Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Minio, urodzinki mam w kweitniu, ale nie planuję świętowania tej nienajweselszego wydarzenia. Umówiłam się z przyjaciółkami na zagraniczny wojaż zapomniawszy, że w tym terminie jest klubowa wystawa terierów i to "pod domem". W dodatku wcześniej obiecałam już mojej siostrzenicy, że wybierzemy sie na nią razem. Uświadomiłam to sobie jak już wszystko było zabukowane. No cóż, pojedziemy napatrzeć się na cudeńka, gdzie indziej. Tylko gdzie można się spodziewać ich więcej?

Posted

Minio napisał(a):
No to ja widze , że tu same ogniste znaki :lol:

Pozwól, że ten ogień trochę przygaszę... Pozdro od wodnika. Choć osobiście postrzegam się raczej ogniście :D

Posted

Czy wiecie może gdzie dobrze trymują terierki w Białymstoku?? Już niedługo mojego airedale czeka ten "zabieg" a tam gdzie byłam ostatnio trochę pomogli sobie maszynką :-? w rezultacie pies w połowie jest skundlony a w połowie szorstkowłosy... :roll:

Posted

Chyba najpierw muszę przejść kurs, choćby wirtualny bo o trymawaniu wiem mniej niż facet który pstatnio "robił" mi psa. Przynajmniej raz muszą to zrobić pod okiem fachowca póżniej tak jak radzisz chcę to robić sama w trybie non-stop a nie kilka razy w roku.
Więc nie wiecie o kimś z Biełegostoku.... :help1:

Posted

Barany, byki i inne wodniki. Odświerzam temat, bo jak sobie wezmę do serca radę

Wojtek napisał(a):
Nie oglądaj się na fryzjera, łap za trymer i bądź nim :D

Fredzia będzie biedna. :D
Nie będę sugerować żadnej docelowej wystawy, bo nie zamierzam wystawiać mojego najpiękniejszego ze wszystkich psa. Chciałabym jednak wiedzieć, na czym stoję. Czy mam babrzyńsko zabrać się sama do trymowanie (na co pewnie się nie odważę), odstawić psa do fryzjera, czy może jednak czekać na wspólne przygotowanie teriera na wystawę.

Posted

JURA-mam dokladnie ten sam problem.Moze "ufocimy" nasze psiaki w celu
wylonienia zwyciezcy w klasie -najbardziej kudlaty erdel.Nieskromnie stwierdze ze moj Demo wygra :D

Posted

Martini, moge popytac - tylko daj znac na priva gdzie byłas ostatnio. Bo głupio będzie jak Ci polece to samo miejsce :roll: Ostatnio trochę ponawiązywałam kontaktow w Twoich rejonach i może cos by z tego dobrego wynikło. Mysl, że sprobowac zawsze można...

Posted

Flaire, ja tak niedyskretnie spytam czy nie lepiej poczekac na wiosne? Wtedy mozna sie integrowac rozwniez na zewnatrz.... Chyba, ze przewidujesz możliwość kilku kursow?
Trzymaj kciuki - bo mi właśnie litwini napisali, że nie dostali mojego zgłoszenia :wallbash: i właśnie z nimi walcze :evilbat:

Posted

Fuka napisał(a):
Flaire, ja tak niedyskretnie spytam czy nie lepiej poczekac na wiosne?
No właśnie, tego się spodziewałam... Jedni krzyczą, żeby już natychmiast, a inni - żeby poczekać...

Dzisiaj wieczorem postaram się napisać jakiś opis tego kursu, żebyście lepiej wiedzieli, czego się spodziewać. Ale z grubsza wygląda to tak, że to pierwsze spotkanie będzie głównie wprowadzeniem, jak również nauką przygotowywania tych części sierści, nad którymi już teraz trzeba zacząć pracować, żeby zdążyć na lipcową wystawę - czyli łap i pyska. Następne spotkanie miałoby miejsce w maju. Zresztą jak przeczytacie topik od początku, to chyba już gdzieś pisałam o terminarzu zajeć... nie z konkretnymi datami, ale względem terminu wybranej wystawy.

Posted

Minio napisał(a):
Jestem gotowa. Biorę psa pod pache i lecę . TYlko gdzie i o której?
Minio, Ty psa nie pakuj, tylko lokal przygotowuj, bo podobno u Was jest miejsce... :D

A tak bardziej poważnie, to kto miałby ochotę na pierwsze spotkanie w tenn weekend proszę się meldować! jak będzie zbyt dużo osób, to podzielimy na dwie grupy, a jak tylko Minio i ja, to możemy nawet u mnie się spotkać :D .