Ola la Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Moge zrobic Janci allegro..z tym ze nie wyroznione bo w portfelu pustki:-( Chociaz moze Janka ma trochu pieniazkow na koncieto mozna zrobic wypasione allegro...wyroznione,pogrubione,podswietlone no kosmiczne:fadein:8) Quote
martka1982 Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 Przykro mi,że takie mam wieści ale Janeczce zebrało się osocze w brzuszku, nie wiem czy w jakimś organie konkretnie czy po prostu w jamie brzucha. Była dziś u weta. Wet nie wie skąd ten płyn się tam wziął i czy to było incydentalne czy będzie się powtarzać, dlatego Janeczka musi zostać jeszcze jakiś czas w schronisku na obserwacji. Dostała dziś lek na przyspieszenie pracy nerek. Musi również być na specjalnej diecie dla 'jelitowców' już do końca życia. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 martka1982 napisał(a):Przykro mi,że takie mam wieści ale Janeczce zebrało się osocze w brzuszku, nie wiem czy w jakimś organie konkretnie czy po prostu w jamie brzucha. Była dziś u weta. Wet nie wie skąd ten płyn się tam wziął i czy to było incydentalne czy będzie się powtarzać, dlatego Janeczka musi zostać jeszcze jakiś czas w schronisku na obserwacji. Dostała dziś lek na przyspieszenie pracy nerek. Musi również być na specjalnej diecie dla 'jelitowców' już do końca życia. Martka 1982 bardzo mi przykro , że pojawiły się problemy.. A czy było robione usg brzuszka myszki - Janeczki ? Janeczka walczy i poradzi sobie na pewno :loveu::loveu: Quote
Doda_ Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 :-( biedna Janeczka ale ja tez wierze ze wyjdzie szybko z tego :loveu: Quote
Maszaberla Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 ata napisał(a):czyżby jakieś powikłania...? pamietam, że zaraz po operacji Martka pisała, że nie wszystko poszło dobrze, że po otwarciu brzuszka okazało sie, że mała ma juz częsciowo pozrastane jelita (czy cos takiego.....) Ja tez pamietam i nawet wczesniej sie o to pytalam Wszystko moze wygladac na 1 rzut oka ok ale wydaje mi sie ze to duzo za wczesnie zeby dawac ja do adopcji Cos tam sie jednak dzieje w jej brzuszku - moze nalezaloby zrobic jakies typowo specjalistyczne badania pod tym katem? Quote
ata Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 czyżby jakieś powikłania...? pamietam, że zaraz po operacji Martka pisała, że nie wszystko poszło dobrze, że po otwarciu brzuszka okazało sie, że mała ma juz częsciowo pozrastane jelita (czy cos takiego.....) trzymam mocno kciuki za Janeczkę:loveu: Quote
Doda_ Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Ola la napisał(a):Ojejku to ja sie wstrzymuje z allegro si? ja pomyslalam zeby nie wstrzymac, jak znajdzie sie domek i odpowiedzialni przyszli wlasciciele to poczekaliby jak sunia wroci do zdrowia i bedzie mogla pojechac do domku.. mozna tez w allegro dopisac ze sunia jest w trakcie leczenia.. albo mozesz poczekac jak wyzdrowieje, taka piekna panienka szybko znajdzie domek :lol: Quote
Ola la Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Ojejku to ja sie wstrzymuje z allegro si? Kurcze Jancia:( ty jelitowcu kochany nasz. Bedzie dobrze bobrze!:lol: z domkiem nie bedzie pewnie problemu.Tylko zdrowiej tam! Quote
__Lara Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 O nie :( biedactwo, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!! Quote
zuzlikowa Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Musi być dobrze!:mad: Czy maleńka miała USG? Quote
maja7 Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Jejku ale się zdenerwowałam. Czy jutro idzie Jancia na kontrolę do weta? Prosze o informację jak tylko co będzie wiadomo. Quote
bico Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Dogomania pomogła Janeczce, pomóżmy i jemu:-( LUDZIE! POMOCY!:-( zdjęcia dla widzów o mocnych nerwach:-( JAK BARDZO I JAK DŁUGO CIERPIAŁ? Wygłodzony, chory PACHYDER prosi o POMOC! Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Maleńka myszko - Janeczko , mam nadzieję , że jutro będą dobre wieści i trzymam kciuki , zdrowiej maleńka kruszynko :loveu::thumbs: Quote
Ola la Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Janka pewno gwiazduje i pokazuje kocurowi gdzie jego miejsce :P a teraz pewnie spi sobie na swojej kolorowej poscieli:-D Janciu nie obraz sie : :-( http://www.dogomania.pl/forum/f28/obawa-przerazona-schroniskiem-malenka-sunia-chce-zniknac-szansa-na-dt-pomocy-134812/ Quote
martka1982 Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 U Janeczki dobrze. Miała rentgen i usg. Miejmy nadzieje, że to się zdarzyło tylko raz i więcej nie powtórzy. Quote
Ola la Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 uffffffffffffffffff martka chociaz na tym watku jakies dobre wiesci. Janciu malizno aksamitna juz bedzie jeeeno lepij!:-D Quote
__Lara Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 martka1982 napisał(a):U Janeczki dobrze. Miała rentgen i usg. Miejmy nadzieje, że to się zdarzyło tylko raz i więcej nie powtórzy. Super :D tak trzymaj maleńka :D jesteśmy z Tobą :) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 martka1982 napisał(a):U Janeczki dobrze. Miała rentgen i usg. Miejmy nadzieje, że to się zdarzyło tylko raz i więcej nie powtórzy. Wiedziałam , maleńka myszko - Janeczko , że będzie dobrze , zdrowiej słonko małe :loveu::loveu: Quote
martka1982 Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Ola la jeśli nadal jesteś chętna to proszę Cię bardzo o allegro dla Janki (szczegóły były we wcześniejszym pw). Tylko proszę zaznacz,że musi być na diecie dla jelitowców. Jeśli znajdzie się domek, to nawet gdyby Janka nie mogła być jeszcze wydana, to przecież domek, jeśli rozsądny, to trochę poczeka. Quote
Ola la Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 łoj teraz dopiero przeczytalam! jutro rano zrobie Janci kochanej allegro wyroznione wypasione:) bedzie juz tylko lepiej!:multi: Quote
Ola la Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Zrobilam Janeczce allegro wyroznione :lol: napisalam ze jest na diecie dla jelitowcow.Tylko ze podalam kontakt do schroniska to dobrzu? nie znalazlam nigdzie twojego martka.:lol: napisalam ze jest wysterylizowana a niestety za chiny ludowe nie moge spamietac czy faktycznie jest?:-o ale chyba jeszcze nie? Piekna malutka suczka Janka szuka domu,pies (603225088) - Aukcje internetowe Allegro jutro zrobie inne ogloszonka ;) no i oczywiscie trzymaj sie Janciu!domek na pewno nadchodzi! Quote
martka1982 Posted April 5, 2009 Author Posted April 5, 2009 Dziękujemy Ola. Janka nie jest wysterylizowana, ma ok.9-10 miesięcy. Domek będzie musiał się do sterylki zobowiązać. Dane schroniska jak najbardziej ok. Dodaj jeszcze te 2 telefony proszę p.Marta 513 252 632, p.Ania 513 434 407 Quote
Recommended Posts