morus_krk Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Pewna Pani w Krzeszowicach przygarnia psiaki - nazbierało się ich już 20. Pani nie jest w stanie je wszystkie wykarmić. Szukamy nowych domków dla psiaków lub przynajmniej pomocy dla nich. Kontakt najlepiej bezpośrednio z Panią z Krzeszowic 696 960 249 lub ze mną: tel. 605 253 690 W razie potrzeby pomożemy w transporcie :) Mam zdjęcia młodej trójki, które Pani mi przedstawiła... Oto 3-miesięczny maluch prawie jak Jack Russell Terrier ;) Prawie roczna urocza Tera: I roczna Aga wyglądająca jak miniaturowy mix labradora i wyżła szorstkowłosego w zachwycającym czekoladowym kolorze. Więcej zdjęć tych trzech psiaków: http://picasaweb.google.com/morus.krk/KrzeszowicePsiakiDoAdopcji# Są też szczeniaczki. Na posesji znajduje się więcej psiaków, które potrzebują dobrego domku i kogoś do pokochania Quote
wellington Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 1)Czy mozesz zrobic fotki wszystkich psiakow , jest to wykonalne ? 2) Czy pani zgodzi sie po sterylkach psy jeszcze przetrzymac az znajda domki ? Quote
morus_krk Posted March 15, 2009 Author Posted March 15, 2009 ad1. Może jest wykonalne, ale to trzeba się z nią na to umówić, bo mi pokazała tą trójke, że jeszcze młodę i że może łatwiej pójdą... widziałam jeszcze małego pinczerka i innego kundelka, które wyskoczyły nasz przywitać, ale jak zaczełam robić zdjęcia to uciekły. ad2. Sterylka nie jest zorganizowana... w tym właśnie trzeba pomoc i wyzywienie... Pani ma dobre serce i pewnie będzie trzymać psiaki jak długo to będzie konieczne... Quote
wellington Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Mieszkasz w poblizu ? T.zn. masz czesty kontakt z ta pania ? Trzeba wpierw zrobic suniom sterylki - teraz niektore lecznice robia po obnizonej cenie. Jest tam w poblizu tej pani lecznica wet. ? Zobacze na mape pomocy czy ktos z dogo jest blizej niz Krakow :lol: Quote
wellington Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Ta pani ma chyba jakas lecznice do ktorej chodzi ? Przede wszystkim trzeba sunie wysterilizowac. Sesja zdjeciowa jaknajbardziej , z opisem, itd. Napisalam juz do Frotki i do Karusi z prosba zeby sie z toba skontaktowaly . Quote
wellington Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Pewna pani z Siedlc nas tam odesłała... Wanda Szostak ? Quote
wellington Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 w trakcie poszukiwań naszego Moruska... A co sie stalo z Moruskiem ? Quote
morus_krk Posted March 15, 2009 Author Posted March 15, 2009 Ja jestem z Krakowa, ale od strony Krzeszowic - troche jest... ale być może pani sąsiadka wezmie jednego pieska, bo jej ukochany pupil niedawno zmarł i wtedy byśmy jechali do tej Pani i można zrobić im sesje zdjęciową... a vet w krzeszowicach to chyba nie jeden... a przynajmniej napewno jeden jest... a do tej pani trafiłyśmy przypadkiem w trakcie poszukiwań naszego Moruska... Pewna pani z Siedlc nas tam odesłała... Quote
morus_krk Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 nie - inna pani z Siedlc, ktora zobaczyła nasze plakaty i dzwoniła, bo sama podkarmiała psiaka i szukała dla niego domu, ale w koncu sama sie nim zaopiekowała... i ona przekierowała nas do pani w Krzeszowicach, która przygarnia pieski i zebysmy sprawdzili czy nie ma tam Moruska. Więc dopiero panią poznaliśmy i nie wiem gdzie chodzi do weterynarza... ani żadnych wiecej szczegółów... Moruska szukamy już od dwóch miesięcy... i co raz bardziej wydaje się, że go ktoś poprostu zabrał... Quote
karusiap Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Sprobuje popytac o dobrego weta z Krzeszowic. Rozumiem,ze ta Pani zgadza sie na szukanie psom domow? Trzeba by wybrac sie ktoregos dnia w pare osob,spisac wszystkie psy i porobic dobre zdjecia....no i czym predzej sterylki... Quote
morus_krk Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 Tak, sama się ucieszyła kiedy jej zaoferowałam pomoc w znalezieniu domków... więc napewno część chce oddać... służe swoim aparatem... Quote
morus_krk Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 ale po zastanowieniu to nie wiem, czy pozwoli na sterylki... trzeba by z nią porozmawiać... Quote
morus_krk Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 a w ogole marzec to podobno miesiąc sterylizacju zwierząt http://www.arkastrefa**********/spis-klinik-bioracych-udzial-w-akcji-sterylizacji-2009,31/2009-wojewodztwo-malopolskie,299.html Quote
karusiap Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 No jak na sterylki sie nie zgodzi to tak zaraz stado ebdzie nowe.... Quote
wellington Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 KRZESZOWICE " ANIMALS-VET" L. Gadowski lek.wet. specjalista chirurg ul . Dąbrowskiego 2 012 282 03 44 0504 218 678 UWAGA! akcja cały miesiac marzec 1. wszystkie zwierzęta operuje specjalista chirurg, a co za tym idzie cięcia są minimalne 2. możliwość wyboru znieczulenia ( wziewne lub infuzyjnego - za dopłatą ) Czy ktos zna i moze polecic te lecznice ? Bo byloby najwygodniej dla zwierzakow, zamiast targac je do Krakowa. A wlascicielka jesli sie nie zgodzi na sterylki to :mad: Quote
morus_krk Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 Nie jestem pewna, ale chyba rozmawiałyśmy z tym weterynarzem... w sprawie Morusa... ale nie wiem nic o tym panu oprocz tego, że jest myśliwym... czy ktoś ma jakiś plan?? Quote
wellington Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 oprocz tego, że jest myśliwym... :mad: :mad: :mad: No to niezle.... Quote
xmartix Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 kto z dogo mógłby być w stałym kontakcie z tą Panią? rozmawialiście już z nią o sterylkach? to dosyć pilna sprawa! Quote
morus_krk Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 Jeszcze nie rozmawiał nikt z nią w tej sprawie... ani nie wie, czy pani sąsiadka chce psa, bo jakoś jej nie mogę zastać... jakby chciała to bym jechała i mozna by było z nią porozmawiać... bo nie wiem, czy telefonicznie da sie to załatwić... a nie ma nikogo z krzeszowic?? Quote
karusiap Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Nie dam jeszcze glowy,ze bede w ten wekend w Krakowie,ale jesli tak to moze wybierzemy sie rozeznac w sytuacji? Morus dasz rade?Znasz Pania i wiesz gdzie to jest. Mozna by bylo porobic zjecia,spisac psy i porozmawiac o sterylkach. Quote
morus_krk Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 mi pasuje... zastanawiam się jak pani na to zareaguje... chyba zadzwonie do niej przed weekendem i się z nią umówie... Quote
karusiap Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 i jak morusek,dzwonilas? Trzeba by to bylo zalatwic... Quote
morus_krk Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 Dzwoniłam, pani bedzie cały czas w ciągu tego tygodnia... Kiedy pasuje?? - szkoda, ze taka fatalna pogoda... Quote
Recommended Posts