Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
4 minuty temu, malagos napisał:

Ej, Krysiu, możesz szkółkę dla niegrzecznych psinek otworzyć! :)

Czara nie jest niegrzecznym psem. To wyjątkowo posłuszna i mądra sunia. Tyle, że po przejściach. 

• Upvote 1
Posted

Malagos mi przelała 100zł na potrzeby Czary. Całkiem niepotrzebnie, ale jak już dostałam, to opłacę z tej kasy ponowne wyróżnienie ogłoszenia Czarusi, które zrobiła Havanka i które już się skończyło. Dzisiaj też byliśmy w lesie i są nowe fotki, które później wrzucę na fb  do albumu Czary. 

Posted
27 minut temu, konfirm31 napisał:

Havanko, chciałam wyróżnić Twoje ogłoszenie Czary, a widzę, że jest wyróżnione. To chyba już Ty wyróżniłaś, bo moje pierwotne, chyba  się już  skończyło. Napisz do kiedy to wyróżnienie, to wyróżnię dalej. Mówię o tym ogłoszeniu.

https://www.olx.pl/oferta/plec-piekna-czarusia-czeka-na-swoj-dom-CID103-IDqCeNH.html

Krysiu, Czara ma wyróżnienie na OLX do 5 lutego.

Widzę, że są nowe fotki suni. Wezmę kilka do ogłoszeń, bo sa ładne.

Posted
26 minut temu, konfirm31 napisał:

Havanko, bardzo dziękuję i  podaj proszę  nr konta i kwotę, to Ci przeleję, bo dostałam kaskę od Malagos ;) . Popatrz, żeby nie powtórzyły się zdjęcia z mojego ogłoszenia, w którym Czara, to Lara i ma teraz na Wilanów , bo nas wykasują.

https://www.olx.pl/oferta/lara-szuka-kochajacego-domu-na-zawsze-CID103-IDqX9hh.html

Zawsze sprawdzam, czy fotki w ogłoszeniach się nie dublują, bo wiem czym to grozi.  Krysiu, co myślisz o tym, żeby Czarusię wrzucić na inne miasta, np na Ostrołękę albo Ciechanów?

Posted

Poczekajmy, co powie Malagos jak będzie miała dostęp do komputera. Było zapytanie o Czarę z Twojego -  Pani z podwarszawskich Włoch, gotowa przyjechać poznać sunię, tyle, że niezmotoryzowana. Zobaczymy, co z tego wyniknie. 

Posted
2 godziny temu, konfirm31 napisał:

Poczekajmy, co powie Malagos jak będzie miała dostęp do komputera. Było zapytanie o Czarę z Twojego -  Pani z podwarszawskich Włoch, gotowa przyjechać poznać sunię, tyle, że niezmotoryzowana. Zobaczymy, co z tego wyniknie. 

Włochy to dzielnica Waeszawy.

Posted
11 godzin temu, Nesiowata napisał:

Włochy to dzielnica Waeszawy.

10 godzin temu, konfirm31 napisał:

Wiem, ale ja z tego pokolenia, dla którego Warszawa kończyła się na Ochocie ;). 

He, he, ja też, stare Warszawaianki z nas :)

A mamy kogoś do wizyty we Włochach, jakby co?

Pani ma porozmawiać z mężem i dziś zadzwonić.

Posted
55 minut temu, Havanka napisał:

Czy pani z Włoch się odezwała?

Malagos mówiła, że nie :(. Czekamy na TEN telefon i dom dla Czary. Ona jest piękna, mądra i kochająca swoich ludzi, ale cały czas jest w niej ten lęk przed obcym, który się do niej odezwał, boi się  dzieci, które biegną, rzucając piłkę, tego, co nieznane i nagłe. Może to kiedyś minie, ale teraz to jest pies, który kocha tylko swojego człowieka. Innych unika, lub się ich boi. I nie jest to pies, który woli inne psy, niż ludzi. Co to, to nie. Zdecydowanie woli mnie od Lerki ;),  z którą z resztą wspaniale się bawi. 

• Upvote 1
Posted

Malagossy dzisiaj o 15 przyjadą po Czarę. Nawet mój TZ mówi, że się do niej przyzwyczaił, a co dopiero ja. Lerka się ładnie z nią bawi, Bliss coraz mniej strofuje,  a i Czara dobrze się czuje u nas.  Niestety, trzy psy to za dużo, szczególnie że Czara to młódka, a my nie.  

Pobyt Czary u nas udowodnił, że to w pełni adopcyjny pies, szybko uczący się zasad panujących w nowym domu (u mnie nie pcha się do łóżka ;)), czuły, miły wesoły i ceniący sobie kontakt z człowiekiem. Nauczyła się chodzić na smyczy, w domu nie brudzi, nie niszczy. 

Nadal jest w niej lęk przed obcymi, strach przed dziećmi  i brak pewności siebie, więc przyszły ds musi być specjalny. 

Może z czasem te problemy znikną, ale dzisiaj Czara to pies wyłącznie  dla swoich opiekunów, który nie będzie merdać ogonem i łasić się do wszystkich, jak np Lerka. 

Czara dostaje od nas w posagu samochodowe szelki Trixie S, które dobrze na nią pasują i co najważniejsze - zostały sprawdzone. Niech w nich rozpocznie swoje nowe życie w swoim domku, który gdzieś na nią czeka :). 

Wszystkiego najlepszego, Czarusiu! 

• Upvote 2
Posted
1 godzinę temu, konfirm31 napisał:

Malagossy dzisiaj o 15 przyjadą po Czarę. Nawet mój TZ mówi, że się do niej przyzwyczaił, a co dopiero ja. Lerka się ładnie z nią bawi, Bliss coraz mniej strofuje,  a i Czara dobrze się czuje u nas.  Niestety, trzy psy to za dużo, szczególnie że Czara to młódka, a my nie.  

Pobyt Czary u nas udowodnił, że to w pełni adopcyjny pies, szybko uczący się zasad panujących w nowym domu (u mnie nie pcha się do łóżka ;)), czuły, miły wesoły i ceniący sobie kontakt z człowiekiem. Nauczyła się chodzić na smyczy, w domu nie brudzi, nie niszczy. 

Nadal jest w niej lęk przed obcymi, strach przed dziećmi  i brak pewności siebie, więc przyszły ds musi być specjalny. 

Może z czasem te problemy znikną, ale dzisiaj Czara to pies wyłącznie  dla swoich opiekunów, który nie będzie merdać ogonem i łasić się do wszystkich, jak np Lerka. 

Czara dostaje od nas w posagu samochodowe szelki Trixie S, które dobrze na nią pasują i co najważniejsze - zostały sprawdzone. Niech w nich rozpocznie swoje nowe życie w swoim domku, który gdzieś na nią czeka :). 

Wszystkiego najlepszego, Czarusiu! 

A ja jeszcze raz dziękuje Konfirmom, obojgu, za pracę z Czarką, naukę "miasta", smyczy, szelek, itp. :)

Dziś odbierzemy Czarusię i u nas będzie czekać na dom stały. Chyba że... na dalsze tymczasowanie Czarki da się namówić MarysiaO., która jest psim psychologiem i świetną Dziewczyną, i która oswoiła i znalazła dam dla "naszej" dzikiej Blanszetki.

Tym czasem musimy zająć się biedusią z kojca gminnego, dziś podjedziemy zobaczyć, kto zacz:)

Posted
1 godzinę temu, malagos napisał:

Aha, Włochy się nie odzywają.

To już pewnie się nie odezwą. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego nikt więcej nie dzwoni? Młoda, śliczna a tak trudno o dom.