Dolina Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Witam, Ichiko gubi sierść w takich ilościach, ze o zgrozo! nie wyobrażam jej sobie w domu. Czy Wasze akitki też gubią kłęby (nie kłębuszki!) sierści? Codzienne czesanie jest obowiazkowe, a sierść czepia się butów, jest w całym ogrodzie. Może to własnie dlatego, ze sunia mieszka na dworze i naturalnie nabrała zimą sierści,zeby było jej ciepło? Napiszcie proszę jak to u Was jest o tej porze roku? Pozdrawiam Quote
Tomonari Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Wiosna idzie na dobre bo kitki się rozbierają :lol:. To co na zdjęciu to efekt delikatnego przeczesania jednego psa. Przy następnym czesaniu też się pewnie trochę podszerstka uzbiera ;). Quote
Dolina Posted March 15, 2009 Author Posted March 15, 2009 Uff... czyli nie tylko z naszej taka striptizerka :-) Trochę się martwiłam przyznam, ale to co zobczyłam na zdjeciu mnie uspokoiło. Teraz widać jaka jest z niej zgrabna dziewczynka. Pozdrawiam. Quote
Tomonari Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Nasza suka chce trafić na okładkę Playdoga :evil_lol: Quote
Druchna Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Aga i KINGYO napisał(a):Wiosna idzie na dobre bo kitki się rozbierają :lol:. To co na zdjęciu to efekt delikatnego przeczesania jednego psa. Przy następnym czesaniu też się pewnie trochę podszerstka uzbiera ;). Ale kłęby :lol: Taro też się rozbiera delikatnie. Wieczorem zakradam się do parku i rozbieram go w krzakach :) Nie ma siły żeby czesać w domu. Quote
Shirai - Koki Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 :shocked!:ojejku, ale....futerko, a nasze maly Shirai tak nie ma, przynajmniej narazie, przy codziennym szczotkowaniu to bardzo malo futerka wyczesujemy... Quote
Tomonari Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Shirai - Koki napisał(a)::shocked!:ojejku, ale....futerko, a nasze maly Shirai tak nie ma, przynajmniej narazie, przy codziennym szczotkowaniu to bardzo malo futerka wyczesujemy... Na linienie ma jeszcze czas - to przecież szczeniaczek. Swoją drogą ciekawe jak obficie akity linieją w cieplejszym klimacie? Quote
Shirai - Koki Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Tak naprawde to wylniale akitki widzialam tylko raz, w padzierniku na wystawie w Messinie, ale z tego powodu nie byly wlasnie wystawiane, tragicznie nie wygladaly, jak bede wiedziala z wlasnego doswiadczenie, a pewnie szybko to nie bedzie, dam znac...:lol:. A narazie u Shirai'a na ogonku pojawila sie pierszwa twarda kebka wlosow, ale smiesznie wyglada ;). Quote
Dolina Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Dzięki Aga za artykuł. Rozumiem, że ktoś mógł kąpać 8-mio letniego psa dwukrotnie, ale wydaje mi się to...hm, dziwne. Mam pytanie do forumowiczów - jak często kąpiecie Wasze akitki? pz Quote
Agappe Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 to zależy od ilości wystaw, na które jeździmy (generalnie przed każdą wystawą), a najrzadziej co pół roku.. Quote
Recommended Posts