Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśłi mamy się spotkać u Nas to jest klika spraw :
1. musi byc dosyć wcześnie ze wględu na oświetlenie :lol:
2. Brak tymczasowo WC - krzaczki są niedaleko
3. ogrzewanie tylko kominkiem więc niezbyt ciepło
4 . beton
Wszystkich bez wymagań zapraszam.

Posted

A więc terminarz zajęć wyglądałby następująco:

Pierwsze spotkanie, już w najbliższy weekend: Wprowadzenie do trymowania. Sprzęt. Terminarz przygotowania na wystawę. Jak utrzymać psa w "wytrymowanej" kondycji. Trymowanie (utrzymywanie) tych części, które po angielsku nazywają się "furnishings", czyli części, które u wytrymowanego psa pozostają najdłuższe: łap i pyska.

Spotkanie drugie, na ok. 8 tygodni przed krajową wystawą w Warszawie, czyli ok. 14 maja, będzie dotyczyło trymowania czapraka.

Spotkanie trzecie, na ok. 3 tygodnie przed wystawą, skoncentruje się na rejonach krótkiego włosa, z naciskiem na tył.

Trymowanie krótkiego włosa będzie kontynuowane w tydzień póżniej, na czwartym spotkaniu ok. 2 tygodnie przed wystawą, z naciskiem na przód.

W końcu, na ostatnim, piątym, spotkaniu na tydzień przed wystawą, nauczymy się ostatnich zabiegów pielęgnacyjnych, które są wykonywane w dniu wystawy.

Posted

Minio, ponieważ tylko Ty zgłosiłaś zainteresowanie pierwszym spotkaniem, możemy umówić się, jak nam wygodnie... Może postaram się namówić na nie jeszcze Api, ale tłoku nie będzie :D .

Posted

Sajko napisał(a):
A ja? A ja??? :lol: proszę o mnie nie zapominać 8)
Ale Ty nie masz psa, więc miejsca dla Ciebie nie potrzeba. Na pewno tu ogłosimy dokładne miejsce (pewnie u mnie) i termin (wstępnie proponuję w sobotę koło południa).

Posted

A ja moge tylko zalowac .....W sobotke niestety nie moge . Caly weekend
niestety zawalony- wyjazdowa impreza. :( Ale moze kiedys uda mi sie podpatrzec to i owo.Demo wyglada jak mis z za krzaka ale trudno ,niedlugo wyjezdza w gory a z pierwszym wiosennym sloneczkiem
oddam go w jakies fachowe rece i przywroce na lono terierow :)

Posted

A my z Fredzią możemy (istnieje wprawdzie pewne podobieństwo, że suka pocieknie, ale zdaje się, że szykuje się wyłącznie sucze towrzystwo). Nie jestem tylko pewna, czy uda mi się wypożyczyć stół.

Posted

Czy istnieje taka możliwośc aby tę pierwszą cześć nagrać np. na płytce lub jakies fotki .Chociaż dot. samego trym. łap i pyska. :modla: :roll:

Posted

INA, gdyby była kamera i operator, to ja nie mam nic przeciwko temu, żeby całość nagrać. Ale ja kamery nie posiadam. Natomiast co do zdjęć, to uśmiechnij się do Sajko, bo ona oferowała się jako fotograf...

Posted

No to, dziewczyny, wymyślcie coś mądrego z tymi stołami, bo na jednej klatce Misi, z kilkoma psami to wiele nie zdziałamy... Jeśli macie klatki, to na klatkę można położyć kawałek sklejki czy płyty i jest prowozoryczny stół. Potem możemy porozmawiać, jak to lepiej przymocować i jak zorganizować szubiennicę, która moim zdaniem jest również przydatna.

A co do miejsca, jeśli będą tylko te dwa-trzy psy co mamy teraz, to u mnie się zmieścimy. Trzeba będzie najwyżej trochę meble poprzestawiać, ale z tym mi pomożecie.

Więc myślę, że w sobotę o 12 u mnie. Chyba Jura jedyna z tej grupy jeszcze tu nie była; Jura, adres poślę Ci na priw.

Posted

Sajko , Minio uśmiecham sie do Was :lol: :lol: :lol:
A w maju to postaram się przyjechać z kamerą :roll: i klatką i szubienicą-
czyli wychodzi że jednak nie da się tego przytachać pociągiem :o wiec jednak bedze trzeba postarać się o autko :wink:

Flaire - jeszcze raz podręcze Cie --tak jak pyatłam na prv---czy ja mam cos teraz -Vigusiowi skubać :roll: .
Troszeczkę zrobiłam mu uszka nożykiem ( po odklejeniu włoski były dość długie na uszkach)....

Posted

Deskę mamy, klatkę mamy i w sobotę się stawiamy...
Wygląda na to, że może jednak uda nam się pożyczyć stół (obym nie zapeszyła).
Flair, już teraz wielkie, wielkie dzięki.
Czy nie mogłybyśmy zamienić jednak spotkania 14 maja na inny termin. Choćby niedzielę 15. (Mam nadzieję, że za te trzy miesiące będę pałać takim, entuzjazmem, jak dziś).

Posted

No to super, że będziecie!

Jura, ten 14 maja to data przybliżona (dlatego napisałam "ok."). Postaramy się wybrać taką datę, żeby jak największej ilości osób pasowała, ale z doświadczenia wiem, że wszystkim nie dogodzimy...

Posted

A więc z tego co rozumiem, jutro o 12 zjawią się u mnie Minio i Jura z psami, jak równiez Sajko i Wind bez psów. Dobrze rozumiem?

Osoby zapsione powinny również być w posiadaniu stołu, klatki, oraz jakiegoś kocyka, który możnaby podłożyć pod klatkę, żeby nie porysowac mi podłogi. Powinniście również przynieść wszelkie posiadane przez siebie przyrządy do trymowania/strzyżenia. Coś dla siebie do jedzenia/picia, ewentualnie na poczęstunek. Również dla psów. U mnie nawet wody w butelkach obecnie nie ma (jest kranówka), ale mam trochę faworków, trochę kruchych ciasteczek, kawę i herbatę (ekspres nadal zepsuty). Chyba też jakieś wino, również na grzańca, którego chętnie się pozbędę.

Jutro wszystko razem powinno zająć nam jakieś dwie godziny - maks trzy.

Pozdrawiam i do zobaczenia.