MagYa^^ Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Ile jest takich ludzi? Niewiele... Ile jest takich potrzebujących istnień? Cała masa... Reportaż o Pani Genowefie i Panu Janie obejrzałam dnia 11 marca 2009 roku oto on: http://ww6.tvp.pl/video/2009/03/12/195671/film.asf Wstrząsnęło mną to, że Ci ludzie nie mają DOSŁOWNIE NIC, oprócz gromady swoich podopiecznych - psów i kotów, którym są oddani jak mało kto na tym świecie. Starzy, schorowani. Nie mają bieżącej wody, nie stać ich na "rarytasy", żyją skromnie, żeby nie powiedzieć ubogo.. odbierają sobie od ust aby nakarmić stworzenia, które mają pod swoją opieką. Wątek ten zakładam aby zwrócić na tych ludzi uwagę. Aby pomóc, zebrać nasze dogomaniackie siły i zrobić COŚ co już wiele razy robiliśmy. Nie jestem w stanie napisać nic więcej, ponieważ sprawę znam tylko z TV. Mieszkam daleko, dlatego poszukuję ludzi z okolic Polic, Szczecina.. którzy mogliby pociągnąć tą akcję. Na których moglibyśmy liczyć w kontaktach z Genowefą i Janem. Po wcześniejszym napisaniu do redakcji posiadam adres do tych Państwa. PROSZĘ WAS, POMÓŻMY, NIE BĄDŹMY OBOJĘTNI... banerki do pobrania: ----------------------------------------------------------------- -------------------------AKTUALNOŚCI------------------------- ----------------------------------------------------------------- " Witam serdecznie w tym wątku. Jako że w tą sobotę (1.0:cool: wybieramy się do M robić porządki a przede wszystkim porządne podłoże dla psów potrzebujemy pomocy. Nie ukrywam że taka pomoc jest bezcenna dla nas (osób), które będą się zmagały z tym aby poprawić warunki bytowania tych psów. Nie wiem czy już było wspominane ale dostaliśmy od wspaniałych ludzki 4 tony bel drewnianych, które z powodzeniem można wykorzystać u M. Problem jest w tym, że niestety nas jest mało z różnorakich powodów. Apeluję do osób, które mogą poświęcić czas, siłę i ochotę dla wspólnego celu jakim jest pomoc dla tych skrzywdzonych zwierząt. Tak naprawdę będziemy robić tam wszystko od sprzątania, wywożenia piachu z "kojców" po układanie podłogi. Jeżeli macie brata, chłopaka, męża a jest możliwość to również zapraszamy. Oczywiście kobiece dłonie też nie boją się pracy. Osoby zainteresowane szczegółami proszę o pisanie lub kontaktowanie się ze mną. Do tej pory nie jest znana sztywna godzina wyjazdu ale oscylujemy ok. 10-11." Quote
_ogonek_ Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 MagYa^^ napisał(a):(...) Reportaż o Pani Genowefie i Panu Janie obejrzałam dnia 11 marca 2008 roku(...) czy nie powinno być 2009 roku? Quote
Saphira Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Siedzę na maoie dogo i szukam osób ze Szczecina. Jedna juz znalazłam:multi: Quote
MagYa^^ Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 Dziekuję Saphira, Isadora, Ada - jasne, ze 2009 :oops: Idę dalej OFF`ować wątki.. Gorzej jak dostanę bana :oops: Quote
zuzlikowa Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Będę zaglądać...może też uda mi się być pomocną! Quote
majuska Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Może ktoś banerek zrobi... ja nie umiem:oops: Quote
_ogonek_ Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 post Saphiry przeskoczył post Magyi i mój ale ja kocham przeskakiwanie :angryy: hop na pierwsza~! Quote
majuska Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Ja już jestem spłukana w tym miesiącu, dlatego wyskrobię tylko 20 zł, jak będzie jakieś konto podajcie to przeleję. Takim ludziom trzeba pomagać! Quote
