Jump to content
Dogomania

Beza już w DS. Mam na imię Beza.Pierwszy krok do wolności. Malutka sunia prosi o pomoc.

Recommended Posts

Posted

Jak to w życiu bywa jeden ma szczęście a inny niestety nie. Wśród suczek w zamojskim schronisku została zauważona

przez Alaskan malamutte malutka jasnobeżowa sunia. Jest najmniejsza w boksie a w związku z tym najbardziej narażona

na pogryzienie.

Postanowiłyśmy razem z Grażką123 dać jej szansę na godne życie i sunia już jutro wyjdzie ze schronu i pojedzie razem z dwoma innymi

psiakami do  hotelu u Szafirki.

Sunia na razie jest biedna jak mysz kościelna. Liczymy, że panienka jeszcze kogoś zauroczy.  Prosimy o pomoc dla niej ale i sama obecność na wątku

będzie bardzo mile widziana.

Opłata za hotel to 300,00 zł( z karmą)  plus wydatki na weta.

A oto bohaterka wątku

IMG_20170907_122115_resized_20170907_045307198.jpg

Skarbnik  - Jo37

Posted

Wpływy  :

Spadek po Astrze -  169,28 - 12.09.17

Helli - 30,00 - 12.09

Spadek po Szroniku - 90,00

Alaskan malamutte - 21,00 - wpłata z bazarku - 25.09

Jo37 - bazarek imienny - 79,00 zł - 29.09

Jo37- bazarek cebulkowy - 83,00 - 04.10

Helli - 30,00 zł - 12.10.17

Havanka - bazarek transportowy - 270,00 zł - 18.10  ( 250,00 dla Bezy i 20,00 na transport dla Abry ) 

Helli - 30,00 - 10.11

Wydatki :

30,00 zł -  transport Zamość-Nowa Sól ( po odliczeniu kwoty z bazarku kilometrowego i po podzieleniu na 7 psiaków) 26.09

260,00 - hotelowanie do 30.09  - zapłacone z konta ZEA

141,67 - hotelowanie do 18.10 - zapłacone z konta ZEA

250,00 - transport Nowa Sól - Warszawa ( pokryte z bazarku kilometrowego po podzieleniu kosztów na 3 psiaki )

20,00 - przekazano na konto Abry.

Stan konta:                                             Stan konta w ZEA:

199,28 - 12.09.17                                            260,00  - 05.10.17 - zapłacony hotel

310,28 - 25.09.17                                            150,00 - 15.10.17 - zapłacony hotel 141,67

280,28 - 26.09.17                                             8,33 - 17.11.17

359,28 - 29.09.17

442,28 - 04.10.17

472,28 - 18.10.17

502,28 - 17.11.17

0          - 20.11.17 

Beza już w DS - wszystkie środki przechodzą na Abrę.

Posted

O rany jak ja się ogromnie cieszę.Widziałam na wątku zamojskim ją i serce rozwaliło mi się na tysiące kawałków ale nie mogłyśmy jej pomóc.

Ogromnie się cieszę.Będę na wątku malutkiej.

Jeżeli Fundacja ZEA będzie sponsorowała karmę to opłata Hoteliku chyba zmaleje.

W razie czego ja podam P.Piotrowi obróżki jak zajedzie do mnie,to będzie mała miała już.Szeleczek nie mam.

Jeszcze P.Piotra nie ma u mnie.Miał być przed 13.Czekam.

Posted

Witaj Anula. Ona jest taka malutka a karmy trzeba kupić cały worek. Liczę, że mała nie posiedzi długo. ZEA chyba finansowo cieniutko

bo koty w lecznicy generują ogromne koszty.

Tola i jej TZ mają dobrać obróżkę dla niej. Wszystko załatwiane było na wariackich papierach i nic dla małej nie kupiłyśmy.

