Jura Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 Słonia, a właściwie słonicę to mam ja. I nic tu nie pomoże wyskubanie. N spacerku przyjrzałam się wnikliwiej niz zwykle i od jutra wprowadzamy program ŻP (to znaczy ja wprowadzam taki system dla Fredzi, ona niestety nie ma nic do gadania). Flair, dyktuj warunki, możemy każdego dnia, ale po 19.00. Quote
Flaire Posted March 29, 2005 Author Posted March 29, 2005 Jura napisał(a):Flair, dyktuj warunki, możemy każdego dnia, ale po 19.00.To jeśli chcesz przed moim wyjazdem, to mozliwy jest tylko czwartek... A potem będę z powrotem w poniedziałek, 11.4. Quote
Jura Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 Fair, jesteś kochana. W czwartek zjawię się u Ciebie z moim potworem. Quote
INA Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Martini*** Vigo - waży 21,5 ale połowa to futro 8) - więc jak zostanie włos wyskubany to bedze połowa Vigusia... jest żarłoczny owszem ale tłuszczyku az tak dużo nie wyczuwam... :roll: a moze jest za gruby :hmmmm: Teraz juz mało przybiera na wadze , własciwie od 3 tygodni prawie nie przybrał a trochę sie wkońcu wyciągnął... Fajnie że masz kogoś kto Ci wskaże własciwą drogę trymowania 8) ja jestem zdana na siebie i przesuwam to ciągle na jutro :wink: Quote
Jura Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Ina, jutro to będzie futro (które powyrywasz Vogusiowi). U mnie jak na razie akcja przechodzi nie tak żle, jak się spodziewałam. Quote
Jura Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 A oto mini reportaż z moich zmagań. Ile psów jest na tym zdjęciu? Zgadnijcie, do jakiego zwierzątka należy ten ogonek A oto cały, nie całkiem jeszcze łysy, Łysol (Czyżbym nauczyła się wklejać zdjęcia) Quote
Fuka Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Jestes bardzo dzielna - a lwi ogon był moim pierwszym trymerskim osiagnieciem na Fuce - po tygodniu uległam rodzinie i doskubałam go do konca... Byl fajowy :lol: Quote
INA Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Wiecie co to jest pomysł :multi: :PROXY5: Tak jak to zrobiły Martini***, Jura czy Nitencja -- RÓBCIE FOTKI W CZASIE TRYMOWANIA( etapów) to jest bardzo przydatne dla takich laików - jak np ja :wink: mozna sobie porównać, zobaczyc a przy okazji fachowcy podpowiedzą czy poszczególne etapy są prawidłowo robine czy jakieś poprawki. Lepsze takie podglądnie wirtualne przez neta niż wcale.. :roll: Bo jak piechol jest już wyrymowany na cacy to juz po ptakach.... a Te FOTKI Z I CZĘŚCI SPOTKANIA W WA-WIE O TRYMOWANIU Flaire wstawialiście ja nie zauważyłam :roll: Jura Gratulujęja zaczynam od dziś. Ja nie mam jeszcze cyfrówki wiec fotek z moich zmagań nie będze :roll: Quote
Flaire Posted March 31, 2005 Author Posted March 31, 2005 [quote name='INA']a Te FOTKI Z I CZĘŚCI SPOTKANIA W WA-WIE O TRYMOWANIU Flaire wstawialiście ja nie zauważyłam :roll: Nie, nie wstawiłam. Może kiedyś w przyszłości. Ale to dotyczyło tylko obróbki łap i pyska. NB, na temat łap, to troszkę fotek znajdziesz w dziale Trymowanie i strzyżenie na Pielęgnacji, w topiku jborowego "Trymowanie na kocią łapkę", czy coś tak. Ja mam jeszcze kilka fotek z trymowania, ale na razie nie mam czasu, żeby obbrobić i wstawić. :( Quote
