Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

martka1982 napisał(a):
Super!!!!!:)) Poproś tych państwa aby skontaktowali się ze schroniskiem.
Namiary są w pierwszym poście:)

martko, ok, znalazłam już osobę na wizytę, Neri_2008 podskoczy, jak będzie wszystko ok to przekieruję Państwa na schronisko :)

martko, a Ty możesz narazie zarezerwować Jankę? żeby akurat nikt jej teraz nie wydał.

• Replies 748
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Schronisko już ponoć wie o Jance. Może Ci państwo tam dzwonili.
To Ci państwo muszą się jednoznacznie określić i wtedy schronisko myślę,że zarezerwuje ale to już muszą dogadać między sobą.
Jak tylko będzie po wizycie to daj znać:)

Posted

martka1982 napisał(a):
Schronisko już ponoć wie o Jance. Może Ci państwo tam dzwonili.
To Ci państwo muszą się jednoznacznie określić i wtedy schronisko myślę,że zarezerwuje ale to już muszą dogadać między sobą.
Jak tylko będzie po wizycie to daj znać:)

Ok, jak będzie po wizycie to myślę, że Państwo dogadają sie ze schronem. A jak będzie z transportem? da się coś zorganizować od Was do Warszawy?

Posted

Cześć ciotki Janeczkowe ;)

Umówiłam sie z Panią na dziś około godz 18

Pani rokuje bardzo dobrze. To miła, serdeczna "uśmiechnięta" przez telefon osoba.

Będzie na pewno pytała jak odebrać Janeczkę ze schroniska.
Jest mozliwość transportu do Warszawy? Czy Pani powinna sama przyjechac do Konia?

Napiszcie plees, żebym wiedziała co gadać :lol:

Janeczka jest suuuper, kochana sunieczka :loveu:

Acha, nie mam w domu netu (znowu) :diabloti: podajcie mi na pm kontakt do siebie telefoniczny, żebym mogła jak najszybcie zdać relację :p

Posted

Filmik z pływalni :eviltong: jest booooooski po prostu!! świetna dziewczynka z tej naszej Janeczki !!

Trzymam kciuki za nowy domek... wracam 11.08 i mam nadzieję, że malutka będzie już miała swóje łóżeczko z człowiekami w bonusie :loveu:

Posted

Napiszę smsa do Negri jak tam wizyta ;)

Edit: Ciotki, mam świetne wieści!

Relacja Negri:

"Wszystko w idealnym porządku. Na pewno nie zrezygnują, więc można sunię dla nich zaklepać. Jeżeli będzie możliwość transportu to pokryją wszystkie koszty."

Tak jak pisała martka, podam Państwu nr tel do schroniska żeby zaklepać dla nich Jankę :D

Martko, a transport? jak to u Was wygląda?

Posted

[quote name='martka1982']Ola la jeśli nadal jesteś chętna to proszę Cię bardzo o allegro dla Janki (szczegóły były we wcześniejszym pw). Tylko proszę zaznacz,że musi być na diecie dla jelitowców. Jeśli znajdzie się domek, to nawet gdyby Janka nie mogła być jeszcze wydana, to przecież domek, jeśli rozsądny, to trochę poczeka.

Dobrze, że to teraz przeczytałam :) przekażę Państwu, mam nadzieję, że się nie zrażą.

Posted

Dopiero teraz się zalogowałam.
Janeczka jest już zaklepana dla tych państwa:))))
Mam nadzieję,że o transporcie również była mowa. Nie wiem jakie rozwiązanie znaleziono (jeśli w ogóle). U nas z transportem bardzo kiepska sprawa:(

Posted

[quote name='martka1982']Dopiero teraz się zalogowałam.
Janeczka jest już zaklepana dla tych państwa:))))
Mam nadzieję,że o transporcie również była mowa. Nie wiem jakie rozwiązanie znaleziono (jeśli w ogóle). U nas z transportem bardzo kiepska sprawa:(

To może na transportowym spytać się? trzeba szukać.

Edit: Założyłam wątek na transportowym:

http://www.dogomania.pl/forum/f521/potrzebny-transport-na-trasie-konin-warszawa-po-9-08-2009-a-142731/#post12676246

Posted

Nie chciałam się przedwcześnie cieszyć, żeby nie zapeszyć, ale teraz już mogę!!! :multi::multi::multi::multi::multi: Ja sobie tak po cichu śledziłam losy Janeczki, ale zawsze na bieżąco czytałam wątek, więc jestem bardzo szczęśliwa, że maleńkiej wkońcu się udało! Tak wiele się nacierpiała, tak wiele naczekała, że zasłużyła na naprawdę wyjątkowy domek i mam nadzieję, że właśnie to ten! :loveu: Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko się udało zgodnie z planem. Jeżeli Państwo postanowili opłacić dojazd Janki do stolicy to myślę, że warto byłoby znaleźć jakąś dobrą cioteczkę z Warszawy, która mogłaby Jankę przewieźć chociażby pociągiem, bo to przecież niecałe 2 godzinki jazdy w jedną stronę. A druga opcja, którą pogę podsunąć to napiszcie koniecznie do Pati-c, która przewozi psiaki za zwrot kosztów. To wspaniała ciotka, która rzadko omawia, a z tego co wiem to jest z Warszawy, więc może koszt takiej podróży nie byłby zbyt duży. Powodzenia!

