Jump to content
Dogomania

Jaga Lisek - zamojska księżniczka ma super Rodzinę i jest szczęśliwa. Misja aklimatyzacja zakończona powodzeniem!!!

Recommended Posts

Posted

Witajcie. Jaga ma się dobrze. Jest prawdziwą górską kozicą, uwielbia wycieczki, zabawy w śniegu (a prawie metr nam tu nasypało! ). Nawet się trochę ustatkowała, choć czasem jeszcze włącza jej się ADHD. Uszko stoi tylko na zimnie lub w stanach skrajnej ekscytacji.

Mogę śmiało powiedzieć, że mamy świra na jej punkcie i ona na naszym też. Wspaniale nam się żyje razem. To już 5 lat!

• Like 3
Posted

O jejku, nie rzuca się psom kulek  śnieżnych ani ośnieżonych aportów... Kulki  śnieżne skutecznie oduczają  aportowania - rozpuszczają się w pyszczku, zanim pies może oddać, a ośnieżone aporty tez skutkują nadmierną ilością śniegu do połknięcia. 

Posted

Tylko że ona błaga, żeby jej rzucać śnieg. Kocha sople, bo to takie kamienie do jedzenia. A jak ją wypuszczam na podwórko, to domaga się rzucania kulek śniegowych i gania za nimi, celowo wzbijając pióropusze śniegu, uwielbia to. To ja ją muszę w tych zabawach stopować i pilnować, żeby nie łapała w locie, bo i tego próbuje. Nigdy nie proponowałam jej aportowania śniegu. 

• 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 8 months later...
  • 2 weeks later...
  • 11 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...