Martini*** Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Ale okazję żeby się czegoś nauczyć przegapiłam... :( :( :( :evil: . Czkam na zdjęcia i opisy. Muszę się nauczyć własnoręcznie trymować albo przynajmniej doprowadzać do porządku AT - jestem zmuszona miejscem zamieszkania na totalnej prowincji gdzie nie ma gdzie zaprowadzić psa :-? . Jeśli ktoś byłby zainteresowany moim psem jak materiałem naukowym :) to z przyjemnością go użyczę 8) będzi niestety świetnie się nadawał do pokazanie typowych błędów niedoświadczonej osoby ( nie mnie) zabierającej się za trymowanie... Liczę na wyciągnięcie pomocnej łapki. :fadein: :) :) Quote
Martini*** Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 A oto i mój potwór wymagający doprowadzającej do użyteczności publicznej interwencji...:) Quote
Minio Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 Martini nooo.. jest co skubnąć :evilbat: Quote
Flaire Posted February 10, 2005 Author Posted February 10, 2005 Słuchajcie, zapomniałam napisać, że podczas pospotkaniowego sprzątania, znalazłam jeszcze taki zeszycik "funky friends! funky notepad". Liliowy. A moja szczotka - jak kamień w wodę narazie. :evil: Quote
Minio Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 Flaire do zeszytu sie nie przyznaje . Żałuje jednak , że kamery nie pożyczyłam. Boję się , że wiedza mi umknie po pewnym czasie... Quote
Minio Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 FlaireMasz jakieś rysuneczki wzoru pięknie wytrymaowanego psa ?? Znalazłam jakieś małe . Quote
Flaire Posted February 11, 2005 Author Posted February 11, 2005 ZNALAZŁA SIĘ MOJA SZCZOTKA!!! Zdecydowałam, że skoro u Was nie ma, a w naturze nic nie ginie, to musi być u mnie. Więc ruszyłam niebo i ziemię, a w tym przypadku i kanapę - i znalazłam! Jak ta szczotka dostała się za kanapę to ja nie wiem, ale grunt, że odzyskana! :D I to przed wystawą! :D Minio, obrazków poszukam jak wrócę z Bydgoszczy... Quote
Fuka Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 uffff, odetchnęłam, bo ja mam niecne plany związane z Twoją szczotką :lol: Nie mam porządnej - sprzęt miałam skompletowac przed powrotem dopiero, a wrociłam przez ten cholerny piecyk nagle, no i z pustymi rękami :-? W Wilnie mam nadzieje sie obkupić w podstawowe z brakujących rzeczy, ale wcześniej jest Gdańsk :modla: A na razie a'propos tematu - samodzielnie przygotowuję terriery do wystawy, tyle, że cudze :wink: No i jeszcze Ładna skubię właśnie - dawno nie miałam u siebie takiego dredziaka... Ma prześliczne uszy, jak sobie pomyślę, ze to czysta natura aż mi sie wierzyć nie chce - Gocha nawet nie kleiła.... tylko :hmmmm: pytanie czy Ładna da mi je sobie oskubać? Cała reszta bez problemu, a co sie zbliże do uszu - piszczy... Może mi sie jutro uda jakoś ratami :roll: Quote
aga_ostaszewska Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 Wspólne przygotowania, wspólnymi przygotowania... a ja sama musze brac sie do roboty! Niby jak tak sobie mysle o kwietniu, to wydaje sie baaaardzo odlegly! Niestety juz w tym tygodniu musze sia za robote zabierac i czaprak wyciagnac caly! Szkoda, ze nie mam cyfrowki, moglabym zdawac relacje :wink: Tym czasem, trzymajcie kciuki! Quote
aga_ostaszewska Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 Ta idiotyczna zima krzyzuje mi plany! Ma byc dosc duzo na minusie, a ja planowlam Czike dzis skubac :evil: No nic poczekam jeszcze, bo nie chacialabym zeby sie rozchorowala, ale na poczatku przyszlego tygodnia, to sie juz nie wywinie! Wytrymuje ja bez wzgledu na temperaturke, najwyzej kubraczek jakis wydziergam :wink: Quote
Flaire Posted February 15, 2005 Author Posted February 15, 2005 aga_o, Ty ją dzisiaj skub! :evil: Jak będziesz czekać do przyszłego tygodnia, to Ci na Warszawę nie obrośnie! :evil: Wyskub jej czaprak i najwyżej rzeczywiście kup ubranko. Quote
aga_ostaszewska Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 Ciezkie zycie! Czika tak sie zachowywala, ze z czapraka wyskubalam jej chyba 3 centymetry... Jutro kolejna i ostania proba, nie daje za wygrana! :evil: Quote
aga_ostaszewska Posted February 17, 2005 Posted February 17, 2005 Czekac na Was na przygotowanie do wystawy juz nie moglam :oops: Musialam sobie radzic sama! No i juz sa efekty! Czika ma wyskubany czaprak! W przyszlym tygodniu zabieram sie za wszystko, co rude, bo chcialabym ja w tych partiach przynajmniej 2-3 razy przed Warszawa wyskubac! Pozdrowionka od lysej Cziki! :lol: Kubrak chyba nie jest konieczny, bo zimno nie jest jej na 100% :lol: Quote