Posted
2 minuty temu, Jo37 napisał:

Witaj Anula. Ona jest taka malutka a karmy trzeba kupić cały worek. Liczę, że mała nie posiedzi długo. ZEA chyba finansowo cieniutko

Karmę kupuje Hania i bierze fakturę na Fundację ZEA.Rozlicza się z Fundacją.Poczekajmy na Tolę,zobaczymy jak to będzie,jakie będą decyzje.

Posted

4 minuty temu, Alaskan malamutte napisał:

Jestem i ja u malutkiej..

Serdecznie witamy na wątku. To dzięki Tobie sunia została pokazana światu

Posted
5 minut temu, Havanka napisał:

Ja też się melduję u ślicznotki i też ogromnie się cieszę, ze dostała szansę !

Zapraszamy serdecznie i prosimy o kibicowanie..

Posted
2 godziny temu, Anula napisał:

O rany jak ja się ogromnie cieszę.Widziałam na wątku zamojskim ją i serce rozwaliło mi się na tysiące kawałków ale nie mogłyśmy jej pomóc.

Ogromnie się cieszę.Będę na wątku malutkiej.

Jeżeli Fundacja ZEA będzie sponsorowała karmę to opłata Hoteliku chyba zmaleje.

W razie czego ja podam P.Piotrowi obróżki jak zajedzie do mnie,to będzie mała miała już.Szeleczek nie mam.

Jeszcze P.Piotra nie ma u mnie.Miał być przed 13.Czekam.

1 godzinę temu, Jo37 napisał:

Tola i jej TZ mają dobrać obróżkę dla niej. Wszystko załatwiane było na wariackich papierach i nic dla małej nie kupiłyśmy.

Jestem i ja u ślicznotki - ogromnie się cieszę, że i ona dostała szansę na nowe życie - Grażka123, Jo37 - bardzo Wam dziewczyny dziękujęhttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

Koty faktycznie generują ogromne koszty, ale dopóki są pieniądze na koncie (mamy już wpływy z %), na pewno będziemy wspierać zamojskie psy:)

Na pewno pokryjemy koszt karmy dla psów u szafirki, zobaczymy, co jeszcze;)

Posted
13 minut temu, Anula napisał:

Jeżeli nie dobierze się obróżki to nie ma zmartwienia P.Piotr pojechał zaopatrzony w obróżki dla większej ilości psiaków.Ode mnie wyjechał o godz,14.

Też bierzemy obróżki jutro do schroniska, będziemy dobierać;)

Posted

Wspaniale dziewczyny że ją zabieracie. Ja o niej myślałam cały wieczór ale moje radysiaki się zasiedziały w hotelikach i zaczynam mieć już z nimi problemy finansowe i bałam się ale serce mi cały czas mówiło bierz ją a rozum że nie dasz rady :(.

Posted
55 minut temu, Jo37 napisał:

Dzisiaj wielki dzień dla suni. Trzymajmy kciuki!

Tak, dziś początek jej lepszego życia !  Tak sobie myślę, czy nie dobrze byłoby zrobić już jej śliczny banerek? Iwstar58 jest w tym mistrzynią ! Robiła banerek dla Szronika. Do dziś go pamiętam...

Posted
Przed chwilą, Havanka napisał:

Tak, dziś początek jej lepszego życia !  Tak sobie myślę, czy nie dobrze byłoby zrobić już jej śliczny banerek? Iwstar58 jest w tym mistrzynią ! Robiła banerek dla Szronika. Do dziś go pamiętam...

Dzięki. Poproszę o zrobienie banerka jak już sunia dojedzie do Szafirki.

Posted

Psiaki wyjechały ze schronu ok. 8.00, przed nimi cały dzień jazdy, trzymajmy kciuki.

Malusia jest naprawdę  malusia i do tego bardzo słodka - cały czas wywijała ogonkiem :)

Kupiłam jej niebieską obróżkę i smyczkę.

W Katowicach będzie przepakowana do większego kontenerka.

Malusia dziękuję mojemu  TZ;)

P1280889.JPG

P1280891.JPG

• Upvote 1