Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tego psa zauważyłam w mojej miejscowości ok miesiąca temu...biegał, cały czas biegał, widywałam go z okna samochodu
te fotki zrobiła moja siostra ok.2 tyg temu, kiedy spotkala go wracjąc z dziecmi z przedszkola,nakarmila go wtedy i na moją prośbę obfotografowała
ostatnio coraz czesciej przebywa na moim osiedlu-bo jest tu droga bez wylotu i ma spokoj, nikt go nie goni, zostawiam mu jedzenie pod płotem, wiem ze karmią go też inni mieszkancy osiedla.
nie jestem pewna ale wydaje mi się, ze to suka?????ma piekne, smutne oczy, bardzo gęste, grube futro w kolorze ecru i wzrost nieco mniejszy niz u owczarka podhalańskiego.Nie wykazuje żadnej agresjii.

pies ma wątek na podhlalanach w potzrebie jednak chyba jest zbyt mało podhalanski bo nie wzbudzil zadnego odzewu

moze ktoś da mu szanse na lepsze zycie?

Posted

kurcze nie widziałam go jeszcze...ale martwi mnie fakt że chodzi wolno,,, oby go nie spotkało to samo co naście psów w lesie przy oczyszczalni :( jak zeżre jakąś trutkę to po nim a takich debili nie brakuje!! :angryy:

Posted

[quote name='dzodzo']...
pies ma wątek na podhlalanach w potzrebie jednak chyba jest zbyt mało podhalanski bo nie wzbudzil zadnego odzewu

nie wzbudził odzewu....
tak samo jak kilkanaście innych psów w typie podhalana, które są w nielepszej sytuacji :cool1:

To teraz konkrety
czy jest ktoś chętny na odłowienie psa i przywiezienie do Krakowa?

Posted

[quote name='piechcia15']a po co do Krakowa??bierze go ktoś?noo chyba nie do schroniska??

zostawię to bez komentarza :roll:

dzodzo - skontaktuj się ze mną!!!

Posted

piechcia15 napisał(a):
a po co do Krakowa??bierze go ktoś?noo chyba nie do schroniska??

Camara to ciotka nr. 1 od podhalanów.
Pies napewno nie pojedzie do schroniska.

:roll:

Posted

jestem,przed chwilą wrocilam ze Słowacji

ja psa moge złapać-bo chyba sie da zaprosić na podworko?
z transportem gorzej, bo mam swoje auto w warsztacie po wypadku:placz:

Posted

piechcia15 napisał(a):
aha i wystarczyła tylko taka odpowiedź a nie jakieś "bez komentarza" !! nie znam wszystkich i skąd mam wiedzieć że jest od podhalańców!

Dobrze, już spokojnie ;)
To teraz już wiesz że Camara jest od podhalanów ;)

Posted

piechcia15 napisał(a):
aha i wystarczyła tylko taka odpowiedź a nie jakieś "bez komentarza" !! nie znam wszystkich i skąd mam wiedzieć że jest od podhalańców!

komentarz na pw

Posted

jak tylko sie pojawi białaska-/ek to sprobuje ją zamknąc na podwórku,ona przychodzi ale nie wiem kiedy bo jedzenie, ktore jej zostawiamy pod płotem znika.Być moze w nocy.
Nie wygląda na agresora, stoi i się patrzy smutno jak sie do niej gada.

niech tylko przyjdzie, bo jesli ktoś zawiadomi schron to pojedzie do naszych cudownych Wojtyszek a stamtąd psy raczej nie wychodza...

Posted

cholera, to zawsze tak jest. Może ją kto już przygarnął? Jedzenie znikac może, ale w sumie nawet nie ma pewnosci, że to ona je zjada. Psów biegających luzem jest w okolicy sporo :razz:.
Pozostaje nam czekac i wypatrywac.

Posted

Ewa,z góry wielkie dzieki za ofertę pomocy:multi:

tylko jak na złość nie moge zwierza upolowac

jedzonko znika, dt czeka, mam przygotowane miejsce w budynku gospodarczym na przetrzymanie, tylko miśki brak:shake:

Posted

[quote name='toyota']Trzymam kciuki za białasa . Jeśli uda się go znaleźć to wrzucę jakiś grosik do jego skarpety .

Toyota, Ty to powinnaś założyć wątek na podhalanach w dziale Nasze Psy i pochwalić się trochę Miodkiem. :cool1: :razz:

Posted

witam sorki że tu piszę ale nie wiem gdzie mam szukać pomocy , mieszkam w sieradzu i na trasie Sieradz Zd- Wola koło hotelu Na Półboru przy ruchliwej ulicy biega mały biało rudy piesek , zauważyłam go bo codziennie tamtędy jeżdze do pracy autobusem , raz wracając z pracy wysiadłam koło hotelu żeby złapać psiaka szukając przez godzine przeszłam chyba ze 2 km ale nie znalazłam go psiak biega po lesie bądz przy hotelu bardzo proszę o pomoc może znacie kogoś z Sieradza bądz Zd-woli kto pomoże mi psiaczka złapać :-(