rotek_ Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 u mnie nie otwiera się ten link z reportażem:shake: a może aukcja allegro? z cegiełkami Quote
Saphira Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Na początek to musimy ustalic adres i telefon. Bez tego nikt nic nie wyśle:cool3: Quote
MagYa^^ Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 Zaraz naskrobię jakiś banerek. MOŻE MACIE JAKIEŚ POMYSŁY JAK POMÓC NA POCZĄTEK? Może jakaś zbiórka karm? Albo pieniędzy na karmę i wtedy zamówiłoby się większą ilość.. Wspaniałą rzeczą byłoby by ktoś z tamtych okolic koordynowałby sprawą (Tj. GoniaP koordynowała zeszłoroczną akcję zbierania darów dla rodziny pod Poznaniem..) Quote
Poker Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 ja też obejrzałam ten reportaż. Straszne eeeeeeeeeeee:-( Ci ludzie nie mają niczego, ściany odrapane, sami są zaniedbani z ubóstwa.Mają wspólnie 15oo zł emerytury z czego 60 -70 % wydają na psy. Pan chodzi o kulach, mają powyżej 80 lat.Wodę pobierają ze studni. Pytani czego im najbardziej potrzeba - odpowiedzieli,że karmy dla psów. Dla siebie nie chca niczego !!! Im trzeba pomóc. Psy pewnie nie są sterylizowane, są jakies budy i kojce , może pilnują ,żeby się nie rozmnażały. Nie wiadomo już gdzie pomagać ,ale im trzeba na pewno. Nie mają żadnej rodziny. Quote
MagYa^^ Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 Poker - zacytuję Cię w swoim pierwszym poście - racja, że zwróciłaś na tą skromność uwagę! DZIEKI Quote
Saphira Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Podaj mi adres to wyślę im trochę makaronu dla psów albo suchą karmę. Tam pewnie potrzebny jest wolontariat żeby to wszystko odpchliś, odrobaczyć, sterylki no i adopcje. Znacie jakąś organizację ze Szczecina. A może ktos z Niemiec pomoze? Trzeba szukać:cool3: Quote
_ogonek_ Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Obejrzałam cały reportaż... :-(:-(:-( Im trzeba pomóc! Ja proponuję najpierw uerzyć w allegro cegiełkowe... Quote
Negri_2008 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 ojejejej :placz: Trzeba zwerbować masę ludzi z dogomanii do pomocy ale.. potrzebne jest też "żebracze allegro" z cegiełkami, takie z linkiem do reportażu, utrzymywane bardzo długo. Tym ludziom potrzebna jest stała pomoc, nie doraźna :shake: Quote
Negri_2008 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Negri_2008 napisał(a):ojejejej :placz: Trzeba zwerbować masę ludzi z dogomanii do pomocy ale.. potrzebne jest też "żebracze allegro" z cegiełkami, takie z linkiem do reportażu, utrzymywane bardzo długo. Tym ludziom potrzebna jest stała pomoc, nie doraźna :shake: sorry, że cytuję siebie, ale post przeskoczył ;) Quote
MagYa^^ Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 Saphira napisał(a):Na początek to musimy ustalic adres i telefon. Bez tego nikt nic nie wyśle:cool3: Adres do tych Państwa uzyskałam pisząc do redakcji - Także namiary mam. Stąd wiem, że mieszkają w Policach. Teraz najważniejsze co postanawiamy? Składka na konto i zakup karmy? Allegro? Myślę, że tam jest potrzebne tyle pomocy... że nie wiadomo w co na początek uderzyć.. Quote
MyrkurDagur Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Zaznaczam i również postaram się jakoś pomóc... Quote
Dorothy Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 sluchajcie dogomaniaczka o nicku szczecinianka jest stamtad, wiem ze duzo tamrobia, moze napisac do niej pw czy podjelaby sie kordynowania tej sprawy>? Dobrze by bylo gdyby to byl ktos stamtad... Quote
Recommended Posts