INA Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Flaire - topic "na kocią łape" juz mam przeglądnięty i wydrukowany - na bieząco :lol: A te nasze zmagania obfocone są bardzo fajne - np. widze że czaprak Jury piechola wyglada podonie do czapraku Wiki :P Quote
Flaire Posted March 31, 2005 Author Posted March 31, 2005 Jura, wielkie gratulacje! Nieźle się napracowałaś! [quote name='Jura']Zgadnijcie, do jakiego zwierzątka należy ten ogone Gdy trymowałam AT w kennelu mojej przyjaciółki, to wszystkim zostawiałm lwie ogonki :lol: . Ją to doprowadzało do szewskiej pasji, ale darowanemu koniowi... :wink: Miałam nawet kiedyś takie zdjęcie - kilkanaście wytrymowanych AT, wszystkie z pomponami na ogonach :roflt: Oczywiście zaraz po zrobieniu zdjęcia wszystkim skończyłam te ogonki. Quote
Martini*** Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Mi się bardzo przydały zdjęcia Nitencji :) . Szkoda że nie wstawiacie fotek ze SPOTKANIA, im więcej zdjęc i im dokładniejsze tym lepiej!! Już wiem co Dakar ma żle zrobione ( głowa :-? ) i dlaczego wygląda jak szczur a nie AT... człowiek uczy się na błędach. Czy wyrwać mu zupełnie te nikczemne pejsy na końcu pyska którym nijak udaje się zastąpić brodę ????? ( zdjęcia wolę nie wstawiać bo mi wstyd... :( ) Quote
Flaire Posted March 31, 2005 Author Posted March 31, 2005 Martini*** napisał(a):Już wiem co Dakar ma żle zrobione ( głowa :-? )Moje nienapisane w końcu uwagi dotyczyły właśnie głowy. Martini***, za dwa dni wyjeżdżam na tydzień i niestety nie mam czasu, żeby więcej Ci teraz pisać... :( Jak wrócę i mi przypomnisz, to napiszę. A teraz mam taki pomysł... Fuka będzie w Warszawie na kilka dni i cały weekend z okazji warszawskiej wystawy. Może udało by Ci się do Warszawy dojechać i z nią umówić? Ona mogłaby Ci udzielić dobrych wskazówek na żywo. Quote
Martini*** Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 za dwa dni wyjeżdżam na tydzień czy do tego miejsca skąd biorą się najlepsze trymery ..... ????? :) Jak wrócę i mi przypomnisz, to napiszę. Będę pamiętać, przypomnę :) i poproszę o fotoinstruktaż. A teraz mam taki pomysł... Fuka będzie w Warszawie na kilka dni i cały weekend z okazji warszawskiej wystawy. Może udało by Ci się do Warszawy dojechać i z nią umówić? Ona mogłaby Ci udzielić dobrych wskazówek na żywo. Jeszcze nie wiem czy będę miała możliwość pojechać do Wawy ( czy to ten weekend, który będzie teraz ? ), czy Fuka będzie miała czas i ochotę na udzielanie korepetycji ?? :wink: :D publika szaleje, sędzia ukradkiem ociera pot z czoła, słychać jak wali mu serce, drżącą ręką prosi, abyś poszła po trójkącie... Publika zamiera, w oddali słychać tylko delikatny stukot - to pracownicy drogówki układają nawierzchnię na Czerniakowskiej... Fuka... wyglądasz conajmniej jak milion dolarów.... Postaram się mocno się postarać :D ;) żeby to zobaczyć..... NIESAMOWITE :o :o :o Quote
Flaire Posted March 31, 2005 Author Posted March 31, 2005 Martini*** napisał(a):czy to ten weekend, który będzie teraz ?Nie, następny. Martini*** napisał(a):czy Fuka będzie miała czas i ochotę na udzielanie korepetycji ?? :wink: :DA z tym pytankiem to już do Fuki trzeba sie zgłosić. :D Quote