Posted

Lilmo napisał(a):
Nie chciałam się przedwcześnie cieszyć, żeby nie zapeszyć, ale teraz już mogę!!! :multi::multi::multi::multi::multi: Ja sobie tak po cichu śledziłam losy Janeczki, ale zawsze na bieżąco czytałam wątek, więc jestem bardzo szczęśliwa, że maleńkiej wkońcu się udało! Tak wiele się nacierpiała, tak wiele naczekała, że zasłużyła na naprawdę wyjątkowy domek i mam nadzieję, że właśnie to ten! :loveu: Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko się udało zgodnie z planem. Jeżeli Państwo postanowili opłacić dojazd Janki do stolicy to myślę, że warto byłoby znaleźć jakąś dobrą cioteczkę z Warszawy, która mogłaby Jankę przewieźć chociażby pociągiem, bo to przecież niecałe 2 godzinki jazdy w jedną stronę. A druga opcja, którą pogę podsunąć to napiszcie koniecznie do Pati-c, która przewozi psiaki za zwrot kosztów. To wspaniała ciotka, która rzadko omawia, a z tego co wiem to jest z Warszawy, więc może koszt takiej podróży nie byłby zbyt duży. Powodzenia!

Dzięki Lilmo za podpowiedź, napewno napiszę do ciotki pati-c :D

Posted

juz moj chlopak dzwonil do schroniska w koninie i tam juz wiedza:)
to bedzie juz nasz 2 piesek ktorego bedziemy zabierac z tego schronsika do nowego domu:)

Posted

Rubi18 napisał(a):
juz moj chlopak dzwonil do schroniska w koninie i tam juz wiedza:)
to bedzie juz nasz 2 piesek ktorego bedziemy zabierac z tego schronsika do nowego domu:)

Jejku, jak cudownie :loveu::loveu::loveu: martko, a Państwo już wiedzą? ;)

Posted

Hmm rozmawiałam dziś z pracownicą schroniska - nic nie wiedziała,że ktoś dzwonił i rozmawiał. a z kim rozmawiał Twój chłopak?
nie mam pojęcia czy Ci państwo wiedzą.
Napisz proszę jakiego pieska od nas wieźliście? Może się znamy?

Posted

martka1982 napisał(a):
Hmm rozmawiałam dziś z pracownicą schroniska - nic nie wiedziała,że ktoś dzwonił i rozmawiał. a z kim rozmawiał Twój chłopak?
nie mam pojęcia czy Ci państwo wiedzą.
Napisz proszę jakiego pieska od nas wieźliście? Może się znamy?

Ciotki to załatwcie to proszę. Mnie od jutra do piątku nie ma.

Posted

Cześć ciotki ;)

Dopiero dziś mogę bardziej szczegółowo przedstawic Wam domek, do którego trafi Janeczka.

To wspaniali, młodzi ludzie.
Szukali pieska już od kilku miesięcy. Obejrzeli mnóstwo ogłoszeń w internecie, wzruszały ich losy psiaków z ogłoszeń ale dopiero przy Janeczce zabłysła iskierka "tak, to ten pies" :multi:
Tak więc decyzja jest przemyślana, ale poparta sercem :loveu:

Janeczka zamieszka w centrum miasta, ale szczęściara jedna będzie miała zielone okolice do spacerowania.

Pan miał kiedyś pieska; dalmatyńczyka, który przegrał ze straszną chorobą. Do dziś czuje jego stratę.
Oboje Państwo pracują, ale plan jest taki, że jak Janeczka już do nich przybędzie Pan poświęci kilka dni urlopu na zadomowienie suni.

Państwo zdają sobie sprawę, że mogą wystapić problemy z siusianiem w domu, może Janeczka cos pogryźć, ale spokojnie przeczekają ten okres.
Pytali, czy otrzymają historię choroby Janeczki, bo chcą wiedzieć o chrobie jak najwięcej, żeby bardzo dobrze dbać o jej zdrowie.

Mają bardzo pozytywny stosunek do sterylizacji, tak więc Janeczka zostanie ciachnięta jak już będzie odpowiedni czas.

Janeczka będzie miała koleżankę w postaci jamniczki mamy Pańci, czekają ją wspólne wypady na działkę.
Państwo teraz wyjeżdżają na wakacje ale wcale ich to nie cieszy, ponieważ chcieliby jak najszybciej już mieć Janeczkę u siebie.
Tu zacytuję: "....my wyjedziemy a ona biedna tam zostanie jeszcze w schronisku..." :loveu:
Będą wdzięczni za załatwienie transportu. pokryją wszystkie koszty.

Ciotki, ta wizyta była czystą przyjemnością. Wyszłam z tego domu z przeświadczeniem, że nasza robota ma sens, skoro psy trafiają do takich domów :loveu:

Acha, Państwo podczytują wątek Janeczki ;)