kanna Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 TENCZYNEK....nie znam lepszego....cud dziewczyna.. Quote
morus_krk Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Pani z Krzeszowic mówi, że psiaki szczepione są przez jakąś panią Olgę (chyba) z Tenczynka... Obiecała mi liste wszystkich psiaków... dziś wieczorem, lub jutro rano... Wczoraj ktoś u tej pani był i rozmawiał z nią w sprawie psiaków - ktoś się przyznaje? Było by dobrze wiedzięc, żeby nie zrobiło się zamieszanie... Quote
wellington Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 kanna napisał(a): w okolicy jest świetny wet. pogadam z nim.. Ten w Teczynku czy ten w Krzeszowicach ? Quote
kanna Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 z pomocą dla psiaków nie możemy sobie odpuścić... z panią jest rzeczywiście sprawa niełatwa... w zeszłym roku nie chciała ich sterylizować.. Quote
wellington Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 kanna napisał(a):TENCZYNEK....nie znam lepszego....cud dziewczyna.. A ja znowu slyszalam wrecz odwrotnie - ze partaczy :shake: Quote
morus_krk Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 a co pani mówiła?? psiaki nie są w złym stanie... ale było by dobrze jakby znalesc dla nich nowe domki... bo tej pani napewno nie jest łatwo wyzywic tyle... a jak się martwiła o Terusie... wczoraj dzwoniła do mnie 2 czy 3 razy zeby upewnic się, że sunia trafiła w dobre ręce i czy je i czy napewno nie ucieknie przez ogrodzenie i czy ma ciepły kąt... i musiałam ją długo o tym zapewniać... to dogo jakoś nie sprawnie działa... Quote
wellington Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 morus_krk napisał(a):Pani z Krzeszowic mówi, że psiaki szczepione są przez jakąś panią Olgę (chyba) z Tenczynka... Obiecała mi liste wszystkich psiaków... dziś wieczorem, lub jutro rano... Wczoraj ktoś u tej pani był i rozmawiał z nią w sprawie psiaków - ktoś się przyznaje? Było by dobrze wiedzięc, żeby nie zrobiło się zamieszanie... Ja bylam , ale narazie uwazam ze trzeba sie wstrzymac z pomoca. Pani kazdemu cos innego mowi. Quote
wellington Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 kanna napisał(a):nie będę polemizować...:shake: No wlasnie. Ja tez tylko powtarzam co slyszalam - sama tej lecznicy nie znam. Quote
morus_krk Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 a co pani mówiła?? psiaki nie są w złym stanie... ale było by dobrze jakby znalesc dla nich nowe domki... bo tej pani napewno nie jest łatwo wyzywic tyle... a jak się martwiła o Terusie... wczoraj dzwoniła do mnie 2 czy 3 razy zeby upewnic się, że sunia trafiła w dobre ręce i czy je i czy napewno nie ucieknie przez ogrodzenie i czy ma ciepły kąt... i musiałam ją długo o tym zapewniać... Quote
kanna Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 wellington napisał(a):A ja znowu slyszalam wrecz odwrotnie - ze partaczy :shake: , przez jej ręce przeszło juz wiele zwierząt, które jej powierzyłam... przykro mi, kiedy słyszę takie krzywdzące opinie:shake: Quote
wellington Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 morus_krk napisał(a):a co pani mówiła?? psiaki nie są w złym stanie... ale było by dobrze jakby znalesc dla nich nowe domki... bo tej pani napewno nie jest łatwo wyzywic tyle... a jak się martwiła o Terusie... wczoraj dzwoniła do mnie 2 czy 3 razy zeby upewnic się, że sunia trafiła w dobre ręce i czy je i czy napewno nie ucieknie przez ogrodzenie i czy ma ciepły kąt... i musiałam ją długo o tym zapewniać... Skontaktuj sie z Karusia ;) Quote
morus_krk Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 Pani naliczyła jakoś 4 psy i 6 suk (z czego jedna ma własnie młode) - to chyba wszystkie są juz na tym wątku opisane i obfotografowane... no ale chyba nie dloczyła tych dwuch 3-miesiecznych szczeniaczkow... Mówiła, że jest troszke kiepsko z jedzeniem... może jakoś się zorganizować? Quote
karusiap Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 6 suk:shake: Mysle,ze jedzenie mozna zostawic zabierajac pierwsze psy na zabiegi,najpierw suki tylko skad wziac pieniadze na to.... Moi weci zrobia sterylki za 200 zl,moze gdyby wszystkie 6 suk po kolei to jeszcze opuszcza,ale na razie mamy 0 zl. Quote
morus_krk Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 chyba tylko 5, bo jedna karmi... czy ją też można poddać sterylizacji? a jeszcze jedna ma 7 lat i nie dopuszcza do siebie psów... Quote
wellington Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Bez sterylki wszystkich suk (oprocz tej karmiacej) i kastracji wszystkich samcow ani grama karmy - czy naprawde chcemy dokladac sie do rozmanazania kundli ??? Wychodzi na to ze pani chce zeby jej pomagac karma, a ona sobie bedzie rozmnazala psy w nieskonczonosc. Pani poza tym musi sie na pismie zobowiazac udostepnic organizacji wspierajacej ja wszystkie pomieszczenia, gdzie sa trzymane psy, szczegolnie suki. Inaczej dzika rozmnazalnia bedzie dalej sobie egzystowac - na koszt innych ! Quote
morus_krk Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 może i tak trzeba zrobić, ale czy ktoś potrafi to zorganizować formalnie itp? ja nie mam doświadczenia i nie wiem, co należy zrobić... Quote
wellington Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Dopoki nie ma ma zgody na sterylke nie robimy nic. Proste. Quote
karusiap Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 kanna a gdzie one byly robione? W ostatniej rozmowie zgoda byla,ale...okaze sie jak beda umowione zabiegi i przyjedzie sie po suki:p Tylko bez kasy nie ruszymy w zadna strone.. Quote
kanna Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 w zeszłym roku jedna suka miała cesarkę więc przy okazji została wysterylizowana... ale nawet nie wiem czy ona sobie z tego sprawę zdaje:shake: (właścicielka):razz: w zeszłym roku do szczepień było 24 psy przeciwko wściekliznie... ja utargowałam sterylkę po kosztach... 130 zł Quote
wellington Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 kanna napisał(a):w zeszłym roku jedna suka miała cesarkę więc przy okazji została wysterylizowana... ale nawet nie wiem czy ona sobie z tego sprawę zdaje:shake: (właścicielka):razz: w zeszłym roku do szczepień było 24 psy przeciwko wściekliznie... ja utargowałam sterylkę po kosztach... 130 zł Ta cesarka bylka konieczna bo byl martwy plod. Quote
morus_krk Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 hm... no to widze, ze wszyscy bardziej zorientowani niż ja w temacie... Quote
wellington Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 morus_krk napisał(a):hm... no to widze, ze wszyscy bardziej zorientowani niż ja w temacie... Ale Tobie zawdzieczamy ten watek i mozliwosc rozpoznania sytuacji :lol: Quote
kanna Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 morus_krk napisał(a):hm... no to widze, ze wszyscy bardziej zorientowani niż ja w temacie... pewne sprawy wychodzą dopiero teraz niestety, po bliższym przyjrzeniu się, nie wygląda wszystko tak jak sie zdawało na początku :shake: ... wellington ma rację, że warunkiem pomocy musi być zgoda na sterylizację wszystkich suczek... a to jest niejednoznaczne :shake:... ale szczeniaki trzeba ogłaszac i zabrać jak najszybciej :-( !!! Quote
Recommended Posts