INA Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 aga_ ja chcę zdjęcie wyskubanego czapraka Cziki :multi: A Vigo - mimo, że wybiegany( on chyba nigdy nie będzie tak do końca wybiegany :o ) znowu miał obiekcje jak chciałm się zakraść do jego ogonka :x jak mu skubałam inne części (np: uszka ) to nic nie mówił nawet ułożył się do spania, ale wara od ogonka :evil: :evil: Flaire - dzięki za agę z szubienicą :wink: Widzę, że pies jest przywiązany smyczką na krótko - czy jak by mu sie zebrała ochota na skok czy nie zawisnie na tej szubienicy :roll: Quote
Sajko Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 Ja tam nie donoszę, ale Flaire dostała całą płytkę z lekcji nr 1 skubania 8) a zdjęcia żadnego nie pokazała :wink: Quote
Flaire Posted February 18, 2005 Author Posted February 18, 2005 Sajko napisał(a):Ja tam nie donoszęTylko co robisz? :wink: Flaire jeszcze nie miała czasu nawet sama zdjęć obejrzeć... :( bo skubać Misię musi. Ale może w przyszłym tygodniu się uda coś sklecić. Quote
agasik Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 Ja sobie nie wyobrazam tego skubania. Mi sie wydaje ze to boli. Moj jest codziennie czesany i prawie nie ma koltunków tzn. jest kilka na nogach ale nie da sobie ich ruszyc. Jak mu sie robia w innym miejscu to je wyciagam i nie ma. Quote
Flaire Posted February 18, 2005 Author Posted February 18, 2005 Powiedzcie mi, dlaczego "obcięcie pazurów" u psa gotowego na wystawę zajmuje mi ponad dwie godziny??? Wrzucam Misię na stół niby tylko, żeby jej pazury obciąć, a dwie godziny później, pazury wciąż nie obcięte a ja pojedyńcze włoski poprawiam i wciąż nie jestem zadowolona z rezultatu moich starań. :evil: agasik, jak uważasz, że psa boli i trymowanie Ci nie odpowiada, a zarośnięty pies - owszem, to nie ma obowiązku psa trymować. U mnie po okolicy chodzi pan z zarośniętym AT. Pies jest zawsze pięknie wyczesany, chociaż wygląda jak niedźwiedź. Ale ani jednego kołtuna na nim nie znajdziesz, bo kołtuny to nie jest dobra rzecz, od tego choroby skóry mogą się zacząć. Jak czeszesz go codziennie, to dlaczego w ogóle ma kołtuny? Quote
agasik Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 Flaire, nie wiem jak to jest z obcinaniem pazurów u psów. Nigdy tego nie robilam. U krolika obciecie pazurów zajmuje mi jakies 10 minut. A co do koltunków to Renio ma troche takich wiekszych na nogach bo to sa miejsca ktorych nie wolno mi bylo u niego czesac. Troche juz mi sie udalo go przyzwyczaic do czesania nóg a kołtunki po malu wyciagam. Tyle ze wyciagam te koltunki które lekko wychodza. On jest cały wyczesany oprócz tych nóg, co wcale nie oznacza ze nie bedzie obciety w marcu. Masz racje ze foks wyczesany wyglada jak niedzwiedz, jeden pan pomylil go nawet z pudlem :lol: Quote
Flaire Posted February 18, 2005 Author Posted February 18, 2005 agasik napisał(a):Flaire, nie wiem jak to jest z obcinaniem pazurów u psów. Nigdy tego nie robilam. U krolika obciecie pazurów zajmuje mi jakies 10 minut.agasik, troszkę mnie źle zrozumiałaś :wink: . To był żart, dlatego "obcięcie pazurów" było w cudzysłowie. Żart raczej zrozumiały dla osób, które kiedyś "robiły" psa na wystawę, ale najwyraźniej niezrozumiały dla tych, którzy nigdy tego nie robili. :wink: Chodziło o to, że wrzucam Misię na stół niby tylko po to, żeby jej przed wystawą obciąć pazury, bo jest już ładnie wytrymowana na tę wystawę, ale jak zaczynam się jej z bliska przyglądać, to znajduję co najmniej dwie godziny roboty. Samo obcięcie pazurów to kwestia minuty lub dwóch. Quote
agasik Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 :lol: no nie źle sie dałam :) faktycznie nigdy nie przygotowywalam psa na wystawe i wzielam powaznie to co napisalas :) Quote
aga_ostaszewska Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 [quote name='INA']aga_ ja chcę zdjęcie wyskubanego czapraka Cziki :multi: Niestety cyfroweczki jeszcze ciagle nie mam... wiec z fotek nici! Moze ewentualnie poprosze Flaire, zeby podczas obrobki Cziki pstryknela jakas fotke. Cos mi sie zdaje, ze lekcje trymowanie, to glownie multimedialne beda 8) Quote
INA Posted February 21, 2005 Posted February 21, 2005 aga pożycz, ukradnij, wydzierżaw ---cyfrówkę ( ja pozyczyłam ) i wstaw w koncu te zdjęcia :nono: Quote
aga_ostaszewska Posted February 21, 2005 Posted February 21, 2005 Obiecuje, ze bede sie strala... :oops: Quote
Minio Posted February 21, 2005 Posted February 21, 2005 aga, może umówimy się na spacer z pieskami to porobimy parę fotek :thinkerg: Quote
Recommended Posts