Fuka Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 [quote name='Martini***']Jeszcze nie wiem czy będę miała możliwość pojechać do Wawy ( czy to ten weekend, który będzie teraz ? ), czy Fuka będzie miała czas i ochotę na udzielanie korepetycji ?? :wink: :D na wystawie z czasem bedzie krucho - no i obawiam sie, ze moge być niestety mało kontaktowa - obłed w oczach itp... Ale moze bys w tygodniu dala rade sie wybrac - w czwartek albo w piatek? A jak nie - to nie ma wyjscia - bede musiała sie skupic na wystawie - Nitencja tez będzie i na pewno pomoze :D Quote
aga_ostaszewska Posted April 2, 2005 Posted April 2, 2005 Jura: Jak tam Fredzia sie miewa? Czy aby jej nie jest za zimno? Wytrymowalas ja juz cala? Quote
Jura Posted April 2, 2005 Posted April 2, 2005 No tak, ja już jestem po korepetycjach - Flair (niech śnieg Ci sprzyja) wraz z Agą, przy moim skromnym udziale, ogołociły mi psa, ale nie całkiem. Mam lwa. Aga, niestety do skubania zabieram się dopiero teraz. Trzymaj kciuki. Quote
aga_ostaszewska Posted April 2, 2005 Posted April 2, 2005 Juz teraz mozno trzymam kciuki! Zdolna z Ciebie bestia, poradzisz sobie! Mam nadzieje, ze przez moje zapedy... trymowanko do samej skorki... Fredzia nie marznie. Moze i psiak nie wyglada atrakcyjnie taki ogolocony do skory, ale jaka pozniej cudna siersc odrasta! Jak tam, pytali juz o to czy pies znow zachorowal? Quote
Jura Posted April 2, 2005 Posted April 2, 2005 Jura: Jak tam Fredzia sie miewa? Czy aby jej nie jest za zimno? Fredzia wygląda na calkiem zadowoloną. Nawet jakby odżyła. Najbardziej jej sie chyba podobało to jak obfotografowały ją Japonki. Pewnie będą pokazywać w japonii, jakie dziwne psy mają w Polsce. A co do zimna to Fredzi nawet bycie golasem przy 20 stopniowym mrozie też nie przeszkadzało. Koniec pisania - do roboty!!! Quote
Martini*** Posted April 2, 2005 Posted April 2, 2005 na wystawie z czasem bedzie krucho - no i obawiam sie, ze moge być niestety mało kontaktowa - obłed w oczach itp... Ale moze bys w tygodniu dala rade sie wybrac - w czwartek albo w piatek? A jak nie - to nie ma wyjscia - bede musiała sie skupic na wystawie - Nitencja tez będzie i na pewno pomoze Niestety wolne mam tylko w weekendy więc na korepetycje przyjdzie mi jeszcze pewnie poczekać. To nic, dziękuję za dobre chęci, jeszcze pewnie będzie okazja żeby się pouczyć :) Quote
Martini*** Posted April 8, 2005 Posted April 8, 2005 Martini napisał(a): jeszcze pewnie będzie okazja żeby się pouczyć gugu napisał(a):Wystawa międzynarodowa(ta co jest odwołana) ma być przeniesiona podobno na lipiec,na miejsce krajowej która ma się odbyć w Wawie własnie w lipcu Ja tam się cieszę, przynajmniej będę mogła przyjechać, popatrzeć i wsztstko ufocić :D Tak z waszych doświadczeń, to w jakim wieku AT jest już zupełnie wybarwiony :question: Quote
Nitencja Posted April 11, 2005 Posted April 11, 2005 Martini z tym wybarwieniem to jest wesolo :) Jantar sie nie wybarwil jeszcze na udach :) ale widze ze z wiekiem jasnieje. Dodam ze Jasiek ma juz 8 lat :) Natomiast moj welsh w wieku 15 miesiecy byl rudziutki :) Quote
Darkstorm Posted April 11, 2005 Posted April 11, 2005 Martini***: argos też jeszcze sie nie wybarwił. nie ma powodów do niepokoju :) :) Quote
Ramir Posted April 11, 2005 Posted April 11, 2005 Martini!Zgodnie z wzorcem dorosły AT nie powinien miec śladów czarnego na udach lopatkach głowie uszach. Wszelkie zaczernienia w tych miejscach uznawane są za błąd. W kazdym razie powinny jeśli odnosimy do wzorca. U moich w wieku 10-12 miesięcy nie ma już zaczernień. Sa jednak takie u których to znika później. Quote
Recommended Posts