Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Minio']aga, może umówimy się na spacer z pieskami to porobimy parę fotek :thinkerg:
To jest bardzo dobry pomysl! Teraz zaczelam nowa prace i jeszcze nie wiem co i jak. Ale pod koniec tygodnia bede znala szczegoly, wiec odezwe sie :lol:

• Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ten kurs to nie jest wcale taki głupi pomysł. jestem bardziej zwolennikiem zajęć typu "live", lecz odległość zbytnio nie pozwalałaby mi na uczestnictwo w kursie. wersja multimedialna to też nie głupi pomysł.
Jestem jak najbardziej "za" organizacją takiech rzeczy

Posted

Ja tak sobie właśnie mysle, że gdzies słyszałam o kims w Słupsku kto robi ładnie westy - moze by Ci mogl podstawy trymowania pokazac, a reszte moze na forum podłapiesz :D

Posted

Martini*** napisał(a):
Gdzie się odbywały zajęcia praktyczne :) ???
Może ja mam blisko tylko o tym nie wiem :fadein: ...!
Martini***, w Warszawie... :( Pierwsze były u mnie w domciu, bo było mało piesków. Drugie planujemy u Minia, tez w Warszawie - tam jest więcej miejsca, a może piesków będzie więcej. :D

Posted

trochę kiepsko z tymi kursami ze względu na odległość( jestem z północy). o ile się orientuję to w województwie jest raczej mało AT ( psa przywieźliśmy z Koszalina) i ciężko jest znaleźc jakąś pomoc :-?

Posted

Martini*** napisał(a):
Warszawę mam blisko więc jeśli tylko czas pozwoli i organizatorzy wyrażą zgodę chętnie udostępnię psa jako materiał naukowy :) .
Hmmm... Chcesz przez to powiedzieć, że pozwolisz komuś innemu skubać Twojego psa? A proszę bardzo, jeśli znajdziesz chętnego :wink: .

Posted

Wiecie co dwa tygodnie temu wymierzyliśmy szubienice i gdy wczoraj Robert zadowolony przyniósł gotową i chciał ją umocowac to okazało sie że za mała ale przeciez była dobra --Vigo znowu :roll: urosł i trzeba będze z zrobic taka jak na konia :o

Acha próbnie zaczełam skubać Wikusie i ona pod spodem jest zupełnie łysa( mama mnie zabiję- jak zobaczy swoja córeczkę)

Posted

Ja się dziś chciałam zabrać do głowy i uszu Dakara ale jest problem malutki...nie mam trymera i robię to palcami tylko, że włos w ogóle nie chce wychodzić ( czy to dlatego że te miejsca były obcinane maszynką? )

jak podskubuję czaprak to włos lekko wychodzi...

Teraz to tylko takie próby bo boję się iść na całość i odrzeć go do naga :-?

Przekopuję całe forum w poszukiwaniu info o trymerach i już prawie wybrałam-teraz tylko trzeba swinkę skarbonkę zapełnić :roll:

Posted

Martini*** napisał(a):
Ja się dziś chciałam zabrać do głowy i uszu Dakara ale jest problem malutki...nie mam trymera i robię to palcami tylko, że włos w ogóle nie chce wychodzić ( czy to dlatego że te miejsca były obcinane maszynką? )
Najprawdopodobniej tak. Sierść cięta potrzebuje zazwyczaj kilku skubań, zanim dojdzie do normy.

Posted

Darkstorm napisał(a):
czy koncowki wlosów na uszach można podciąć nożyczkami czy trzeba je całkowicie wytrymować??
Ja trymuję całkiem, ewentualnie przed samiuteńką wystawą macham w tej okolicy nożyczkami, ale to bardziej dla picu, niż żeby coś uciąć, bo i tak jest dobrze :wink: . Jeśli te włosy na brzegu uszka będziesz robić nożyczkami, to zrobi Ci się taka grubsza, cięższa krawędź. To może być użyteczne żeby nieco obciążyć ucho, które jest lekkie, ale ja nie używam tej metody, bo nie podoba mi się wygląd takiego wyciętego nożyczkami ucha.

Z drugiej strony, w Polsce są osoby, które uszy strzygą maszynką w tym wypadku jak najbardziej końcówki wyrównuje się nożyczkami.

Posted

Ja też jestem zwolenniczką trymowania caluśkich uszków. Pozwalam sobie na nożyczki w sroku ucha. Choć i te partie staram się robić trymerem. Niestety nie zawsze udaje mi się zmusić moja sukę do grzecznego znoszenia pastwie się nad jej uszami. :wink:

Posted

aga_o, ja widzę tutaj szansę dla Ciebie... Ponieważ jeszcze nie oskubałaś uszu, a niedługo będziesz to robić, więc mogłabyś ufocić w celach edukacyjnych uszko nieskubane, uszko wyskubane połowicznie, uszko wyskubane całkowicie i uszko z dwutygodniowym włosem. :D

Posted

Darkstorm
Przygotowania idą pełną parą :lol: jutro Jarosław, za dwa tygodnie Katowice, potem Warszawa i klubowa terierów :BIG: wow, trochę tego jest 8)