKI W CZASIE TRYMOWANIA( etapów) to jest bardzo przydatne dla takich laików - jak np ja :wink: mozna sobie porównać, zobaczyc a przy okazji fachowcy podpowiedzą czy poszczególne etapy są prawidłowo robine czy jakieś poprawki.
Lepsze takie podglądnie wirtualne przez neta niż wcale.. :roll:

Bo jak piechol jest już wyrymowany na cacy to juz po ptakach....

a Te FOTKI Z I CZĘŚCI SPOTKANIA W WA-WIE O TRYMOWANIU
Flaire wstawialiście ja nie zauważyłam :roll:

Jura Gratulujęja zaczynam od dziś.
Ja nie mam jeszcze cyfrówki wiec fotek z moich zmagań nie będze :roll:

Posted

[quote name='INA']a Te FOTKI Z I CZĘŚCI SPOTKANIA W WA-WIE O TRYMOWANIU
Flaire wstawialiście ja nie zauważyłam :roll: Nie, nie wstawiłam. Może kiedyś w przyszłości. Ale to dotyczyło tylko obróbki łap i pyska. NB, na temat łap, to troszkę fotek znajdziesz w dziale Trymowanie i strzyżenie na Pielęgnacji, w topiku jborowego "Trymowanie na kocią łapkę", czy coś tak.

Ja mam jeszcze kilka fotek z trymowania, ale na razie nie mam czasu, żeby obbrobić i wstawić. :(

Posted

Flaire - topic "na kocią łape" juz mam przeglądnięty i wydrukowany - na bieząco :lol:

A te nasze zmagania obfocone są bardzo fajne - np. widze że czaprak Jury
piechola wyglada podonie do czapraku Wiki :P

Posted

Jura, wielkie gratulacje! Nieźle się napracowałaś!

[quote name='Jura']Zgadnijcie, do jakiego zwierzątka należy ten ogone
Gdy trymowałam AT w kennelu mojej przyjaciółki, to wszystkim zostawiałm lwie ogonki :lol: . Ją to doprowadzało do szewskiej pasji, ale darowanemu koniowi... :wink: Miałam nawet kiedyś takie zdjęcie - kilkanaście wytrymowanych AT, wszystkie z pomponami na ogonach :roflt:

Oczywiście zaraz po zrobieniu zdjęcia wszystkim skończyłam te ogonki.

Posted

Mi się bardzo przydały zdjęcia Nitencji :) .
Szkoda że nie wstawiacie fotek ze SPOTKANIA, im więcej zdjęc i im dokładniejsze tym lepiej!!

Już wiem co Dakar ma żle zrobione ( głowa :-? ) i dlaczego wygląda jak szczur a nie AT... człowiek uczy się na błędach.
Czy wyrwać mu zupełnie te nikczemne pejsy na końcu pyska którym nijak udaje się zastąpić brodę ????? ( zdjęcia wolę nie wstawiać bo mi wstyd... :( )

Posted

Martini*** napisał(a):
Już wiem co Dakar ma żle zrobione ( głowa :-? )
Moje nienapisane w końcu uwagi dotyczyły właśnie głowy.

Martini***, za dwa dni wyjeżdżam na tydzień i niestety nie mam czasu, żeby więcej Ci teraz pisać... :( Jak wrócę i mi przypomnisz, to napiszę.

A teraz mam taki pomysł... Fuka będzie w Warszawie na kilka dni i cały weekend z okazji warszawskiej wystawy. Może udało by Ci się do Warszawy dojechać i z nią umówić? Ona mogłaby Ci udzielić dobrych wskazówek na żywo.

Posted

za dwa dni wyjeżdżam na tydzień
czy do tego miejsca skąd biorą się najlepsze trymery ..... ????? :)

Jak wrócę i mi przypomnisz, to napiszę.
Będę pamiętać, przypomnę :) i poproszę o fotoinstruktaż.

A teraz mam taki pomysł... Fuka będzie w Warszawie na kilka dni i cały weekend z okazji warszawskiej wystawy. Może udało by Ci się do Warszawy dojechać i z nią umówić? Ona mogłaby Ci udzielić dobrych wskazówek na żywo.
Jeszcze nie wiem czy będę miała możliwość pojechać do Wawy ( czy to ten weekend, który będzie teraz ? ), czy Fuka będzie miała czas i ochotę na udzielanie korepetycji ?? :wink: :D

publika szaleje, sędzia ukradkiem ociera pot z czoła, słychać jak wali mu serce, drżącą ręką prosi, abyś poszła po trójkącie...
Publika zamiera, w oddali słychać tylko delikatny stukot - to pracownicy drogówki układają nawierzchnię na Czerniakowskiej...
Fuka... wyglądasz conajmniej jak milion dolarów....

