Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani z Krzeszowic mówi, że psiaki szczepione są przez jakąś panią Olgę (chyba) z Tenczynka...
Obiecała mi liste wszystkich psiaków... dziś wieczorem, lub jutro rano...
Wczoraj ktoś u tej pani był i rozmawiał z nią w sprawie psiaków - ktoś się przyznaje? Było by dobrze wiedzięc, żeby nie zrobiło się zamieszanie...

Posted

z pomocą dla psiaków nie możemy sobie odpuścić... z panią jest rzeczywiście sprawa niełatwa... w zeszłym roku nie chciała ich sterylizować..

Posted

a co pani mówiła??
psiaki nie są w złym stanie... ale było by dobrze jakby znalesc dla nich nowe domki...
bo tej pani napewno nie jest łatwo wyzywic tyle...
a jak się martwiła o Terusie... wczoraj dzwoniła do mnie 2 czy 3 razy zeby upewnic się, że sunia trafiła w dobre ręce i czy je i czy napewno nie ucieknie przez ogrodzenie i czy ma ciepły kąt... i musiałam ją długo o tym zapewniać...

to dogo jakoś nie sprawnie działa...

Posted

morus_krk napisał(a):
Pani z Krzeszowic mówi, że psiaki szczepione są przez jakąś panią Olgę (chyba) z Tenczynka...
Obiecała mi liste wszystkich psiaków... dziś wieczorem, lub jutro rano...
Wczoraj ktoś u tej pani był i rozmawiał z nią w sprawie psiaków - ktoś się przyznaje? Było by dobrze wiedzięc, żeby nie zrobiło się zamieszanie...

Ja bylam , ale narazie uwazam ze trzeba sie wstrzymac z pomoca.
Pani kazdemu cos innego mowi.

Posted

a co pani mówiła??
psiaki nie są w złym stanie... ale było by dobrze jakby znalesc dla nich nowe domki...
a jak się martwiła o Terusie... wczoraj dzwoniła do mnie 2 czy 3 razy zeby upewnic się, że sunia trafiła w dobre ręce i czy je i czy napewno nie ucieknie przez ogrodzenie i czy ma ciepły kąt... i musiałam ją długo o tym zapewniać...

Posted

wellington napisał(a):
A ja znowu slyszalam wrecz odwrotnie - ze partaczy :shake:

, przez jej ręce przeszło juz wiele zwierząt, które jej powierzyłam... przykro mi, kiedy słyszę takie krzywdzące opinie:shake:

Posted

morus_krk napisał(a):
a co pani mówiła??

Skontaktuj sie z Karusia ;)

Posted

Pani naliczyła jakoś 4 psy i 6 suk (z czego jedna ma własnie młode) - to chyba wszystkie są juz na tym wątku opisane i obfotografowane...
no ale chyba nie dloczyła tych dwuch 3-miesiecznych szczeniaczkow...

Mówiła, że jest troszke kiepsko z jedzeniem... może jakoś się zorganizować?

Posted

6 suk:shake:
Mysle,ze jedzenie mozna zostawic zabierajac pierwsze psy na zabiegi,najpierw suki tylko skad wziac pieniadze na to....
Moi weci zrobia sterylki za 200 zl,moze gdyby wszystkie 6 suk po kolei to jeszcze opuszcza,ale na razie mamy 0 zl.

Posted

Bez sterylki wszystkich suk (oprocz tej karmiacej) i kastracji wszystkich samcow ani grama karmy - czy naprawde chcemy dokladac sie do rozmanazania kundli ??? Wychodzi na to ze pani chce zeby jej pomagac karma, a ona sobie bedzie rozmnazala psy w nieskonczonosc.

Pani poza tym musi sie na pismie zobowiazac udostepnic organizacji wspierajacej ja wszystkie pomieszczenia, gdzie sa trzymane psy, szczegolnie suki. Inaczej dzika rozmnazalnia bedzie dalej sobie egzystowac - na koszt innych !

Posted

kanna a gdzie one byly robione?

W ostatniej rozmowie zgoda byla,ale...okaze sie jak beda umowione zabiegi i przyjedzie sie po suki:p

Tylko bez kasy nie ruszymy w zadna strone..

Posted

w zeszłym roku jedna suka miała cesarkę więc przy okazji została wysterylizowana... ale nawet nie wiem czy ona sobie z tego sprawę zdaje:shake: (właścicielka):razz:

w zeszłym roku do szczepień było 24 psy przeciwko wściekliznie...

ja utargowałam sterylkę po kosztach... 130 zł

Posted

kanna napisał(a):
w zeszłym roku jedna suka miała cesarkę więc przy okazji została wysterylizowana... ale nawet nie wiem czy ona sobie z tego sprawę zdaje:shake: (właścicielka):razz:

w zeszłym roku do szczepień było 24 psy przeciwko wściekliznie...

ja utargowałam sterylkę po kosztach... 130 zł

Ta cesarka bylka konieczna bo byl martwy plod.

Posted

morus_krk napisał(a):
hm... no to widze, ze wszyscy bardziej zorientowani niż ja w temacie...

pewne sprawy wychodzą dopiero teraz niestety, po bliższym przyjrzeniu się, nie wygląda wszystko tak jak sie zdawało na początku :shake: ...
wellington ma rację, że warunkiem pomocy musi być zgoda na sterylizację wszystkich suczek... a to jest niejednoznaczne :shake:... ale szczeniaki trzeba ogłaszac i zabrać jak najszybciej :-( !!!