Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Postanowilam napisac tu bo nie wiedzialam gdzie dokladnie mam napisac .
A wiec chcialam zapytac o jakies sposoby zabawy dla owczarka niemieckiego...wiem ze nie wystarczy latanie za pileczka...pieskowi moge poswiecac na pozadna Zabawe z 1.5 godziny dziennie...
mieszkam w bloku ale z 40 metrow dalej mam las i duza polane wiec miejsce jest...wspomnie ze duzego doswiadczenia z onkami nie mam bo psa mam tej rasy od niedawna :lol:ale jest cudowny i nie chce zeby sie nudził...prosze pomozcie!!!...a i onek ma 2-3 lata..ale jest strasznie zywy naszkolenie mam zamiar z nim isc

Posted

Najlepsza zabawa dla onka to nauka nowych komend, zabawy "psychiczne", praca z człowiekiem. Uwierz mi, że 30 minut takiej zabawy zmęczy go szybciej niż 1,5 h bezczynnego biegania za piłeczką :cool1:

Posted

Moja sunia(0nka),jak sądzę najbardziej się męczy, jak (0na)próbujęsię nauczyć nowej sztuczki,i od razu jej nie chce dobrze wyjsć..jak dopiero za któryś tam razem zrobi dobrze(np,uczyłam ją przybić 5tkę,a wcześniej umiała-daj łapę)wtedy bardzo się cieszy ,no i musi się namęczyć trochę:razz:

Posted

Proponuję zabawy psychiczne i wykonanie "edukacyjnych" zabawek. Wystarczy pomyśleć. ;) Ja już zrobiłam takich 13 i świetnie się sprawują :multi:

Posted

:p
dzieki za rady napewno mi pomoga...a na szkolenie nie ida sama bd go szkolic to znaczy tylko do szkolic bo on duzo umie :lol::lol:
ale chetnie poczytam jeszcze wiecej wole miec wiesze doswiadczenie