Postaram się mocno się postarać :D ;) żeby to zobaczyć..... NIESAMOWITE :o :o :o

Posted

Martini*** napisał(a):
czy to ten weekend, który będzie teraz ?
Nie, następny.

Martini*** napisał(a):
czy Fuka będzie miała czas i ochotę na udzielanie korepetycji ?? :wink: :D
A z tym pytankiem to już do Fuki trzeba sie zgłosić. :D

Posted

[quote name='Martini***']Jeszcze nie wiem czy będę miała możliwość pojechać do Wawy ( czy to ten weekend, który będzie teraz ? ), czy Fuka będzie miała czas i ochotę na udzielanie korepetycji ?? :wink: :D

na wystawie z czasem bedzie krucho - no i obawiam sie, ze moge być niestety mało kontaktowa - obłed w oczach itp... Ale moze bys w tygodniu dala rade sie wybrac - w czwartek albo w piatek? A jak nie - to nie ma wyjscia - bede musiała sie skupic na wystawie - Nitencja tez będzie i na pewno pomoze :D

Posted

No tak, ja już jestem po korepetycjach - Flair (niech śnieg Ci sprzyja) wraz z Agą, przy moim skromnym udziale, ogołociły mi psa, ale nie całkiem. Mam lwa.
Aga, niestety do skubania zabieram się dopiero teraz. Trzymaj kciuki.

Posted

Juz teraz mozno trzymam kciuki! Zdolna z Ciebie bestia, poradzisz sobie! Mam nadzieje, ze przez moje zapedy... trymowanko do samej skorki... Fredzia nie marznie.
Moze i psiak nie wyglada atrakcyjnie taki ogolocony do skory, ale jaka pozniej cudna siersc odrasta! Jak tam, pytali juz o to czy pies znow zachorowal?

Posted

Jura: Jak tam Fredzia sie miewa? Czy aby jej nie jest za zimno?

Fredzia wygląda na calkiem zadowoloną. Nawet jakby odżyła. Najbardziej jej sie chyba podobało to jak obfotografowały ją Japonki. Pewnie będą pokazywać w japonii, jakie dziwne psy mają w Polsce.
A co do zimna to Fredzi nawet bycie golasem przy 20 stopniowym mrozie też nie przeszkadzało.
Koniec pisania - do roboty!!!

Posted

na wystawie z czasem bedzie krucho - no i obawiam sie, ze moge być niestety mało kontaktowa - obłed w oczach itp... Ale moze bys w tygodniu dala rade sie wybrac - w czwartek albo w piatek? A jak nie - to nie ma wyjscia - bede musiała sie skupic na wystawie - Nitencja tez będzie i na pewno pomoze

Niestety wolne mam tylko w weekendy więc na korepetycje przyjdzie mi jeszcze pewnie poczekać. To nic, dziękuję za dobre chęci, jeszcze pewnie będzie okazja żeby się pouczyć :)

Posted

Martini napisał(a):
jeszcze pewnie będzie okazja żeby się pouczyć

gugu napisał(a):
Wystawa międzynarodowa(ta co jest odwołana) ma być przeniesiona podobno na lipiec,na miejsce krajowej która ma się odbyć w Wawie własnie w lipcu

Ja tam się cieszę, przynajmniej będę mogła przyjechać, popatrzeć i wsztstko ufocić :D

Tak z waszych doświadczeń, to w jakim wieku AT jest już zupełnie wybarwiony :question:

Posted

Martini z tym wybarwieniem to jest wesolo :) Jantar sie nie wybarwil jeszcze na udach :) ale widze ze z wiekiem jasnieje. Dodam ze Jasiek ma juz 8 lat :) Natomiast moj welsh w wieku 15 miesiecy byl rudziutki :)

Posted

Martini!Zgodnie z wzorcem dorosły AT nie powinien miec śladów czarnego na udach lopatkach głowie uszach. Wszelkie zaczernienia w tych miejscach uznawane są za błąd. W kazdym razie powinny jeśli odnosimy do wzorca. U moich w wieku 10-12 miesięcy nie ma już zaczernień. Sa jednak takie u których to znika później.