Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 748
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej! Jest 20 i tak jak obiecałam piszę.
Janeczka wybudziła się z narkozy i kolejne dni tak jak wiecie spędzi w klinice w Łodzi. Jeśli chodzi o samą operację i jej skutki, to dr powiedział,że albo była to wada wrodzona albo w bardzo wczesnym dzieciństwie Janka przeszła jakiś wypadek, który tym właśnie skutkował.
Wieści nie są idealne, ponieważ kiedy ją otworzyli okazało się,że są już tam takie zrosty, że nie wszystko udało się z powrotem umiejscowić tam gdzie powinno być, tzn jelita Janki wróciły na swoje miejsce, ale wątroba już nie, i tak już będzie musiało pozostać. Co to oznacza dla Janki w przyszłości? Nie wiem, jeszcze nie prognozowano.
Na pewno serce ma teraz znacznie więcej miejsca aby bić ale nie tyle ile u w pełni zdrowego psa.

Posted

martka1982 napisał(a):
Hej! Jest 20 i tak jak obiecałam piszę.
Janeczka wybudziła się z narkozy i kolejne dni tak jak wiecie spędzi w klinice w Łodzi. Jeśli chodzi o samą operację i jej skutki, to dr powiedział,że albo była to wada wrodzona albo w bardzo wczesnym dzieciństwie Janka przeszła jakiś wypadek, który tym właśnie skutkował.
Wieści nie są idealne, ponieważ kiedy ją otworzyli okazało się,że są już tam takie zrosty, że nie wszystko udało się z powrotem umiejscowić tam gdzie powinno być, tzn jelita Janki wróciły na swoje miejsce, ale wątroba już nie, i tak już będzie musiało pozostać. Co to oznacza dla Janki w przyszłości? Nie wiem, jeszcze nie prognozowano.
Na pewno serce ma teraz znacznie więcej miejsca aby bić ale nie tyle ile u w pełni zdrowego psa.

Jeśli dobrze rozumiem Martka 1982 , to przetoki u Janeczki nie udało się do końca zlikwidować ? Jak prognozują weci , czy podejmą ponowną próbę ewakuacji pozostałych narządów i zszycia otrzewnej?
Janeczko dzielna mała dziewczynko - trzymaj się :iloveyou:

Posted

Janeczko, jak dobrze czytać, że wszystko jest w porządku :) Trzymaj się nadal dzielnie maleństwo ! Musisz być bardzo silna ! :multi: Wszyscy tu o Tobie myślimy ! ;)

Zapomniałam dodać, iż wpłaciłam dziś obiecane pieniążki dla Ciebie kruszynko.

Posted

[quote name='martka1982']

Trzymamy kciuki za pelny powrot Janeczki do zdrowia - walcz malenka, jestesmy z Toba:loveu:
Mam nadzieje ze w najblizszym czasie beda jakies informacje?:oops:

Posted

dana napisał(a):
Jeśli dobrze rozumiem Martka 1982 , to przetoki u Janeczki nie udało się do końca zlikwidować ? Jak prognozują weci , czy podejmą ponowną próbę ewakuacji pozostałych narządów i zszycia otrzewnej?
Janeczko dzielna mała dziewczynko - trzymaj się :iloveyou:

Tak, nie udało się do końca zlikwidować. Nic mi nie mówiono o kolejnej próbie.

Posted

Wieści na razie mam tylko dotyczące finansów i zamieszczam je na pierwszej stronie. Dziś schronisko będzie rozmawiać z lekarzem, który przeprowadził operację, więc jak coś się dowiem, to napiszę.